Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Syrad grädde - Vad är skillnaden mot crème fraiche?

  • Syrad grädde är hällbar och därför lättare att använda/tillsätta i till exempel grytor. 

  • Den är lättare att blanda in i en gryta eller soppa. Crème fraiche kan bli något klumpig.

  • Syrad grädde ger bra konsistens i såser och pannrätter, det blir inte stabbigt.

  • Syrad grädde har inte samma smakprofil som crème fraiche på grund av annan mjölksyrakultur och process.

  •  Crème fraiche har en tydlig ”crème fraiche-arom” medan syrad grädde har en frisk syrlig, gräddig smak.

Prova gärna Pasta carbonara med syrad grädde.



Matglada hälsningar
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Berätta gärna mer om skillnaden i tillverkningsprocessen och kulturerna.
    Kerstin
  • Hej Kerstin och tack för att du skriver till oss!

    Processen för syrade grädde påminner i stort om hur vi gör våra andra syrade produkter.

    Först blandar vi grädde och mjölk till den fetthalt som önskas och syrningskulturen sätts till och blandningen får stå vid den temperatur som är bestämd.

    Själva syrningstiden styrs av det slut-pH som ska uppnås. Syrningskulturen är speciellt utvalt för att produkten skall få de egenskaper som vi önskar med hänsyn till smak, konsistens och funktion.

    Vi önskar dig en fin sommar!
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.