Till senaste kommentaren

Har ni ändrat något i receptet på Bregott?

Vi har inte ändrat något i vårt recept av Bregott. 

Bregott är ett matfett som är gjort på smör, som kärnas av grädde och sedan blandas med rapsolja och en nypa salt. 

Mjölkfettets konsistens förändras av naturliga skäl mellan årstiderna, vilket gör att Bregott periodvis kan få en något mjukare, ibland hal konsistens. 

Vi justerar vår tillverkning efter mjölkfettets variationer över året och gör allt för att produkten ska vara så jämn i kvaliteten som möjligt.


Uppdaterad 2019-04-17
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Hej Arla!
    Upplever att Bregott förändrats till det sämre när det gäller konsistens och smak.Kollar på förpackningen och ser att fettmängden har totalt sett  minskat. Mängden rapsolja har ökat och mängden mjölkfett är lägre och vatten har tillförts. Smygprisökning kan man kalla det. Ingen information om förändringen "lyser".
    Som exempel: Nytt recept! Nu med mindre smörsmak och oljigare konsistens.
    Besviken!!!
    Bibbi
  • Hej, och tack för att du skriver till oss!
    •  Fram till 2004 var fetthalten på Bregott 80% och sammansättningen var 70%   mjölkfett och 30%  rapsolja.
    • Sedan 2004 är fetthalten på Bregott 75%, och sammansättningen 68% mjölkfett och 32% rapsolja.
    • Det finns en naturlig vattenfas i Bregott, men vi tillsätter inget vatten.
    Med andra ord har vi inte gjort någon förändring i recepet av Bregott på 13 år.

    Vänliga hälsingar
     
    Christina Kommunikatör
  • Vad har hänt med Bregott, det går ju inte att bre på brödet bara "korvar" av sej.Riktigt irriterande.Skyhög höjning av priset och sämre kvalité.Nä detta går inte vi på, nu gör vi själva vårt smörgåsmargarin.

    anitha
  • Hej och tack för ditt mejl!

    Som du kan se i våra tidigare inlägg här, så har vi inte ändrat något i vårt recept av Bregott, tråkigt om du upplever att kvalitén blivit sämre.
    Vi tar din synpunkt vidare in i företaget.                                                                                    
    Vänliga hälsningar!

    Kristina Kommunikatör
  • Ja, jag håller med tidigare "talare". Nåt har definitivt hänt. Det smakar margarin och beter sig som de där produkterna som man INTE vill ha. Det är ju därför man väljer Bregott. Det finns ju en anledning till att Bregott är förstavalet, man känner/smakar/tycker att man äter smör, bara aningens mjukare så det är mer lätthanterligt. Suveränt bra produkt. Men tydligen inte längre...

    Det skulle vara intressant att veta varför man gick från 80% till 75% (förutom den ekonomiska vinningen tänker jag då)? Och ja, vi har väl alla fortsatt att köpa Bregott, trots 75% så varför klaga tänker ni på Arla säkert.
    Men nu har något ytterligare hänt. Det har faktiskt det. Ni har säkert gjort någon ytterligare "justering" och det påverkar verkligen både smak och konsistens. Synd på en så, tidigare, bra produkt.

    Jag ser att ni i ert produktsortiment har en produkt med 82% (Bregott Havssalt) så den kommer jag att testa. Men hade jag fått välja så skulle jag helst velat fortsätta med Bregott EKO normalsaltat. Men det går ju inte - margarinsmak/konsistens är nämligen inte speciellt gott.


    Nina
  • Hej, och tack för att du skriver till oss,

    Härligt att du är en trogen konsument av Bregott!

    Förändringen av fethalten var en del av vår produktutveckling som vi kontinuerligt jobbar med för att säkerställa  och erbjuda ett väl fungerande sortiment.

    Före beslut togs om sänkningen kvalitetssäkrades produkten i både interna och externa tester som visade att förändringen inte påverkade produkt negativt på något sätt.

    Att få en matfettsblandning, som Bregott är, med korrekt konsistens och smak handlar mycket om att optimera produktionsprocessen, hur smöret tillverkas och hur man blandar in rapsoljan.

    Eftersom vi inte använder några stabilisatorer i Bregott så har vi en naturlig variation. Vi jobbar aktivt med att minimera de här variationerna och uppkomsten av de problem som du med flera ibland upplever.

    Prova gärna Bregott med havssalt, hoppas den kan bli din nya favorit!

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Hej ni på Arla, pratade med en bekant som är insatt i livsmedelsbranschen; och han uppger att alla ingredienser; alltså grädden; i Bregott inte har svenskt ursprung. Vad kan ni säga om det??
    För i så fall har ni falsk marknadsföring ....
    Använder ni liten del eller kanske tom stor del dansk mjölk?
    Nu emotser jag ärligt besked.

    Annelie
  • Hej, 

    Det stämmer inte alls, ​Bregott​​​ är gjord på svensk grädde från Arlagårdar, på Götene mejeri i Sverige.

    Trevlig helg!

    Christina Kommunikatör
  • Varför har Bregott blivit mycket ljusare under denna sommar?
    Ritva
  • Hej!

    Färgen på Bregott varierar också naturligt under året. Med hänsyn bland annat till årstid och foder.

    Trevlig helg!
    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Jag tycker att det brynta bregottet är jättegott!👍
    Louise
  • Hej,

    Härligt att du gillar Bregott brynt!

    Vi önskar dig en fin höst
    Christina Kommunikatör
  • Tidigare har Bregott varit stenhårt och svårt att bre om det inte stått framme först en stund, men nu är det hur lätt som helst att bre.
    Mjukt direkt när jag tar ut det ur kylen.
    Vad beror detta på?
    Själv tycker jag inte att smaken är annorlunda, lika gott fortfarande, och för mig är det enbart positivt att konsistensen är mjukare, men jag undrar vad det beror på då det är en sådan markant skillnad.
    Benitha
  • Hej,
    Härligt att du gillar Bregott!

    Eftersom vi inte har några tillsatser i Bregott så får vi en naturlig variation i matfettet med hänsyn till konsistens, och periodvis kan matfettet vara mjukare.

    Vi jobbar aktivt med att minimera den här typen av variationer, men fullt ut kan vi inte undvika det.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör

  • Hej arla!
    Det började med att Bregott från den ena dagen till den andra inte går att bre på mackan Bregott ramlar av kniven????
    Sedan blev Bregott från ena dagen till den andra grynig och smaklös???
    Försök inte med att ni inte ändrat på något !!!!!

    Jörgen
  • Hej, och tack för att du skriver till oss!

    Som vi nämner i inlägget förändras mjölkfettets konsistens av naturliga skäl mellan årstiderna, vilket gör att Bregott periodvis kan få en något mer halkig konsistens. Upplever du att produkten är väldigt halkig eller grynig och smaklös ber vi dig göra en reklamation så vi kan utreda vad som hänt. Då får vi också dina kontaktuppgifter så vi kan ersätta dig. Vi har inte möjlighet att hantera reklamationer direkt i forumet.

    Vänliga hälsningar
    Johannes
  • Den som hittat på Bregott Brynt borde få medalj.
    Tommie
  • Hej Tommie,

    Eller hur, Bregott Brynt är fantastiskt god!

    Smöriga hälsningar från Bregottfabriken
    Christina Kommunikatör
  • Ni skyller på olika årstider. Årstider har ju alltid funnits. Kan lika gärna gå över till margarin, ingen skillnad.
    Brita
  • Brita, känner du ingen skillnad ska du köpa Bregott.
    Om du kollar innehållet i margarin ser du att det görs på
    palmolja. Rädda världen! Köp inte produkter med palmolja.
    Vi andra njuter av Bregott.
    Tommie
  • Är glad över att ni inte har tillsatser i Bregott👏👍
    Irene
  • Hej Irene,

    Toppen att du är glad för att Bregott är en naturlig produkt utan tillsatser!

    Vi önskar dig en fin dag!
    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Använde flora innan men när vi upptäckte dom börjat med palmolja gick vi tillbaks till Bregott igen. Efter jagat runt smörklicken i byttan för att försöka få upp den på kniven ,och sen försökt bre på den på mackan , vilket vi tyckt är något nytt sedan en tid , så nu tänkte jag googla på det äntligen. Nu ser jag att fler reagerat på konsistensen. Inget fel på smaken och bra med inga tillsatser, men vi blir lite fundersamma när plötsligt klicken inte vill med smörkniven och åker av på bordet ideligen .
    Bregott är gott🙂

    Christina
  • Vi tycker det är fantastiskt att så många tar sig tid att skriva till oss, och vi vill tacka alla för ert engagemang kring Bregott. All typ av återkoppling är bra återkoppling.

    Sammanfattning:
    • Vi har inte gjort någon förändring i receptet på Bregott sedan 2004.
    • Fetthalten har sedan dess varit 75%, och sammansättningen 68% mjölkfett och 32% rapsolja.
    • Mjölkfettets konsistens förändras av naturliga skäl mellan årstiderna, vilket gör att Bregott periodvis kan få en något halkig, i vissa fall mjukare, konsistens.
    • Vi använder inte några stabilisatorer i Bregott.
    • Vi justerar och optimerar vår tillverkning efter mjölkfettets variationer över året, och vi gör allt vi kan för att produkten ska vara så jämn som möjligt.

    Christina Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.