Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jämtlandsmjölk

Jämtlandsmjölk är mjölk med det jämtländska ursprunget som sin unikitet. Den är baserad på generationer av lokalt samarbete bland bönderna i Jämtland. Konsumenterna efterfrågar produkter med ett uttalat ursprung. Jämtland är en region med starka traditioner och ett rikt lantbruk.

Vi  har cirka  90 Arlabönder i länet som levererar färsk mjölk till Östersund och ​Sundsvall​​​ mejeri där de i sin tur tillverkar olika mejeriprodukter.


Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hur kan ni garantera att det är mjölk från Jämtland i just de förpackningarna?
  Sven
 • Hej Sven och tack för din fråga!

  Vi har en separat inhämtning av mjölk hos Arlabönderna i Jämtland. De tankbilarna kör mjölken direkt till Sundsvalls mejeri där mjölken strikt särhålls från annan mjölk som mejeriet tar emot. Den här mjölk används sedan enbart vid tillverkning av Jämtlandsmjölken som då har en säregen design på förpackningen.

  Vi önskar dig en fin sommar!
  Christina Kommunikatör
 • Hej Christina! Ett mycket tjusigt svar på Svens fråga. Men  jag har mycket svårt att ta in sanningshalten i ditt svar. Då Jämtlandsmjölken tillverkas är det total sanering av hela mejeriet, vilket är svårt att ta in. Har ni helt olika mottagningsdagar för alla landskap i landet eller?
  Jag tror tyvärr att det är oriktig marknadsföring med er Jämtlandsmjölk, men kan du/ni övertyga mig är jag villig att be om ursäkt.
  Kan eran marknadsföring bero att vi har privata "mini mejerier" som levererar god bra mjölk och att ni ser det som en betydelsefull konkurrenter. Till erat nästan "monopol" på mjölken här i mellan Norrland.
  Hälsningar Arne Stor mjölk konsument
  Arne
 • Hej Arne och god fortsättning på julen,
  Härligt att du är en storkonsument av mjölk!

  Någon total sanering av mejeriet är det inte frågan om, ej heller olika mottagningsdagar. Däremot kan vi på andra olika sätt särskilja och kontrollera att det enbart är mjölk från Jämtland som förpackas i just dom här  förpackningarna. Mjölken hämtas i separata tankbilar, mjöken pumpas in i "öronmärkta" tankar på mejeriet, mjölken behandlas och förpackas antingen först eller sist under dygnets produktion.

  Det är med andra ord ingen  falsk marknadsföring, och vi vill inte  på något sätt lura våra konsumenter. 

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.