Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad har ni för miljömål för era förpackningar och vad gör ni för att nå dem?

För våra förpackningar är miljöstrategimålet att minska klimatpåverkan med 25% under perioden 2005-2020, utan att öka matsvinnet.

För att nå vårt miljöstretgimål arbetar vi med att öka andelen återvunna förpackningsmaterial och att  öka andelen förnybara förpackningsmaterial, gärna både återvunna och förnybara som återvunnen bioplast eller återvunna pappersfibrer.

Arla Sverige använder ca 25% återvunna förpackningsmaterial (år 2016). Det rör sig om både papper, kartong och olika plastmaterial. Återvunna förpackningsmaterial får aldrig komma i direktkontakt med livsmedel, enligt lagstiftningen, men kan med fördel användas exempelvis i mellanlager som inte kommer i kontakt med produkten samt i sekundärförpackningar.

Arla Sverige använder mer än 80% förnybara förpackningsmaterial (2016 års data). Det är framförallt papper och kartong men även plast från förnybara källor. Biobaserad plast utgör nästan 18% av all plast som används till förpackningar i Arla Sverige.  

Alla förändringar som vi jobbar med utvärderas för att säkerställa att vi kommer närmare vårt miljömål, att vi ej påverkar hållbarheten hos produkten, samt att funktionen mot konsument förbättras.


Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.