Jörd- växtbaserade nyheter!

Vi ser att fler väljer både mejeri- och växtbaserade produkter 🐄🌾

Lanseringen av Jörd innebär att vi kan erbjuda växtbaserade produkter till alla som vill inkludera mer växtbaserat i sin kost. Produkterna produceras med 100% svensk havre 😃🥛

Kika gärna in på vår hemsida för att se hela sortimentet och håll sedan utkik i din lokala butik!Pressmeddelandet hittar du här.

Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

 • Super god havredryck! Vi har köpt och druckit barista drycken, ästan så den påminner om komjölk. Men. Ett stort men, varför har ni inte tillsatt kalcium?! Om havredrycken ska vara ett alternativ borde den tillsättas med kalcium. Hade det varit tillsatt hade jag inte ens köpt någon annan havredryck, men nu kommer jag tyvärr gå tillbaka till tidigare havredryck då det är en så pass viktig Kan ni snälla se över detta så vi kan fortsätta med Jörd Barista i framtiden! 

  Sofie
 • Hej Sofie,
  Så roligt att du tyckte om Jörd barista!
  Arla Jörd-produkterna är berikade med näringsämnen som finns naturligt i växter. Mejeriprodukter är kärnan i Arlas verksamhet och vi försöker inte ersätta mejeriprodukternas roll i människors kost.

   Vi önskar dig en fin helg!
  Johan
 • Eftersom jag tyvärr är mjölkproteinallergiker så väljer jag naturligtvis havredryck i stället för mjölk som måltidsdryck och i matlagning. Som före detta mjölkproducent och Arlamedlem blev jag glad över att det kommit ett bra alternativ från just Arla. Dock blev jag väldigt besviken på att texten på förpackningen är på engelska!!!. En svensk/dansk produkt som säljs i Sverige ska naturligtvis ha text på svenska. Det är tillräckligt med englifiering här ändå.
  Ing-Marie
 • Även jag med mjölkprotein allergiska barn saknar att den inte är berikad med kalcium,  pga detta måste vi avstå denna dryck trots att den nog är godast av alternativen
  Jag
 • finns det spår av mjölk eller soja i jörd produkterna?
  Janita
 • Hej Ing-Marie,

  Toppen att du uppskattar Jörd😊 Vi förstår din fundering kring språket i marknadsförningen av Jörd. Vi tycker det är ett kreativt sätt, och det finns ingen mer speciell anledning än att vi tycker det låter bra.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Vi har valt att fokusera på det näringsämnen som finns i växter, därav valet att inte addera kalcium i Jörd.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej Janita,

  Det finns inga spår av varken soja eller mjölk i Jörd.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • taack. nu saknas bara kalciumet så kommer ni sälja denna stort
  Janita
 • Hej igen!
  Av ideologiska orsaker kommer jag tyvärr inte att köpa jord innan texten är på svenska.

  Ing-Marie
 • Hej, det handlar inte alltid om att ersätta mejeriprodukterna utan ge ett alternativ till dem. Många komjölksallergiker använder dagligen havreprosukter för att de inte KAN äta komjölksprotein. Och finns inte kalcium tillsatt, vilket även finns i olika växter tex broccoli, i jorden som bunden mineral, nässla och vetegräs. Så att säga att kalcium inte skulle finnas i växtriket är väl inte helt korrekt? Som fler andra skrivit, så skulle ni sälja betydligt mer om det fanns just kalcium tillsatt, ni har ju tillsatt D-vitamin?! Jörd-produkterna är ju goda! Och juste, jord som jag skrev innan, innehåller ju bundet kalcium 😉
  Sofie
 • Hej, här kommer lite feedback och en undran om förpackningen ni använder för Jörd Barista. Det skvätter, kluckar och skvimpar när man häller från förpackningen. Det är som att hålet i korken är för litet och släpper inte in tillräckligt med luft för ett jämnt hällflöde. Jag funderar på om ni ens har testat förpackningen för syftet Jörd i kaffekopp? Det går så klart bättre när man är halvvägs genom förpackningens innehåll men första kopparna är fantastisk svåra. Har hittills testat fyra förpackningar vid olika köptillfällen så det borde inte vara en lokal defekt på en enskild förpackning. 

  Johan
 • Hej Johan,

  Dina synpunkter om förpackningen till Jörd Barista är viktiga och framförs såklart vidare till ansvariga😊

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Innehåller gluten? Vad är det i jörd som innehåller gluten?
  sofie
 • Hej Sofie,

  Jörd innehåller havre som kan innehålla gluten. 🙂

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Även för mig innebär bristen på kalcium att jag inte kommer att kunna välja Jord framöver. Tråkigt - för den är rolig och rimlig i pris.
  Karin
 • Hej!
  Kul med nya havreprodukter på marknaden! Ser att flera skrivit samma, men kanske är ni mer benägna att ta till er budskapet om vi är fler som skriver - utan kalcium är denna dryck inte ett alternativ till övriga havredrycker eller mjölk. Kalcium finns naturligt i växtprodukter och om ni tillsatt D-vitamin borde kalcium inte kännas alltför långt bort i tanken av berikningar.
  Det var min 10-åriga dotter som upptäckte detta när hon läste innehållsförteckningen på er Jörd. Om hon kan inse att det saknas kalcium borde ju ni kunna göra det samma och göra en kovändning. 😉 ser fram emot när ni gjort det!
  Mvh Louise
  Louise
 • Hej
  Var får man tag i Arla JÖRЮ Havre naturell 3.1% 400 g?
  Bor i Enköping och inte hittat någon butik som har den.
  Finns den i närheten?
  Stefan
  Stefan
 • Hej Stefan,

  Jag kan se att Willys i Enköping köpt den ett par gånger, men kan tyvärr inte se om den fortfarande finns kvar. Bäst är att tala direkt med personalen i butiken om du inte kan hitta den, de är ofta väldigt hjälpsamma och kan ta hem önskade produkter.

  Hoppas du får tag på den! 😊
  Camilla Kommunikatör
 • Tack för en gör-god yougurt 🙏
  Ingredienserna verkar dessutom naturliga och är största anledningen till att jag väljer den.
  Jag undrar om rapsoljan är raffinerad?
  Allt gott
  Anders
  Anders
 • Hej Anders,

  Vad kul att höra att du gillar den! 🥰🙌

  I Jörd havredryck hampa är det en raffinerad rapsolja och i övriga Jörd produkter en rapsolja som är varmpressad dvs inte raffinerad.

  Önskar dig en fortsatt fin dag! 🌞
  Camilla Kommunikatör
 • Jag undrar varför mjölken skär sig med kaffet. Andra dagen nu som jag försöker... datumet går ut 16 juni. Hälsningar Anki

  Anki
 • Hej Anki!

  För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt ber vi dig göra en reklamation. På så sätt får vi möjlighet att informera ansvarigt mejeri, samt kompensera dig för produkt som inte höll måttet.

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Hej!

  Jag undrar varför Jörd Hampa inte skriver ut vad själva "hampafröpasta" innehåller.Barista varianten och andra havredrycker har ju t.ex många tillsatser och så vilket ger ju intrycket att Hampa är mycket nyttigare eftersom det är mer "naturligt" med färre ingredienser.

  Skulle ni kunna skriva ut det här så man får en tydligare bild?

  I övrigt tycker jag det är den godaste drycken hittills faktiskt då jag insåg hur söta andra havredrycker är och om jag nu kan undvika massa tillsatser så är ju det en bonus. Jörd hampa kan man dricka som ett vanligt glas mjölk vilket jag inte skulle kunna säga om alla andra produkter jag testat! Smakar lite som mandelmjölk.

  Tack för svar.
  Peter
 • Hej Peter,

  Vad kul att höra att du gillar vår Jörd med hampa lika mycket som vi gör! 😍

  Hampafröpastan innehåller inget annat än just hampafrön. 👍

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.