Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför inte skruvkork på förpackningar med en liter yoghurt?

Det finns just nu ingen kork för förpackningstypen Tetra Brik, som håller måttet på funktionalitet. När våra förpackningsmaskiner vi har nu är förbrukade kommer vi med största sannolikhet att byta till förpackningar med skruvkork, till hela vårt sortiment av både smaksatt och naturell yoghurt på en liter, eftersom vi ser att fler och fler konsumenter föredrar det.
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hur blir det med återvinnbarheten när ni byter ut mot skruvkork där både kork och topp är av plast? Min fråga är alltså om produkten är lika miljövänlig som tetrapaken?
  Andreas
 • Hej!

  Vår nya förpackning är lika återvinningsbar som vår gamla förpackning, det vill säga att alla material i den nya förpackningen går att återvinna.

  En vätskekartong består till största delen av kartong (förnybart material tillverkat av trä), men även av plastskikt som behövs för att skydda kartongen från att lösas upp av det flytande innehållet.

  I vår nya förpackning kommer större delen av denna plast från växtbaserad råvara, vilket är en förbättring.

  Vi arbetar mycket aktivt tillsammans med Tetra Pak för att stegvis byta ut all fossil plast mot växtbaserad råvara för att minska miljöbelastningen av våra förpackningar. Genom att successivt börja byta ut fossil plast mot växtbaserad plast kommer koldioxidavtrycket att minska.

  Vi önskar dig en fin helg!

  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.