Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Var kan man köpa hel Stureost?

Vi har slutat tillverka Stureost i storleken 2 kg.

Däremot finns Stureost i de mindre storlekarna 1 kg och 500 g kvar, så ni har möjlighet att fortsätta njuta av den goda Stureosten.

Önskar ni större vaxade helostar hänvisar vi till Kvibille Cheddar. De finns i de större storlekarna 1,4kg , 2,7kg, samt ända upp till 4,5kg.
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, hur kommer det sig att ni har slutat med att göra hel stureost? Jag är mycket förtjust i stureost och möjligheten att kunna köpa en hel "invaxad" ost.

  Med vänliga hälsningar

  Ann-Christine
  Ann-Christine
 • Hej Ann-Christine och tack för att du skriver till oss!

  Vi kan inte garantera ostens kvalitet på 2 kilos ostarna med enbart vax. Stureost 1kg och 500g har vi även en plastfilm runt vilket skyddar osten från mögelsporer på ett bättre sätt.

  Vi önskar dig en fin vinter!
  Christina Kommunikatör
 • Varför finns inte Stureosten hos Ica längre?
  Har varit på flera Ica men den finns inte??
  Älskar den osten!
  Lena
 • Hej Lena och tack för att du skriver till oss,

  Vi rekommenderar dig att prata med mejeriansvarig i din butik och fråga om dom har möjlighet att beställa in osten igen. Vi har fortfarande kvar osten i vårt sortiment.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Johannes Kommunikatör
 • Hej igen, menar ni då den "invaxade" varianten vilken jag efterfrågade i dec 2017 eller gäller det den inplastade?

  Med vänliga hälsningar
  Ann-Christine
  Ann-Christine
 • Hej Ann-Christine och tack för din fråga,

  Vi har Stureost 1kg och 500g med plastfilm i vårt sortiment, inte den variant du efterfrågade. Vi tar självklart ditt önskemål vidare in i företaget.

  Önskar dig en fin helg!
  Johannes Kommunikatör
 • Hej igen. Tack för att ni aktualiserar frågan igen d.v.s möjligheten att som kund återigen kunna köpa hel " invaxad" Stureost, ca 2 kg. Ju mera närproducerad mjölken/osten är - desto nöjdare blir jag.

  Vänligen
  Ann-Christine
  Ann-Christine
 • Hej! Önskar att kunna köpa invaxad stureost i 2kg storlek igen. Att den inte tillverkas längre kan väl inte stämma då de mindre är delade i två delar? Möjligheten att kunna lagra osten lite extra själv försvann när den invaxade togs bort. Mycket tråkigt och inte lika gott.
  Adam
 • Hej Adam och tack för att du skriver till oss,

  Vi tar ditt önskemål om Stureost 2 kg vidare in i företaget.

  Önskar dig en trevlig midsommar!
  Johannes Kommunikatör
 • Tack! Det hoppas jag verkligen att du gör. Delade min sista härom dagen som jag lagrat i 1 ½ år. Den var supergod. Tycker att det är tråkigt att den möjligheten inte finns längre. Jag vet att jag inte är ensam om den tanken. Hoppas att den snart går att köpa igen.
  Adam
 • Tillverkas Stureosten i Sverige?

  Sven
 • Hej Sven!

  Vi tillverkar Stureost på ett av våra mejerier i Danmark.

  Önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör
 • Tack för att ni håller frågan vid liv, d.v.s. möjligheten att återigen kunna köpa en hel "invaxad" Stureost på ca 2 kg. Under årens lopp har jag låtit många, många ostar lagras i mitt kylskåp till ännu godare smakupplevelser. Jag har en styck kvar som ff. är invaxad enligt tidigare sätt att hantera osten och den har ett bäst före datum 17/4-2017. Ser fram emot att kunna "skåla" (öppna) den. Den verkar inte vara möglig ännu men jag kan nog se några extra vita saltkristaller genom vaxet.

  Med tanke på att köpa så närproducerat som möjligt så hoppas jag att osten snart ystas inom Sveriges gränser. Osten gjordes tidigare i Sävsjö ca 4 mil från där jag bor (långt innan samgåendet med Danmark). Kanske klarade Smålänningarna bättre ut sättet att få en ost som höll måttet under en längre tid utöver bäst före datum:) Eller så var mjölkens kvalitet annorlunda och utan tillsatser utöver de nödvändiga i ystet d.v.s löpen? Det vet ni vid Arla bättre än jag.

  Jag värnar gärna om den svenske bondens mjölk- och köttproducerande även om jag själv inte äter kött. Hoppas därför innerligt att den danska inblandningen i Arla inte blir som med PostNord d.v.s. där det danska underskottet till oproportionerlig del betalades/betalas indirekt av den svenska befolkningen i form av stora personalneddragningar bland postleverantörer med följden att det blir sämre kvalitet på produkter/tjänster. Nu vet jag att även andra EU-länder är involverade i Arla och jag önskar/hoppas verkligen att detta inte är nådastöten för den Svenska bonden - tvärtom en möjlighet att kunna producera på svensk mark och ha affärer med andra länder då överflöd av varor finns.

  Vänligen
  Ann-Christine
  Ann-Christine
 • Hej på nytt Ann-Christine!

  Självklart vill vi förse våra konsumenter med närproducerade och svenska produkter, men det absolut viktigaste för oss är att våra bönder vår högsta möjliga mjölkpris i rådande marknadssituation.

  Vissa av våra produkter samlar vi vid ett mejeri för att öka effektiviteten i produktionen. När vi är effektiva i produktionen ökar intjäningen på produkten.

  Eftersom intjäning och mjölkpris till bonden är knutet till varandra är det oerhört viktigt med effektiv produktion. På samma sätt tillverkas KESO® Cottage Cheese i Falkenberg och exporteras till våra andra Arlamarknader.

  Våra mejerier blir helt enkelt proffs på tillverkning av en viss produkt och det gynnar alla bönder.


  Christina Kommunikatör
 • Vill också köpa hel Sture! Köpte den under många år och har aldrig klagat på problem med vaxningen. Anställ en Produktionstekniker som löser problemen eller erbjud beställning på hel Sture.
  George
 • Finns Stureosten på Coop?
  Jag har letat i Göteborg, men hittar den inte på Ica, Willys eller Hemköp!
  Annie
 • Hej Annie!

  Vi har inte möjlighet att se vilken specifik butik som har en viss vara. Prata gärna med mejeriansvarig i din butik så kan dom förhoppningsvis hjälpa dig vidare.

  Önskar dig en fin höst!
  Johannes Kommunikatör
 • Hej - varför har ni slutat med den stora stureosten? Kommer den inte ens till jul som 2kg? Jag är villig att åka långt för att få tag i den! Och inget om att kan garantera hållbarhet etc med vaxen - jag har ätit den i 40 år - inga problem!
  Linda
 • Hej och tack för att du skriver till oss!

  Sture finns att köpa i 1 kg eller 500 g, men vi tar givetvis ditt önskemål vidare in i företaget.

  Vi önskar dig en fin vinter!
  Johannes Kommunikatör
 • Tycker det är dålig stil att sluta sälja en produkt, som 2kg Sture, när så många efterfrågar den. Enda anledningen verkar vara att  ni inte har produktionstekniker som kan lösa en lösbart problem...
  George
 • Håller med! 2 kgs Stureost till folket!
  Linda
 • vem vill ha dansk Stureost till jul??
  GO
 • Mycket tråkigt att ni inte har hela vaxade ostar att sälja!
  Det var den bästa, oslagbara osten.
  Sorgligt! 🙁
  Ulrika
 • Håller helt med, ta fram de stora vaxade ostarna igen så man kan lagra dem själv.
  Stureosten gjordes förr i Småland, var alltid mycket god.
  Har på senare tid köpt stureost som varit lika fadd och tråkig som sk. hushållsost.
  Passa er så ni inte förstör de få riktiga varumärken ni förvaltar.
  Jörgen
 • Beklagar verkligen att ni inte tycker er kunna garantera kvaliteten på just den osten i just det formatet då den osten var mycket uppskattad. Själv har jag inte upplevt någon kvalitetsbrist på någon av alla de 2kg's Stureostar vi har köpt.
  Vi får hoppas ni får ordning i produktionen så vi konsumenter kan fortsätta njuta av osten.
  Lizette
 • Vill ha svensk stureost, och ekologisk hade varit väldigt bra, samt 2 kg tack. Har aldrig varit med om att 2 kg varit dålig kvalité

  Thomas
 • Hej!
  Ser att det är fler än jag som saknar Stureosten i vaxad 2 kg. Jag hoppas verkligen Arla tar sig en funderare till och återinför denna populära ost. Någon hänvisade till den vaxade Cheddarosten men den har inte alls samma egenskaper och smak. Stureosten blir saftig och får en mycket speciell och god smak om man lagrar den hemma. Cheddarosten upplever jag som torrare och mer smaklös.
  Skulle det kunna vara ett produktionstekniskt alternativ att göra Stureosten vaxad i 1 kg-förpackning?
  Lasse
 • Hej!

  Stureost 1kg är vaxad och har vi även en plastfilm runt, vilket skyddar osten från mögelsporer på ett bra sätt.

  Stureost 1kg går alldeles utmärkt att lagra hemma i obruten förpackning.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej, tack för ditt svar. Då ska jag så småningom pröva på att lagra denna. Just nu har jag successivt övergått till andra ostar eftersom den sedvanliga hela (ca 2 kg) Stureosten på svensk mjölk försvann från marknaden.  Ann-Christine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.