Till senaste kommentaren

Prova Laktosfri Mjölk- och havredryck!

Mjölk- och havredryck är en unik dryck, gjord av 50 % laktosfri mjölkdryck och 50 % havredryck.

Tack vare den goda smaken och naturliga näringen från mjölken är drycken naturligt god och full med näring – helt utan artificiella tillsatser och gjord av bara fyra ingredienser.

Dryckerna finns i tre olika varianter.
 • Original
 • Till kaffet
 • Choklad.Allt det goda från svensk mjölk och svensk havre!
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej jag är vegan sedan många år och jag undrar hur det kommer sig att ni efter att ha ägnat all er marknadsföring åt att smutskasta företag som säljer havremjölk   ( vilket är bättre för både hälsa och miljö ) nu lanserar en dryck ”laktosfri mjölk och havre” ! ?? Bestående av hälften  havremjölk och hälften bröstmjölk från kossor till kalvar!????

  Det finns starka forskningsbelägg som visar hälsorisker med mejeriintag och det finns i naturen ingen annan art än människan som dricker ett annat barns modersmjölk.

  Vad skall nu barnen i skolan tro när de frågar bambapersonalen om mjölken är slut? Finns det mjölk? Nä bara pjölk!! efter er hårda antihavremarknadsföring! Vade skall denna produkt heta? Brölkmjölk?

  Skulle också vilja ha ett sakligt svar på varför reklamfilmerna är så oerhört inkongruenta med verkligheten!? Det går inga kalvar med kossor i bredgottfabriken. De tas från sin mor efter ett dygn! Varför måste ni försköna verkligheten i reklamfilmerna när ni påstår att verklighetens förhållanden är så bra?

  Skickade ett liknande inlägg men det togs bort ! Varför? Var det för obekvämt att behöva besvara frågor när en inte har några svar?!

  Övertyga mig! Jag skall göra mitt bästa för att ta till mig era förhoppningsvis seriösa och välgrundade argument och information!
  Elinor
 • Stort tack för att du hör av dig och delar med dig av dina reflektioner med oss.

  Vi är stolta över att kunna lansera en viktig innovation, Mjölk- och havredryck som möter det många konsumenter frågar efter.

  Från undersökningar vet vi att drygt 80% av alla konsumenter undviker artificiella tillsatser, och hela 90% föredrar produkter med så naturliga ingredienser som möjligt.

  Ser man till de konsumenter som konsumerar växtbaserat så är andelen ännu högre (95%), vilket är en stor paradox. Vi lanserar Mjölk- och havredryck helt enkelt för att erbjuda våra konsumenter någonting som inte finns på marknaden idag och som möter deras önskemål bättre än vad befintliga alternativa produkter gör, både gällande smak och hälsa.

  Tack vare mjölkens unika egenskaper är Mjölk- och havredrycken både god, naturligt hälsosam och helt utan tillsatser. Vilket ger konsumenter en möjlighet till att testa nya spännande drycker som är både hälsosamma och dessutom smakar gott.

  Men självklart så finns det inget som kan ersätta mjölken, för bara mjölk smakar mjölk!

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Vilken fetthalt är det för de olika dryckerna?
  Johan
 • Hej!

  Mjölk- och havredryck original ​​​ 0,6% fett
  Mjölk-och havredryck till kaffet​​​ 1,9% fett
  Mjölk-och havredryck choklad​​​ 0,7% fett

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Jag undrar hur ni kan gå från att smutskasta växtbaserad mjölk till att själva lansera en produkt som innehåller detsamma?

  Christoffer
 • Hej,

  Mjölk är en fantastisk produkt och smakbärare, och det står vi för. Vår avsikt har absolut inte varit att utpeka eller smutskasta växtbaserade produkter som sämre på något sätt.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Ni borde göra smakdemonstrationer i butiker på dessa produkter! Jag är sugen att prova, men vill inte slösa en liter. Gärna Maxi i Nacka! 😀
  Linda
 • Hej jag undrar vad det finns för målgrupp med en produkt som är både havredryck och mjölk. Vad jag vet så är det framförallt veganer/vegetarianer som dricker havredryck och dom kommer väl inte byta till något som innehåller mjölk. Och dom enda jag känner som dricker mjölk är folk som tränar väldigt mycket och som dessutom hatar alla som dricker havredryck. Finns det någon målgrupp?
  patrik
 • Hej!

  Många konsumenter som köper växtbaserade drycker använder dom primärt för att de upplevs som hälsosamma och nyttiga, inte för att de upplevs som bättre för miljö eller djur.

  Så vi vänder oss i första hand till konsumenter som önskar köpa mera växtbaserade produkter, och som tycker att rena växtbaserade produkter inte smakar tillräckligt gott.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,
  Toppen att du är nyfiken och vill prova på vår nya Mjölk- och havredryck.

  Från och med nästa vecka, fram till och med vecka 15 kommer vi finnas ute i olika butiker för att bjuda på vår Mjölk- och havredryck. Då kommer vi också erbjuda rabattkuponger i butik.

  Hoppas du kommer gilla drycken!
  Christina Kommunikatör
 • Riktigt bra idé. Jag brukar alltid laga min havregröt med mjölk, nu kan jag dricka det hela också!
  Andreas
 • Är havredrycken baserad på helt glutenfria havreprodukter?
  Klavs
 • Hej!

  Nej, produkten är inte glutenfri.

  Vänliga hälsningar
  Johannes
 • Hur hög glutenhalt har Mjölk- & havredrycken?
  Överstiger den 100 pom/kg
  Magnus
 • Hej Arla. Vi och (som jag nu konstaterat härifrån) många andra ifrågasätter hur ni kan stå för en produkt som strider emot allting som ni och media skriver.. Om hur bönderna snart kommer behöva lägga ner om hela svenska folket bestämmer sig för att bli veganer? Att skylla som här ovan på att det är ett hälsosammare val att dricka växtbaserade produkter när Ni själva trycker på om hur nyttigt, hälsosamt och viktigt det är med komjölk? Hur menar ni att det är en hälsosammare produkt att ersätta halva eran goda komjölk med havremjölk? 

  Det enda ni gör med den här produkten och eran respons på kritiken är att bevisa för oss hur hälsosamt det är med havremjölk och krossar visionen om att vi måste dricka komjölk för att bli starka och friska. Tack Arla!

  PS. Bara för skoj skull kan ni väl jämföra toppländer för benskörhet och statistik för mjölkdrickande...
  Bianca & Jonas
 • Hej,

  Mjölk- och havredryckerna innehåller mindre än 3mg gluten/100g produkt(dvs. mindre än 30mg gluten/kg produkt).

  Produkter som deklareras som glutenfri måste innehålla mindre än 20mg gluten/kg produkt.

  Det skulle betyda cirka 30 ppm/kg, och det i sin tur är då lägre än 100 ppm/kg.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Det verkar som det har blivit ett missförstånd här någonstans gällande vår ambition med Mjölk- och havredryck jämfört med mjölk. Det finns ingenting som kan ersätta mjölkens unika egenskaper – god smak och full med näring. Som vi har varit tydliga med i vår kommunikation ”Bara mjölk smakar mjölk”.

  På Arla följer vi trender och jobbar med innovationer brett genom alla kategorier. Lanseringen av Mjölk- och havredryck riktar sig till de konsumenter som vill testa något nytt och fortfarande kunna njuta av en hälsosam dryck.

  Tack vare mjölkens unika egenskap, så får Mjölk- och havredryckerna:
  • En godare smak, jämfört med övriga havredrycker på marknaden (tycker vi!)
  • Den är full med naturlig näring, och näringen kommer naturligt från mjölken
  • Den är helt utan tillsatser, vilket också skiljer sig  från övriga växtbaserade drycker på marknaden.
  Vi marknadsför alltså inte Mjölk- och havredryck som ett bättre alternativ än mjölk, för ingenting kan ersätta mjölken, men som ett alternativ för de konsumenter som vill testa andra typer av drycker och fortfarande kunna ta del av en hälsosam dryck.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Hej!
  Jag fick provsmaka Mjölk & Havre Choklad i våras och har sedan dess letat förgäves efter denna produkt i affärerna nära mig. Hade gärna vetat var denna goda produkt finns på Södermalm i Stockholm. Mjölk & Havre orginal verkar finnas lite överallt men inte choklad.

  Tack o trevlig dag!
  Anna
 • Hej och tack för att du hör av dig till oss!

  Vi har inte möjlighet att se vilka butiker som köpt in en viss produkt.
  Hör dig gärna för med mejeriansvariga i din butik, så kan de förhoppningsvis hjälpa dig med att beställa in drycken!

  Vi önskar dig en fin sensommar!
  Johan
 • Hej,
  Jag undrar om havren som används i mjölk och Havre drycken kommer från svenska gårdar eller om den är importerad

  Mvh
  Julia
 • Hej Julia,

  Havren kommer från svenska gårdar, liksom mjölken.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.