Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ny förpackning - 3 dl Arla Ko Vispgrädde 40%

Från och med vecka 7, 2018 slutar vi förpacka Vispgrädde 40%  i 3 dl Tetra Brik och går istället över till Gable Top med skruvkork. Bytet sker för både konventionell och ekologisk vispgrädde.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Så dumt!
    Stoppa beslutet om skruvkork på gräddförpackningen!!!
    Er 40-procentiga grädde har jag köp för att den finns i förpackning UTAN plastkork och finns som EKO. Nu hotar ni med att sätta skruvkork på dessa 3 dl 40 % grädde. Jag gissar att jag tvingas söka en annan leverantör för att slippa skruvkork av plast.

    Gerd
  • NEJ!
    Hur kan Ni göra så?
    Jag föredrar den förpackningen som den är,
    -utan plastkork.
    E. Andersson
  • Hej!

    Det är flera faktorer vi behöver ta hänsyn till när vi beslutar om vilken förpackning som är mest lämplig. Många konsumenter har länge efterfrågat en förpackning som är lätt att använda och går att återförsluta och som står sig väl miljömässigt jämfört med den tidiagare förpackningen utan skruvkork.

    Läs gärna mer om skruvkorkar, miljö och återvinning på bifogade länkar.

    Vad har ni för miljömål för era förpackningar och vad gör ni fär att nå dem?
    Varför väljer Arla en skruvkork av Polyeten (PE) gjord på förnybar råvara?
    Hur ska jag återvinna Arlas förpackningar?

    Era synpunkter är viktiga och vi förmedlar dem givetvis vidare in i företaget.

    Med vänlig hälsning

    Christina Kommunikatör
  • KORKAT
    Ni som säger ni är så miljömedvetna, spar in på den för.....de korken som ingen vill ha. Ge pengarna till bönderna istället. Tacka vet jag brickförpackningar. Lätta att hantera och återvinna, tar inte större plats än en tidning. Skulle vara intressant att veta hur ni tagit reda på att folk vill ha kork. Jag hör då sällan att någon vill ha dom. Dessutom besvärliga att öppna.
    Yvonne
  • Hej Yvonne!

    Vi har gjort omfattande tester och undersökningar bland både konsumenter och kunder, där resultatet visade att cirka 7 av 10 vill ha förpackning med skruvkork. Nästan alla våra förpackningar har från mitten av maj 2014 dessutom en ny klok kork – tillverkad av en förnybar råvara, i stället för som tidigare av olja och naturgas. Det tycker vi är ett steg i rätt riktning.
    Mjölkpriset som Arla betalar till mjölkbönderna baseras på vad vi säljer.

    Vi önskar dig en fin kväll!

    Christina Kommunikatör
  • Jag lägger min röst på att
    3 dl gräddeförpackningarna
    är bäst utan plastkork.

    E Andersson
    E. Andersson
  • Kass!
    Den nya förpackningen är dålig, därför att grädden rinner utmed hela förpackningen när man bara vill ha en liten skvätt t.ex i kaffet ,såsen el. dyligt.
    Maggan

    Marareta
  • Snälla Arla,
    Ta bort alla plastkorkar! De är bara i vägen.
    Jag tror inte på era undersökningar. INGEN jag pratat med är positiv till plastkorkar på mjölk- yoghurt- fil- grädd och dylika förpackningar. Spelar ingen roll att det är förnybar råvara, det är onödigt. Dessutom, även om det är en försumbar extrakostnad så är det en onödig sådan.  

    Ola
  • Värdelöst varför inte till fråga konsumenten innan ni byter till denna förpackning? Jag vill kunna klippa ett litet litet hål som jag bestämmer själv .
    Gäller nu bara att hitta ny tror Willys har eget märke
    Ägarna är dom tillfrågade eller är dom dom Scan bönder går med på allt
    Fröberg
  • Jag gillar skruvkorken
    Anders
  • Jag gillar inte skruvkorken i plast, och hoppas på
    att få slippa den.
    E. Andersson
  • Som tidigare Arlaanställd inom logistik måste jag påpeka att alla dina argument är felaktiga Yvonne. Det är rena lögner faktiskt... Ärligt hade varit att erkänna att förpackningen ska tillföra ett värde som kunderna ska betala mer för, även om ingen vill ha den nya förpackningen.
    Problemet är att Arla är kvar i någon sorts 1980-tals tro på hur marknader fungerar. Man tror att man genom att erbjuda produkter i förpackningar som ingen efterfrågar kan mota sviktande lönsamhet på given produkt.
    Bolaget har i stort varit defensivt sedan laktosdebatten, man kommer inte att hämta sig.
    Det här är bara ytterligare en indikator. Se mjölkpriset till kund vs. råvarupriset se sista åren. Något är mer än ruttet.
    Erik
  • Hej Erik!

    Vi gör noggranna analyser kring vilka förpackningar vi väljer. Både ur ett hållbarhetsperspektiv samt ur ett användarperspektiv. När vi väljer att utveckla och byta våra förpackningar, handlar det alltid om att ha dessa två perspektiv med, vilket är att ta ansvar för de investeringar vi gör.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Har Ni gjort inversteringar i att sprida ut plast?
    Till vilken nytta??
    E. Andersson
  • Hej!
    Jag hör ingen som nämner något om att det är MYCKET besvärligare att "bryta" sig in i förpackningen med den nya plastkorken!
    När grädden stått ett tag så "torkar" det övre skiktet (runt locket) och är omöjlig att komma åt utan att öppna förpackningen på nått sätt. Man får bara 2,5 dl rinnande grädde ur förpackningen o recepten stämmer då inte!
    Alltså är man tvungen att bryta sig in och kladda med en sked el likn  :(  

    Total idiotförpackning, för en vara som vispgrädde!!
    Nettan
    Nettan
  • Tack Nettan för att Du reagerar, jag håller med dig.
    E. Andersson
  • Saknar 40%-ig laktosfri ekologisk grädde! När kommer den?
    Irene
  • Hej Irene!

    Juts nu finns inget belsut om lansering av ekologisk laktosfri grädde men vi jobbar kontinuerligt med översyn av sortiment, och utveckling av nya produkter.

    Ditt önskemål framför vi givetvis vidare in i företaget.

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Instämmer! Vill inte ha förtjockningsämnen, alltså minst 40%, och är laktosintolerant! Det vore guld! / Nettan
    Nettan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.