Ko och kalv

Fast ni kan ju ändå inte sticka under stol med att man separerar en mamma från sitt barn 1 (!) dag efter att den fötts? Självklart är det fruktansvärt traumatiskt när mamman går och råmar efter sitt barn? Sedan självklart så har vi alla olika syn på saken, jag och många andra tycker inte det är okej att tvångsinseminera någon, ta deras barn för att kunna sälja och dricka mjölken som är till för barnet. Men vi är ju alla olika I guess.

Kommentarer

 • Jag vet inget annat däggdjur än människan  som diar från andra däggdjur. Hade en människa satt sig på alla fyra och sugit på ett juver, så hade de flesta nog tyckt att det var perverst. Men när det kommer i ett Tetrapak i affären, så är det ”ett fantastiskt livsmedel”. För KALVEN, ja!

  Det är så mycket sjukt i den här industrin att man får kväljningar. Hade ett slakthus haft glasväggar, hade inget ätit kött.
  Emily
 • Uppgången av mjölk-lika produkter borde få Arla att fundera över varför kunderna sviker. Varför vi väljer att betala mer för att slippa supporta det lidande som djur utsätts för i Arlas och andra företags djurfabriker.
  Att den sk avskiljningen går ”lugnt till" och att ko och kalv trivs på var sitt håll är ett önsketänkande. Varje mor vet att det är ett fruktansvärt lidande att förlora sitt barn.
  Varför kan inte Arla gå före och visa att det går att dela. Att vi visst kan låna lite av kons mjölk till människor utan att kalven behöver skiljas från sin mor. Det har fungerat förr det kan fungera igen...
  Tänk om Arla kunde supporta några Svenska gårdar att ställa om och ta fram mjölkprodukter under förutsättningar för ett naturligt liv för de djur de håller på gårdarna.
  Att konsumera animaliskt ska kosta vad det kostar utan lidande för djuren!
  Birgitta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.