Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Innehåller glukossirap gluten?

 Glukossirap innehåller inte gluten.

Det finns tydliga regler för hur olika råvaror som är kända allergener ska deklareras på förpackningen. Om en ingrediens kommer från vete, korn, havre eller råg måste det skrivas ut i ingredienslistan "..stärkelse (från vete),.. " eller "vetestärkelse", eller på något liknande sätt så att konsumenten kan se om det är från en gluteninnehållande råvara.

Från den regeln finns några få undantag, där man har sett att det inte följer med något gluten i råvaran. Det gäller till exempel glukossirap från vete och korn samt maltodextrin från vete. Däremot måste man ange om till exempel stärkelse eller modifierad stärkelse kommer från vete eller annan glutenhaltigt spannmål.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy