Varför har man aspartam i Mild Kvarg?
Vi har valt att ha aspartam i smaksatt Mild Kvarg för att kunna erbjuda en produkt till de konsumenter som vill ha ett smaksatt, sockerfritt alternativ.
Fakta om aspartam
Vi är medvetna om att det finns en del motståndare till aspartam, men vi litar på den forskning som finns och de råd som våra myndigheter ger.
Tack vare motståndet mot aspartam så har det utretts och forskats ännu mer kring aspartam än vad som har gjorts för andra ämnen. Aspartam anses fortfarande som säkert.
Senast i december 2013 publicerade EFSA (EU:s livsmedelsverk) en riskvärdering av aspartam med slutsatsen att aspartam är säkert att konsumera i de nivåer som det görs idag.
Följ inlägget
6
följare
Socker förhöjer smaken, det blir helt enkelt inte lika gott med smaksatt kvarg utan tillsatt socker eller sötningsmedel. Om du helt vill utesluta socker, är det bättre att själv lägga färsk frukt eller bär på naturell kvarg.
Gott nytt år!
Vi har Yoghurtkvarg vanilj samt Kesella vanilj som är två kvargprodukter utan aspartam.
Vänlig hälsning
Jag undrar, som flera, om ni har/kommer att ha kvarg vanilj i 1000 gr förpackning UTAN aspartam. Aspartam smakar inte gott helt enkelt och jag mfl får problem med magen. Hellre vanligt socker.
Mvh
Just nu finns inget beslut om lansering av Mild Kvarg vanilj utan sötningsmedel, men vi framför givetvis att önskemål finns.
Trevlig helg!
Hoppas det förändras