Till senaste kommentaren

Ny förpackning - 3 dl Arla Ko Vispgrädde 40%

Från och med vecka 7, 2018 slutar vi förpacka Vispgrädde 40%  i 3 dl Tetra Brik och går istället över till Gable Top med skruvkork. Bytet sker för både konventionell och ekologisk vispgrädde.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Så dumt!
  Stoppa beslutet om skruvkork på gräddförpackningen!!!
  Er 40-procentiga grädde har jag köp för att den finns i förpackning UTAN plastkork och finns som EKO. Nu hotar ni med att sätta skruvkork på dessa 3 dl 40 % grädde. Jag gissar att jag tvingas söka en annan leverantör för att slippa skruvkork av plast.

  Gerd
 • NEJ!
  Hur kan Ni göra så?
  Jag föredrar den förpackningen som den är,
  -utan plastkork.
  E. Andersson
 • Hej!

  Det är flera faktorer vi behöver ta hänsyn till när vi beslutar om vilken förpackning som är mest lämplig. Många konsumenter har länge efterfrågat en förpackning som är lätt att använda och går att återförsluta och som står sig väl miljömässigt jämfört med den tidiagare förpackningen utan skruvkork.

  Läs gärna mer om skruvkorkar, miljö och återvinning på bifogade länkar.

  Vad har ni för miljömål för era förpackningar och vad gör ni fär att nå dem?
  Varför väljer Arla en skruvkork av Polyeten (PE) gjord på förnybar råvara?
  Hur ska jag återvinna Arlas förpackningar?

  Era synpunkter är viktiga och vi förmedlar dem givetvis vidare in i företaget.

  Med vänlig hälsning

  Christina Kommunikatör
 • KORKAT
  Ni som säger ni är så miljömedvetna, spar in på den för.....de korken som ingen vill ha. Ge pengarna till bönderna istället. Tacka vet jag brickförpackningar. Lätta att hantera och återvinna, tar inte större plats än en tidning. Skulle vara intressant att veta hur ni tagit reda på att folk vill ha kork. Jag hör då sällan att någon vill ha dom. Dessutom besvärliga att öppna.
  Yvonne
 • Hej,

  Vi har gjort omfattande tester och undersökningar bland både konsumenter och kunder, där resultatet visade att cirka 7 av 10 vill ha förpackning med skruvkork. Nästan alla våra förpackningar har från mitten av maj 2014 dessutom en ny klok kork – tillverkad av en förnybar råvara, i stället för som tidigare av olja och naturgas. Det tycker vi är ett steg i rätt riktning.
  Mjölkpriset som Arla betalar till mjölkbönderna baseras på vad vi säljer.

  Vi önskar dig en fin kväll!

  Christina Kommunikatör
 • Jag gillar skruvkorken
  Anders
 • Jag gillar inte skruvkorken i plast, och hoppas på
  att få slippa den.
  E. Andersson
 • Som tidigare Arlaanställd inom logistik måste jag påpeka att alla dina argument är felaktiga Yvonne. Det är rena lögner faktiskt... Ärligt hade varit att erkänna att förpackningen ska tillföra ett värde som kunderna ska betala mer för, även om ingen vill ha den nya förpackningen.
  Problemet är att Arla är kvar i någon sorts 1980-tals tro på hur marknader fungerar. Man tror att man genom att erbjuda produkter i förpackningar som ingen efterfrågar kan mota sviktande lönsamhet på given produkt.
  Bolaget har i stort varit defensivt sedan laktosdebatten, man kommer inte att hämta sig.
  Det här är bara ytterligare en indikator. Se mjölkpriset till kund vs. råvarupriset se sista åren. Något är mer än ruttet.
  Erik
 • Hej,

  Vi gör noggranna analyser kring vilka förpackningar vi väljer. Både ur ett hållbarhetsperspektiv samt ur ett användarperspektiv. När vi väljer att utveckla och byta våra förpackningar, handlar det alltid om att ha dessa två perspektiv med, vilket är att ta ansvar för de investeringar vi gör.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.