Homogenisering
Jag vill inte ha en jämn och bra konsistens utan jag vill ha en produkt som inte är homogeniserad. Homogenisering gör bara produkten skadlig för människor.
http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/01/den-processade-mjolken-och-sjukdomar.html
http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/01/den-processade-mjolken-och-sjukdomar.html
Följ inlägget
0
följare
I dagsläget har vi inga planer på att tillverka ohomogeniserade syrade produkter. Dina synpunkter är viktiga och givetvis tar videt vidare in i företaget.
Med vänlig hälsning,
Det finns ingen forskning som kan påvisa några negativa effekter av homogeniserade mjölkprodukter på hälsan.
På 70-talet hade en amerikansk forskare, Kurt A. Oster, en hypotes om att homogeniserad mjölk hade så små fettdroppar att de skulle kunna passera tarmväggen direkt utan att först brytas ned. Fettdropparna skulle enligt Oster innehålla enzymet xantinoxidas som skulle följa med genom tarmväggen, ut i blodet och sätta sig i kärlväggarna och där starta åderförkalkningsprocesser. Senare tids forskning har visat att fettdropparna inte kan tas upp intakta i kroppen eftersom den homogeniserade mjölkens fettpartiklar är minst tio gånger för stora. Osters hypotes har därmed förkastats och väcker numera inget vetenskapligt intresse.
Vänliga hälsningar
“Homogenization is the worst thing that dairymen did to milk. Simple proteins rarely survive digestion in a balanced world.
Milk is a hormonal delivery system. With homogenization, milk becomes a very powerful and efficient way of bypassing normal digestive processes and delivering steroid and protein hormones to the human body (both your hormones and the cow’s natural hormones and the ones they were injected with to produce more milk).
Through homogenization, fat molecules in milk become smaller and become ‘capsules’ for substances that bypass digestion. Proteins that would normally be digested in the stomach or gut are not broken down, and are absorbed into the bloodstream…
Homogenized milk, with its added hormones, is rocket fuel for cancer.”
- Det finns inga tillsatta hormoner i svensk mjölk. I mjölk finns bara mjölk och vitamin D som berikning. Det är en av farorna med att jämföra t ex amerikansk och svensk mjölk. I USA är det tillåtet att ge korna tillväxthormon. Det är förbjudet i Sverige.
- Ja, det är skillnad på homogeniserad mjölk och icke homogeniserad mjölk. Vill man ha icke homogeniserad mjölk finns Eko Lantmjölk som ett utmärkt alternativ.
- Vi anser att det är av yttersta vikt vad forskningen och vetenskapen säger. Det är så man kan ta reda på om maten vi äter har olika hälsoeffekter. Genom forskning har man konstaterat att de hypoteser om fettkulor som Kurt A Oster hade inte kan stämma eftersom fettpartiklarna i mjölk är minst 10 gånger större än att de kan passera genom tarmväggen och in i blodet.
Vänliga hälsningarVidere, mine innvendinger dreier seg ikke om tilsetninger i melken, selv om det delvis var det Robert Cohen snakket om.
Og jeg velger alltid er produkt som er minst mulig tuklet med (processed).
The fact that Oster’s theory has been disproven does not mean that the homogenization process is benign. During homogenization there is a tremendous increase in surface area on the fat globules. The original fat globule membrane is lost and a new one is formed that incorporates a much greater portion of casein and whey proteins. This may account for the increased allergenicity of modern processed milk.
Det er alltid best å være på den sikre siden. Om 10-20 år kommer sikkert sannheten frem, når noen går i dybden og forsker videre på dette. Vent og se.
Vi önskar dig en fin vinter!
Katter tål ohomogeniserad mjölk men dom tål inte homogeniserad mjölk och detta måste bero på något.
Se nedanstående länk:
http://www.landlantbruk.se/debatt/homogeniserad-mjolk-kan-ge-tarmbesvar/
Tack för upplysningen. Vi tar detta vidare inom företaget.
Önskar dig en fin helg!
Vi är många som vill ha ohomogeniserade produkter. Creme Fraiche tex hade varit välkommet så man hade kunnat köpa det igen.
Från en lactosintolerant Hypotyreos och IBS. Testade mjölk direkt från tanken.
Ingen reaktion på magen.
Vilket jag får annaras göra med vanlig mjölk i butiken. Vet ni eller nån annan varför det är så?? Kul o veta
Vi rekommenderar dig att prata med en läkare eller dietist för att få svar på din fråga om varför du reagerar olika på olika produkter.
Med vänliga hälsningar
Som jag har kommenterat tidigare 16 november 2017:
Homogenisering
Katter tål ohomogeniserad mjölk men dom tål inte homogeniserad mjölk och detta måste bero på något.
Se nedanstående länk:
http://www.landlantbruk.se/debatt/homogeniserad-mjolk-kan-ge-tarmbesvar/
Håller med ovanstående.
Köper inte filmjölk idag då den är homogeniserad. När det finns "riktig" filmjölk i sortimentet kommer jag att köpa den.
En fråga. När bakteriekulturer tillsätts t.ex i dofilus, sker det före eller efter homogeniseringen? Enligt en författare och föreläsare, som studerar tarmbakteriers inverkan på hjärnan, Soki Choi i boken "Kimchi och kombucha" sid 96. rekommenderar hon ohomogeniserad fil och yougart.
Vi tillsätter bakterikulturen efter homogeniseringen.
Vänliga hälsningar
Min fråga var lite felaktig.Jag menade egentligen dels om ni har fil och yougart som är opastöriserad och om inte det finns, om bakteriekulturen tillsätts efter pastöriseringen?
Vi har ingen yoghurt eller fil som inte är pastöriserad. Tillsättningen av bakteriekulturen tillsätts efter pastöriseringen.
Hälsningar