Säljer Arla kärnmjölk?

Nu när man ser på många engelska och amerikanska matlagningsprogram typ masterchef där marineras mycket i kärnmjölk. Hur får man tag på denna produkt? Förr kunde man köpa det överallt.

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej,

  Vi säljer inte kärnmjölk eftersom efterfrågan är för låg. All kärnmjölk vi får fram gör vi pulver av och säljer sedan vidare till livsmedelsindustrin.

  Ha en bra dag!

  Anna Kommunikatör
 • Med matprogrammen kanske efterfrågan stiger - testa lite?
 • Hej,

  Ja vem vet, vi jobbar kontinuerlig med att ta reda på hur våra konsumenters önskemål och behov ser ut.

  Trevlig tisdag!
  Christina Kommunikatör
 • Tycker det är lite märkligt när det är så mycke recept som innehåller Kärnmjölk att inte något större mejeri provar igen. Det kom ju gräddmjölk men svenskarna var nog inte mottagliga för den.....
 • Hej Micke, och tack för din reflektion!

  I recept går det bra att byta ut kärnmjölk med lättfil. Vi har fortfarande gräddmjölk i vårt sortiment efersom det är många konsumenter som väljer att använda den i sin matlagning.

  Vi önskar dig en fin helg!
  Christina Kommunikatör
 • Jag och andra jag känner vill gärna köpa kärnmjölk!
 • Hej Albert!

  Vi framför givetvis ditt önskemål om kärnmjölk vidare in i företaget.

  Önskar dig en fin vår!
  Christina Kommunikatör
 • Jag vill gärna också köpa kärnmjölk - helst ekologiskt!
 • Dålig efterfrågan på kärnmjölk? Klart att det är det, svenska folket vet ju inte vad man kan använda den till. I Danmark är kärnmjölken standard bland mejerivaror, förutom till bakning så finns det en färdigblandad variant med citronsmak som är mycket god att dricka kall tillsammans med små söta skorpor (Kammarjunkar). Kan Danmark ta fram kärnmjölken så borde även Sverige kunna producera den. Allt handlar om att få kundernas vetskap och förtroende för denna nyttiga produkt som tyvärr togs bort från hyllorna för evigheter sedan.
 • Hej,

  Du har en poäng i det du skriver. Trots att vi är så nära grannar med Danmark så har vi olika mattraditioner. Väljer vi att lansera kärnmjölk behöver vi både informera och inspirera våra svenska konsumenter om hur den kan användas.

  Med vänlig hälsning

  Arla Konsumentkontakt
 • Bangar ej på kärnmjölk!
 • Jag vill också gärna att det ska finnas möjlighet att köpa kärnmjölk i Sverige. Gör en kampanj eller något som visar för svenska folket hur mycket godare, för att ta ett exempel: pannkakor kan bli om man använder kärnmjölk.
 • I Danmark finns en fantastisk god efterrätt (det är väl det närmast man kommer en dansk sommar nationalefterrätt) gjord på kärnmjölk: "Kærnemælkskoldskål" (svenska: kärnmjölkskallskål = kärnmjölk i kall skål)
  Recepten är enkel (förutsatt att man kan ordna fram kärnmjölk!!) - kärnmjölk, ägg, socker, vanilj. Ägg, socker och vanilj vispas ihop och blandas med kärnmjölk - serveras kall från kylskåpet tillsammans med "kammerjunker" små söta skorpar.
  Om man inte har tid så finns det mycket färdigtillverkat av hög kvalité: flertalet danska mejerier tävlar om att göra den godaste "Kærnemælkskolsskål".
  Arla i Danmark har en "testvinnare" där man även använder "tykmælk" (svenska fil) för att göra konsistensen lite kremigare.
  http://www.sondagsavisen.dk/test/testogindkob/2013-05-24-koldskal-og-kammerjunkere-maerkevare-og-discount-vinder-test/
  Min fråga är:
  Kan man inte importera lite från Danmark och lansera i Skåne och med smaksprov i hos de handlande så att skåningarna kan få ögonen upp för detta fantastiska mjölkprodukt?
 • Hej,
  Tack för alla engagerade kommentarer och önskemål om kärnmjölk!
  Vi tar till oss av era önskemål och tar med oss det i vårt fortsatta arbete med utveckling och lansering av nya produkter.

  Vi önskar er alla en fin dag!
  Christina Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.