Till senaste kommentaren

Nu har vi tillsatt Dofilus® i A-fil, Kefir och Onaka

Dofilus® är en unik kombination av tre olika bakteriekulturer: Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus och Bifidobacterium lactis.

Bakom Dofilus®-teknologin ligger Arlas mångåriga arbete och erfarenhet.


A-Fil plus Dofilus
Kefir plus Dofilus
Onaka plus Dofilus

Smaken är densamma, och den fina konsistensen likaså!

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Tillsätts bakteriekulturerna efter eller innan pastörisering?
    Christoffer
  • Hej!

    Bakterikulturerna tillsätts efter pastörisering.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej, jag undrar om vilken av dessa tre produkter (A-fil, Kefir och Onaka) har mest bakteriekulturer innehållsmässigt?

    Hälsningar
    Liam
  • Hej och tack för din fråga!

    A-fil, Kefir och Onaka plus Dofilus innehåller lika mycket bakteriekultur, det vill säga minst en miljon av varje bakterietyp /ml.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Vilka av dom tre är nyttigast?
    Emilie
  • Hej,

    Alla tre är lika bra!

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej,
    När kommer någon av dem som kravmärkt?


    Sten
  • Hej!

    För tillfället har vi ingen information om att vi ska lansera en KRAV-märkt variant, men vi tar ditt önskemål vidare in i företaget.

    Vänliga hälsningar
    Johannes
  • Det forskas på om tillsatt bakteriekultur i mat verkligen är bra för oss och jag har lite inblick i den studien.
    Jag köper inte fil med tillsatta bakterier och köper min kefir i Norge då den är äkta kefir: gjord endast av kefirkorn och mjölk. Varför tillsätter ni Dofilus när kefirkornen bidrar till en naturlig syrning?


    Sandra
  • Hej,

    Dofilus bakterierna bidrar inte till syrningen utan det gör den kefirkultur som vi använder.

    De probiotiska stammar vi tillsätter förutom kefirkulturen är väldokumenterade för sina hälsoegenskaper och det är därför vi vill tillsätta den.

    Vänliga hälsningar
    Nickolina Kommunikatör
  • Vilken är skillnaderna mellan produkterna, mer än fetthalten? Ingen av dem innehåller väl tillsatt socker?
    A-Fil plus Dofilus
    Kefir plus Dofilus
    Onaka plus Dofilus
    Helene
  • Jag undrar över skillnaden, i smak och konsistens. Trodde de innehåll samma bakteriekulturer.
    Helene
  • Hej Helene,
    Produkterna innehåller inget tillsatt socker. Produkterna skiljer sig åt vad det gäller smak och konsistens just beroende på de olika bakteriekulturerna.

    Vi önskar dig en trevlig helg!
    Christina Kommunikatör
  • Undrar vad det är för skillnad mellan onaka och kefir mer än smaken?
    Upplever att onaka har bättre effekt på trög mage, är det inbillning?
    Goda är dom ju båda två!
    Kristina
  • Hej och tack för att du hör av dig till oss!

    De är olika sorters filmjölk, men förutom de gemesamma Dofilus-bakteriekulturerna, så har de olika specifika syrningskulturer som gör att de skiljer sig åt vad det gäller smak. Det kan säkert vara individuellt hur man upplever att de hjälper magen.

    Vi önskar dig en fin sommar!


    Johan
  • Vad berättigar egentligen det höga priset på Dofilus-yoghurten när det finns tre andra produkter med samma kulturer tillsatta?
    Helen
  • Har filerna samma eller olika kulturer? Ni skriver olika svar ovan. Om det är olika, vad karaktäriserar de olika filerna förutom smak och fetthalt?
    Anders
  • Hej Helen och tack för att du hör av dig till oss!

    Mängden Dofilus-bakterier är mycket högre i Arla® Dofilus® än i A-Fil, kefir och Onaka.

    Vi önskar dig en fin helg!


    Johan
  • Hej Anders och tack för att du hör av dig till oss!

    A-Fil. Kefir och Onaka är olika sorters filmjölk med olika fil/syrningskulturer och därmed också olika smak och konsistens.
    De har dock numera alla tre fått Dofilus-bakteriekulturerna tillsatta.

    Vi önskar dig en fin helg!
    Johan
  • Det står ju såhär i ett tidigare svar ovan:
    "A-fil, Kefir och Onaka plus Dofilus innehåller lika mycket bakteriekultur, det vill säga minst en miljon av varje bakterietyp /ml.
    "
    Inte vad jag fick som direkt svar på min fråga-"Mängden Dofilus-bakterier är mycket högre i Arla® Dofilus® än i A-Fil, kefir och Onaka."

    Tycker ni får ta och förtydliga lite här. Man kan tro att det är exakt samma utöver den syrningskultur som gjort produkten till t ex A-fil eller Onaka. Då känns det konstigt att betala så mycket högre pris.

    Jag har provat alla fyra och fått bäst effekt med Dofilus.

    Helen
  • Hej Helen!

    Dofilus​​​ innehåller 10 miljoner per ml probiotiska bakterier som tar hand om magen på allra bästa sätt.

    A-fil, Kefir och Onaka plus Dofilus innehåller minst en miljon av varje bakterietyp per ml.

    Vänliga hälsnigar

    Christina Kommunikatör
  • Hej,
    Tillsätts kefirkulturen före eller efter pastöriseringen? Och är det samma med filkulturerna i A-filen och Onaka?

    Samt vilken ger best resultat vid osttillverkning?
    Joel
  • Hej Joel!

    Bakterikulturerna tillsätts alltid efter pastörisering för samtliga syrade produkter.

    Vi använder inte Kefir, A-Fil eller Onaka kultur i vår tillverkning av ost.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej jag bara undrar om Arla® Dofilus® innehåller A1 beta-casein?
    George
  • Hej Georg,

    Mjölk innehåller en blandning av olika proteiner, grovt indelat i kasein och vassle

    Kaseinerna består bland annat av en grupp proteiner som heter beta-kasein, och denna grupp består av en mix av två olika typer, som populärt kallas A1 och A2.

    Alla våra produkter innehåller därför en naturlig mix mellan dessa två beta-kaseiner. Hur mycket är i direkt relation till den totala proteinhalten.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej!

    Jag har två frågor vad gäller er kefir:

    1. Apropå tillsättningen av Dofilus: Olika stammar av lactobaciller kan ju konkurrera med varandra. Har ni testat att de Dofilus-kulturer ni tillsätter inte tränger undan en del av de ursprungliga (och väldigt nyttiga) kefirkulturerna i er kefir?

    2. Många som dricker kefir skulle kanske uppskatta om det även fanns en variant gjord på ekologisk mjölk (för mig är det t.ex. alltid en avvägning - ekologisk yoghurt versus konventionell kefir). Finns det några funderingar hos er att börja producera ekologisk kefir?

    Hälsningar
    Mark
  • Hej Mark,

    De bakterier som vi tillsätter analyseras på Kefir på bäst före datum, och på så vis garanterar vi hur mycket som finns i produkten. Samtliga stammar är analyserade var för sig.

    I dagsläget har vi inte en ekologisk Kefir beroende på att volymerna inte är tillräckligt stora för att kunna sälja även en ekologisk variant.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.