10 bra saker att veta om Arla och om Arlabönder

1 Arla är ett bondeägt kooperativ som består av cirka 10 300 mjölkbönder i sju länder. Omkring 2 600 av oss Arlabönder finns här i Sverige.

2 Arla är demokratiskt styrt kooperativ och varje Arlabonde har en röst. Arla-bönderna äger Arla och bestämmer om mejeriföretagets inriktning och framtid.

3 7 av 10 svenskar har en Arlagård som närmaste mjölkgård. Det finns Arlagårdar från Skåne i söder till Jämtland i norr med allt från 13 till 1300 kor.

4 Våra kor och vårt arbete håller landskapen öppna och bidrar till den biologiska mångfalden. Vi skapar dessutom tusentals jobb i hela Sverige.

Vi säljer mjölk och mejerivaror i hela världen. Allt Arla tjänar – på alla produkter och marknader – går tillbaka till Arlabönderna.

6 Korna är det viktigaste vi har och vi gör allt för att de ska må bra. Kvalitets-programmet Arlagården gäller för alla Arlagårdar i Europa.

7 Drygt 90 procent av allt som Arla säljer i Sverige är gjort på svensk mjölk. Titta efter vår blågula mjölkkanna eller den röda Arlakossan. Bregott®, Svenskt Smör®, Arlas ekologiska produkter och svenska ostklassiker är också av svensk mjölk.

8 Mjölk är smart mat eftersom den ger mycket näring per klimatutsläpp, per kalori och per krona. Senast 2045 ska Arla ha netto noll klimatavtryck genom att minska våra fotavtryck och öka gårdarnas positiva bidrag, det vill säga våra handavtryck.

9 Tillsammans står Arlabönderna för en stor del av Sveriges öppna landskap och gårdarnas marker är viktiga för biologisk mångfald och som kolsänkor. Dessutom kan kornas gödsel bli till biogas som driver tunga transporter.

10 Mjölkprodukter passar alla åldrar – växande barn som behö
er mycket näring och energi, vuxna som behöver gott om näring men färre kalorier, och äldre som behöver mycket näring men i mindre portioner.

Läs mer på arla.se och följ oss på sociala medier!Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.