Hur får man ur all yoghurt

När plasten erövrar haven, naturen, djuren och förstör så förbaskat att all plast borde förbjudas och så ni,,,,fy tusan så jäkla idiotiskt när dt fanns en bra förpackning

Kommentarer

 • Jättetråkigt med den nya mindre miljövänliga förpackningen. Blir irriterad varje morgon när jag öppnar kylen.
  Många minus - plasten och den tröga korken. Besvärligare att få ut youghurten, förmodligen mer skrymmande och med detta dyrare transporter så vi kan säkert förvänta oss en prisökning. Istället för att laga förpackningsmaskinen köps en ny maskin in och den andra skrotas. Tråkigt att se att man tänker så lite på miljön. Miljömålen kunde ställas än högre.
  Anette
 • Håller helt med det som skrivits ovan. Det ska inte heller behöva finnas en extra länk med samma information som på förpackningen om hur den ska tömmas. Det borde vara lätt! Omöjligt att försiktigt ta loss överdelen. Sax eller kniv behövs, det blir mycket kvar i plastdelen, måste skrapas ut men ändå blir en del kvar. Yoghurt stänker runtomkring. Har redan hört att man inte orkar dela förpackningen och då slänger hela. Vem vill återkommande ha en dryck som blir när man sköljt ur förpackningen med mjölk?? Inte jag. Viktigast av allt är miljöaspekten. Jag vill inte ha mer plast tack. Får se mig om efter ett annat märke med bättre förpackning.
  Lena
 • Bra instruktion!

  Men sista bilden verkar illustrera "Häll i mjölk i den nästan tomma förpackningen, skaka lite och få en god mjölkdryck samtidigt som det sista i förpackningen töms." Om man följer texten som står under bilden nu så kan man tro att kartongen behöver sköljas ur innan den källsorteras, när det i själva verket räcker att den är ordentligt tömd enligt stegen innan. Onödig vattenförbrukning, framför allt varmvatten, är inte klimatsmart.

  Så snälla lägg till en femte bild för att få med båda stegen korrekt 😀
  Tina
 • Hur många promille av kunderna kommer att läsa den här sidan? Resten kommer att slänga förpackningen utan att tömma den och utan att sortera bort plasten. Mera plast och mer matsvinn - är det en bra idé, Arla?
  Mats
 • I teorin ser det enkelt ut. Tryck in, dra ut och vrid och vips så är locket av. I praktiken viker förpackningen inåt när man trycker så det finns inget att dra ut, pappen släpper inte längs perforeringen. När man  med hjälp av kniv lyckats få upp förpackningen och ska vrida försiktigt så händer just ingenting. Det går inte att få loss dem miljöovänliga toppen med en försiktig vridning, man måste ta i ganska ordentligt. Och då sker ....  jo just det, det stänker yoghurt lite här och var. Mest på min tröja. Gissa om jag tycker att ni har tagit fram en bra förpackning.

  Lasse
 • Jag förstår att maskiner kan behöva bytas ut. Däremot förstår jag inte att man väljer att köpa något som är sämre än det man hade. Alla kommentarer ni fått in visar tydligt att den här nya förpackningen inte är något som era kunder vill ha. Hur många ville ha en förslutbar förpackning?? De maskiner ni nu köpt kanske inte håller lika länge som de gamla men ska vi behöva stå ut med den här nya förpackningen i årtionden. Ni kommer knappast köpa in nya maskiner även om det kommer en smart, klimatsmart, förpackningslösning om några år. 

  Britt-Marie
 • Hej!

  Alla synpunlkter är viktiga och förmedlas vidare in i företaget. Ta gärna del av våra frågor&svar kring vårt byte av förpackning.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Det blev INTE BÄTTRE snarare mycket sämre.
  Thomas
 • Kan bara stämma in i vad som sagts om den nya förpackningen för yoghurt. Väldigt kladdigt att försöka tömma den. Har ni gjort en konsumentundersökning av denna förpackning i kombination med yoghurt? Med en lättflytande vätska som mjölk lär den vara ok men med yoghurt är den en katastrof.
  Sven
 • Jag har inte provat att ta isär förpackningen själv, men det låter ju på andra som att det inte är helt enkelt. Kan ni inte lägga upp en video också?
  Tina
 • Om man behöver göra en video för att visa hur man tömmer en förpackning då kan man ha skäl anse att förpackningen är  misslyckad, åtminstone ur konsumentsynpunkt. Dessutom kan man alltid få det framstå som hur enkelt och självklart som helst på en video som man kan hålla på med tills man är nöjd.
  Prova själv Tina. Arlas råd är enkla, problemet är att de inte fungerar.
  Lasse
 • Instämmer i alla negativa synpunkter på den nya förpackningen! Vi, tidigare storkonsumenter av Arla yoghurt, kommer inte att fortsätta köpa den, om denna förpackning får fortleva.

  Benkt
 • Lasse: Även saker som inte är intuitiva, kan visa sig vara väldigt enkla bara man får rätt instruktion först. Allt är svårt innan man vet hur, så jag hoppas bara förpackningen är svår för att den är ny för oss 😀
  Tina
 • Om det behövs en instruktion för hur man får ut yoghurt ur en konsumentförpackning, då har man misslyckats i alla stadier från idé till produkt i butikshyllan! Haha värsta jag sett!
  Thomas
 • Hemskt besviken på er Arla! Aktivt valt just er naturella yoghurt i många år pga. förpackningen (den passar bra i kylen, lätt och praktiskt att få ut allt ur och tar lite plats i väntan på att åka till återvinningen). Den nya förpackning är det kladdigt och kluddigt värre att tömma (har provat den hos era konkurrenter tidigare och blivit avskräckt). Det är pga. just den hemska förpackningstypen jag inte köpt era konkurrenters yoghurt i alla år, utan väldigt troget köpt just er produkt. Varför sänka er till deras nivå? Och frivilligt avskaffa er konkurrensfördel? Det här leder till mer matsvinn och massor av plast!!! Skiter Arla i klimatet och miljön? Tror ni verkligen att världen kan klimatkompensera sig ur den här krisen?

  Nu köpte jag ingen yoghurt i ren irritation och besvikelse, det får bli havregrynsgröt framöver istället. SNÄLLA SNÄLLA BYT TILLBAKS TILL DEN GAMLA YOGHURTFÖRPACKNINGEN!
  Louise
 • En anledning till att jag köpt så mycket naturell yoghurt hos er är, att man kunnat ställa förpackningen upp och ner innan den öppnas, och att det är lätt att tömma ut nästan all yoghurt innan förpackningen slängs. Att få bort locket på den nya förpackningen är riktigt krångligt och kladdigt. I ert svar på den nu stängda tråden om nya förpackningen står ingenting om det ökade svinnet som nog uppgår till minst 0,5 dl per förpackning. Den större 1,75 l yoghurtförpackningen är också svår att tömma. Om yoghurten står upp och ner innnan man öppnar den behöver den inte skakas om den äts upp inom några dagar vilket väl de flesta gör. Miljöskäl talar ju för den gamla förpackningen, både transport och återvinning, samt svinn.
  Lena
 • Den gamla förpackningen var väldigt bra. Man kan ställa den upp och ner, lätt att  tömma förpackningen helt, lätt att återvinna. Otroligt att Arla byter till en plastvariant som är opraktisk på alla sätt. Jag får väl söka efter en annan leverantör av yoghurt. Argumentet att det inte finns reservdelar till den gamla typen av förpackning är det sämsta jag hört på länge. Skyll inte på Tetra Pack. Ställ krav på dem istället.
  Sven
 • I fortsänningen blir det bojkott av Arlas produkter med heltokiga förpackningar👎
  Monika
 • Nya yoghurtförpackningen med mer plast - skitdåligt!
  Jag håller med om all kritik som redan framförts här.
  Noterar samtidigt att ett utvecklingsland, öriket Vanuatu, var först ut att förbjuda alla engångsplast av miljöhänsyn. Det kallar jag framsynt.
  Det blir att byta till en annan leverantör.
  Jan
 • Jag är inte den som brukar vara "gnällig" när det gäller "nymodigheter"/"utveckling"... men det här är ju trams. Håller helt med i de åsikter som lyfts ovan. Tetra brik, som förpackningen heter, har funnits sedan 60-talet, vilket i sig är helt otroligt, men det är för att det är en genial produkt, som fortfarande passar in i tiden Jag köper inte Erik Bratthalls försvars-inlägg i SvD 22/2 där han hänvisar till att det inte finns reservdelar till de aktuella maskinerna, det handlar helt självklart om pengar. Att i anslutning till detta skriva att Arla kommer att ta in en mer förnybar förpackning så fort Tetra Pak kan leverera en, men att det tyvärr skett förseningar vilket gjort att denna produkt inte är klar. Att man dessutom klimatkompenserar för den "nya" förpackningen... Detta är trams och inget annat än ett tafatt försök att "lugna massorna". Hade förpackningen varit nära förestående hade man från Arlas sida inte gått över till att fylla yoghurt i Tetra Top. Fruktansvärt dålig beslut Arla och tajming för detta beslut är dessutom allt annat än lyckad...
  Nils
 • Ren idioti med dom nya yoghurtförpackningrna. Dom är sämre på alla tänkbara sätt.

  Besviken kund.
  Ted
 • Ännu mer plast!!! Hur har ni tänkt?

  Den gamla endast ett val i sopsorteringen, lätt att stapla och lagom höjd i kylen, lätt att öppna och klämma ihop och lång hållbarhet även öppnad.
  Den nya två val i sopsorteringen, kräver verktyg för att skilja papper och plast åt, kräver mer plats i kylen och skruvkork tillför inte just någon längre hållbarhet på en vara med redan lång hållbarhet.

  Det är inte många som idag klarar att skilja plasthatten och kartongen på en mjölkförpackning vid sopsorteringen. Många sopsorterar inte ens plast. Många nybyggda lägenheter idag är märkligt nog inte ens förberedda för sopsortering varken i lägenheter eller soprum.
  Inte blir det bättre med det här.

  Mycket besviken yoghurtätare sen minst 30 år
  Inger
  Inger
 • Egentligen bör man väl också rikta kritiken mot Tetrapak som driver på för att byta till sämre och förmodligen för dem lönsammare förpackningar. Vad kan man göra? Facebookgrupp ViSomFöredrarTetraBrik kanske?
  Sven
 • Varför introducera plast i en förpackning som har fungerat i bara papper sedan 1952?

  Desillusionerad kund
  Magnus
 • Tråkigt att se bondeägda Arla missa tåget! Ni har marknadskraft att påverka till en förbättring, istället försöker ni greenwasha så det står härliga till. "Vår övergripande ambition är att minska klimatpåverkan från Arlas förpackningar med 25 procent fram till år 2020, jämfört med 2005. ... Tetra Top är en klimatsmart förpackning  ... Den nya förpackningen orsakar 47g koldioxidekvivalenter/förpackning. Den gamla förpackningen orsakar 25g koldioxidekvivalenter/förpackning."

  88% ökning av klimatavtrycket är ett misslyckande oavsett hur mycket ni försöker skylla på efterfrågan från kunderna (ni kan påverka den efterfrågan och det vet ni).

  Självklart behöver ni byta förpackning om det inte går att laga de gamla maskinerna. Men ni måste ju ställa krav på era leverantörer och inte acceptera försämringar och deras säljsnack om bioplaster. Det hade också varit ganska lätt att sätta fingret i luften och känna vart vinden blåser - folk vill inte ha plast längre.

  Att sedan följa upp med att stänga ner inlägg och stänga av möjligheten att kommentera på Facebook gör det inte bättre. Det vore bättre om ni visade någon slags förståelse för att klimatarbete inte går ut på att öka sina utsläpp och plantera träd.


  Mats
 • Den nya förpackningen är riktigt dålig när man ska få ut det sista ur den och sopsortera. Jag lyckas i alla fall inte utan att bli kladdig.
  Otroligt tondövt med plast också med tanke på aktualiteten i plastfrågan.

  Jag tycker detta är supertråkigt på en så spridd produkt. Arla är i detta fall ett dåligt föredöme.

  Summering - sämre för konsumenten och sämre för miljön

  Trist

  Oskar

  Oskar
 • Idiotiskt att byta till en förpackning med mer plast som hamnar i havet och fisken vi äter samt är mer eller mindre omöjlig att tömma. Hur realistiskt är det att folk skall demontera och tvätta förpackningen enligt en fyrstegsprocess för att sedan jogga till återvinningsstationen med den en vardagsmorgon. Dessutom är den mer opraktiskt och skrymmande att transportera och lagra. Även konsistensen har påverkats även att det är svårt att avgöra om det beror på förpackningen, receptet eller förpackningsprocessen.
  Om det nu är så att det är svårt att få fram maskinerna så borde Arla kunna sätta lite press på tillverkaren t.ex. genom att skriva om detta problem på paketen. Det är rent hyprokratiskt att sälja in den nya förpackningen som miljövänlig och lättanvänd för konsumenterna.
  Min fru har just meddelat att det inte blir några "nya" paket hos oss.
  Inte bra Arla!
  Johan
 • Som sagt youghurten är omöjlig att få ur förpackningen. En lättflytande vätska som mjölk fungerar förmodligen bättre, men så var det ju det där med plast och papp i samma förpackning. Vår familj är också storkonsumenter av youghurt, men tills dess att den här tabben är rättad väljer jag andra varumärken än Arla Ko.

  Alice
 • Den nya förpackningen är kass, svårt att tömma den, inte alls enkelt att "bryta" av överdelen, tänkt på t.ex reumatiker, skvätter youghurt överallt 😠
  Marie
 • Instämmer i kritiken ovan, den nya förpackningen är mycket svår att tömma, en fullständig tömning innebär kladd och stänk och en väsentlig försämring jämfört med tidigare.
  Kommer ni svara på kritiken?
  David
 • Efter att ha njutit av Arlas yoghurt sedan den introducerades för ett antal år sedan tycks det nu vara slut på den fröjden. Den nya förpackningen går inte att lagra upp och ned vilket visat sig vara bra med filprodukter, man inför plast tillsammans med papper vilket knappast är miljösmart. Dessutom är den hopplös att tömma helt och efter att ha stänkt ner hela överkroppen med fil när överdelen skulle avskiljas enligt instruktionen, så är det tack och goodbye med Arlas pr0dukter och jag får leta andra leverantörer. Dåligt!
  Lars-Erik
 • Säger bara en sak ..................GÖR OM OCH GÖR RÄTT..........det vill säga återgå till tidigare förpackning på Yoghurtprodukterna.Och ännu ett tips........Anställ nya produktutvecklare som förutom kunnighet i produkters praktiska användning har ett miljötänk värt namnet!!
  "Tryck in och dra och vrid försiktigt loss toppen " ?????


  Inga
 • Den nya yoghurtförpackningen är riktigt dålig! Otroligt svårt att separera plast och papper utan att skvätta yoghurt över halva köket. Tror att väldigt få kommer orka separera plasten från förpackningen innan den hamnar i sopptunnan. Mycket tråkigt att ni valde att sluta med ett vinnande koncept. Ni har nu mest plast av alla förpackningar, så för min del får bli oatly och änglamark hädanefter.
  Jennifer
 • Den nya förpackningen är enbart en försämring. Den är mer komplicerad att hälla ur, särskilt för barn (det kommer alldeles för mycket). Det krävs oerhört mycket kraft för att trycka med tummen och få bort plasten inför återvinning. Betydligt svårare att få ur all yoghurt. Och plötsligt en massa plast - idiotiskt och omodernt. Tänk om eller också tröttnar man som konsument.
  Olioe
 • Och så har vi de estetiska värdena: Den nya förpackningen är så ful att den inte får stå på mitt köksbord.
  Mats
 • Jag hör till de många som dissar den nya förpackningen med plasttopp och plastskruvkork för naturell yoghurt. Det är oansvarigt att livsmedelsindustrin utvecklar förpackningar till trögflytande livsmedel som inte går att tömma. Det gäller inte bara Arla.
  När jag inser att det stora världsomfattande företaget Tetra Pack (Intäkt 11,5 miljarder EUR, 2017) har utvecklat förpackningen åt det europeiska företaget Arla Foods (Intäkt 10,3 miljarder EUR, 2017) förvånas jag över slutprodukten. Vilka krav ställde Arla Foods till Tetra Pack på den nya förpackningen och hur testades produkten under utvecklingsfasen? Hur gick testningen hur konsumenter använder produkten till? De två företagen tycks vara ungefär lika stora. Alltså borde Arla Foods kunna ställa krav på Tetra Pack.
  Mina två egna försök misslyckades totalt och jag vill varna för att tömma den nya förpackningen vid matbordet, som man kunde med Tetra Brik! Nu är det ett diskbänksjobb. Dessutom, jag kommer att sakna den goda friska krämiga yoghurten från Linköpings mejeri så länge den säljs i nuvarande Tetra Top.  Lillemor
 • Nya förpackningen för Mild grekisk yoghurt är mycket sämre än förra. Mer plast, svårare att få ut det sista utan att kladda överallt och tar mer plats i kylen. Gå tillbaka till den kantiga lilla smidiga tetran igen.
  Martin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.