Stek dom godaste pannkakorna -10 tips!

Blir det pannkaka när du steker pannkaka? I vår Pannkaksskola bjuder vi på fiffiga knep för att bli proffs på pannkakor!

Fler tips och inspiration hittar ni via länkar nedan:

Steka pannkaka i gjutjärn eller non-stick?
Sätt ny smak på pannkakssmeten
Fyll pannkakan med något salt eller sött




Visste ni förresten att internationella pannkaksdagen infaller 1 mars varje år, det är värt att fira!

Pannkakor är också den måltid som flest svenskar dricker mjölk till ❤️🥛

Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

  • Hej!
    Jag älskar den här guiden. Har försökt göra japanska pannkakor (såna där fluffiga, typ: https://riktigarecept.se/recept/asiatiskt/fluffiga-japanska-pannkakor/

    jag får inte till det, de blir platta och kompakta. Har ni några tips på hur man gör perfekta japanska pannkakor?
    Elin
  • Hej Elin,

    Vilken härlig utmaning! Fluffiga japanska pannkakor (soufflé pancakes) kan vara lite knepiga att få till, men här kommer några tips som kan göra skillnad:

    1. Separera äggen noggrant
    Vispa äggvitorna till hårda toppar. Det är avgörande att vitorna är riktigt fasta – detta ger pannkakorna deras fluffighet.
    2. Vänd försiktigt ner marängen
    När du blandar ner de vispade äggvitorna i smeten, gör det varsamt och i omgångar så att du inte slår ut all luft.
    3. Överarbeta inte smeten
    Rör bara ihop ingredienserna tills de precis blandats. Överarbetad smet kan ge kompakta pannkakor.
    4. Använd ringformar
    Häll smeten i smorda ringformar (t.ex. stora utstickare) på stekpannan. Detta hjälper pannkakorna att hålla höjden och formen.
    5. Ha tålamod!
    Det tar längre tid än vanliga pannkakor, ofta 5–7 minuter per sida. Vänd försiktigt!

    Lycka till med pannkakorna! 😊
    Camilla Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.