Till senaste kommentaren

Finns det alkohol i mejeriprodukter?

Alkoholhalten i mejeriprodukter är noll, det vill säga lägre än 0,01 %.
Även om det fortfarande är långt under deklarerbara nivåer, så kan vi nämna att filvarianten Kefir har en något högre halt på mellan 0,01 till 0,10 %.

Men alla våra mejerivaror räknas alltså som alkoholfria.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hur är det med kvarg? Räknas det också som noll procent?
    Isa
  • Hej Isa,

    Ja det är samma för kvargen. 😊

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Är det också så med vanilj yogurt? Den har ju vanilj extrakt

    Bushra
  • Hej Bushra,

    Det stämmer att alkohol kan användas vid extrahering av till exempel vanilj, men det finns aldrig någon alkohol kvar i slutprodukten.

     Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Sittet nu & äter eran grekiska yoghurt utan tillsatt socker/ Low fat citron.
    Den gick ut den 9/1, idag är det den 17/1.
    Den luktar inte/ ser inte konstig, men! Kan det ha skapats alkohol i den nu?! Kan den ha häst! För jagär livrädd här nu.
    Maria
  • Hej Maria.

    Det bildas inte alkohol i den när bäst före datum passerat. Det är absolut ingen fara att konsumera mejeriprodukter så länge de smakar gott och luktar fräscht. Oavsett vilket datum som står på förpackningen.

    Trevlig fredag! 😃
    Camilla Kommunikatör
  • betyder det att det finns alkohol i eran mjölk
    Isak
  • Innebär det att att eran mjölk har små spår av alkohol i sig  ?? Behöver veta för religiösa skäl
    Lova
  • Hej!

    Kefir innehåller mellan 0,01 till 0,10 % alkohol, alltså knappt mätbart. Övriga produkter innehåller ingen alkohol.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.