Miniost Cheddar

Orka mer med Arla Miniost Lagrad och Mild Cheddar!

Smakrik god cheddarost som är rik på protein och kalcium. Smidig portionsförpackning som är perfekt att ta med i farten när den lilla hungern slår till. Smart att alltid ha i kylen!

Ost är en kylvara och bäst-före-datum är satt utifrån att osten förvaras kyld. Samtidigt är det inte förrän osten når rumstemperatur som den når sin fulla smakkaraktär. Därför kan oststavarna vara en del av matsäcken till exmepel på en utflykt.

Lanserades vecka 7,2018
 
 

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hejsan. Varför är osten från Storbritannien? Under oxå vad rek priset är för denna produkt? 
  Bernt
 • Hej, och tack för dina frågor!

  Vi har bett om hjälp med svar på varför osten kommer från Storbritanien, återkommer så snart vi kan med ett besked til dig.

  Vi får inte kommunicera till vilket pris vi säljer till våra kunder av legala skäl, konkurrenslagstiftning. I Sverige har vi fri prissättning och butikerna bestämmer själva vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter. Butikerna lägger på egna marginaler, vilket kan variera en del mellan olika butiker.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej igen,

  Cheddar Miniost görs i Storbritannien av två skäl. För det första försöker vi alltid vara så effektiva som möjligt i produktionen vilket vi kan vara när vi samproducerar produkter vid ett mejeri för flera marknader. När vi är det minskar produktionskostnaden och intjäningen på produkten ökar. Eftersom försäljning/intjäning hänger ihop med mjölkpriset är det oerhört viktigt för oss med så hög intjäning som möjligt på våra produkter. Det gör att vi kan betala bönderna mer. Alla bönder inom Arla har samma mjölkpris, oavsett om deras mjölk säljs i Sverige, Storbritannien eller någon annanstans. Vi vill även kunna erbjuda konsumenterna en äkta brittisk Cheddar. Llandernog Mejeri är ett av de äldsta mejerierna för Cheddar som finns i Storbritannien. Det är en spännande ost, som skiljer sig från den svenska.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör
 • Hej!
  I en reklam som går på tv nu berättar ni stolt att ni minskar på plastförpackningarna, och i nästa reklam visar ni upp den här osten med individuellt förpackade bitar. Hur får ni ihop det?

  Lina
 • Hej,
  Vi arbetar för att hitta bättre alternativ i linje med målen i vår miljöstrategi. Själva plasten som vi använder är en vanligt förekommande förpackningsplast, och ska sorteras vid återvinningsstationerna som plast.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.