Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Följer bakterier med i mjölken när ni mjölkar?

Ja, bakterier finns överallt, både snälla och elaka. För att så lite bakterier som möjligt ska komma in i kon eller följa med mjölken till mejeriet torkar bonden noggrant av spenarna innan mjölkmaskinen sätts på. Bonden är också noga med miljön runt kon och i mjölkrummet. Mjölkanläggningen diskas noggrant efter varje mjölkning och tankhämtning. Vattenprover tas kontinuerligt. Mjölken provtas vid hämtning.
När mjölken kommer till mejeriet genomgår den lågpastörisering, vilket betyder att den upphettas till 72-76 grader i femton sekunder, då dör alla bakterier och virus. För att inte nya bakterier ska växa till i mjölken är det viktigt att den förvaras i kylskåp utom då man ska hälla upp mjölk. Den som uppfann pastöriseringen hette Louis Pasteur.

Inger Arlabonde Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.