Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Miniost Cheddar

Orka mer med Arla Miniost Lagrad och Mild Cheddar!

Smakrik god cheddarost som är rik på protein och kalcium. Smidig portionsförpackning som är perfekt att ta med i farten när den lilla hungern slår till. Smart att alltid ha i kylen!

Ost är en kylvara och bäst-före-datum är satt utifrån att osten förvaras kyld. Samtidigt är det inte förrän osten når rumstemperatur som den når sin fulla smakkaraktär. Därför kan oststavarna vara en del av matsäcken till exmepel på en utflykt.

Lanserades vecka 7,2018
 
 

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej när kommer dessa ut i butik som Willys och ica
  Daniel
 • Hej Daniel och tack för att du skriver till oss,
  Kul att du är intresserad av våra miniostar!

  Miniostarna har funnits till försäljning hos oss sedan vecka 7. Följ länk nedan för att få tips på hur du hittar ny produkt i butik.
  I vilken butik hittar jag en viss produkt?

  Lycka till och glad måndag!
  Christina Kommunikatör
 • Hejsan. Varför är osten från Storbritannien? Under oxå vad rek priset är för denna produkt? Mvh Bernt Olsson Luleå
  Bernt
 • Hej! Underbart idé med miniost, fast jag och säkert många andra skulle bli väldigt glada om lättare (mindre fet) varianten.
  Är den planerat?
  Jag gråt redan när ni tog bort 5% ost. 😀
  Silva
 • Hej Bernt och tack för dina frågor!

  Vi har bett om hjälp med svar på varför osten kommer från Storbritanien, återkommer så snart vi kan med ett besked til dig.

  Vi får inte kommunicera till vilket pris vi säljer till våra kunder av legala skäl, konkurrenslagstiftning. I Sverige har vi fri prissättning och butikerna bestämmer själva vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter. Butikerna lägger på egna marginaler, vilket kan variera en del mellan olika butiker.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej Silva,
  Härligt att du gillar vår idé med miniost!

  Det är för tidigt att planera för fler olika varianter av miniost, som till exempel lägre fetthalt. Vi får helt enkelt avvakta och se hur populär miniosten blir, men självklart hoppas vi det blir succé så vi kan utöka vårt sortiment.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,
  I vilka butiker kan man köpa miniostarna som kommit ut.
  Hittar det inte på Willys och Ica maxi.
  susanne
 • Hej Susanne!

  Än så länge är det enbart ICA som valt att ta in Miniosten på sina lagercentraler, sedan är det upp till varje butik att beställa den hos ICA.

  Eftersom aktuell produkt levereras av ICA har vi ingen möjlighet att se vilka butiker som har den. Vi jobbar på, och gör allt vi kan, för att fler kedjor/butiker ska ta in den i sina sortiment. Men än så länge kan du bara hitta den på ICA.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej igen Bernt!

  Cheddar Miniost görs i Storbritannien av två skäl. För det första försöker vi alltid vara så effektiva som möjligt i produktionen vilket vi kan vara när vi samproducerar produkter vid ett mejeri för flera marknader. När vi är det minskar produktionskostnaden och intjäningen på produkten ökar. Eftersom försäljning/intjäning hänger ihop med mjölkpriset är det oerhört viktigt för oss med så hög intjäning som möjligt på våra produkter. Det gör att vi kan betala bönderna mer. Alla bönder inom Arla har samma mjölkpris, oavsett om deras mjölk säljs i Sverige, Storbritannien eller någon annanstans. Vi vill även kunna erbjuda konsumenterna en äkta brittisk Cheddar. Llandernog Mejeri är ett av de äldsta mejerierna för Cheddar som finns i Storbritannien. Det är en spännande ost, som skiljer sig från den svenska.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör
 • Hej, jag har sett fram emot dessa miniostar länge, men varför finns dom bara styckevis på Coop och inte i påsar som visas på reklamen. Och enligt min Coop forum butik så kommer det heller inte tas in ” påsvis” för att det inte finns. Kan det stämma?
  Mats
 • Kommer miniostarna komma i fler sorter än cheddar?
  Mats
 • Hej Mats,
  Toppen att du sett fram emot våra miniostar!

  Miniost Cheddar lagrad säljer vi både i singelbitar á 20g, och i påsar. Det är för tidigt att säga om vi kommer lansera miniost i fler sorter, det får framtiden utvisa helt enkelt.

  Än så länge är det enbart ICA som valt att ta in Miniosten på sina lagercentraler, sedan är det upp till varje butik att beställa den hos ICA. Eftersom aktuell produkt levereras av ICA har vi ingen möjlighet att se vilka butiker som har den. Vi jobbar på, och gör allt vi kan, för att fler kedjor/butiker ska ta in den i sina sortiment. Men än så länge kan du bara hitta den på ICA.

  Fråga gärna efter minisostarna  övriga butiker också, då ökar chansen att fler butiker väljer  att ta in den i sitt sortiment.

  Trevlig helg!

  Christina Kommunikatör
 • Tack för ditt svar. Kommer aldrig att köpa denna produkt. Gynnar i första hand svenska produkter. Går nu över till Norrmejeriers produkter. Mvh Bernt
  Bernt
 • Hej!
  I en reklam som går på tv nu berättar ni stolt att ni minskar på plastförpackningarna, och i nästa reklam visar ni upp den här osten med individuellt förpackade bitar. Hur får ni ihop det?
  Med vänlig hälsning, Lina
  Lina
 • Hej Lina!
  Vi arbetar för att hitta bättre alternativ i linje med målen i vår miljöstrategi. Själva plasten som vi använder är en vanligt förekommande förpackningsplast, och ska sorteras vid återvinningsstationerna som plast.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.