Varför väljer Arla en skruvkork av Polyeten (PE) gjord på förnybar råvara?

De miljöproblem som världen står inför kräver att vi identifierar nya lösningar. En lösning i detta sammanhang är att minska vårt beroende av fossila resurser genom att byta till förnybara alternativ både för energi och råvaror. Skruvkorken är ett steg i rätt riktning i och med att vi minskar på beroende av fossila råvaror. Den har fortfarande samma ”prestanda” och fungerar i befintliga återvinningssystem så konsumenterna behöver inte förrändra sina vanor.

Vår vision är att våra produkter bygger på 100% förnybara resurser. I vår förpackning idag använder vi papper, gjord av träd, som bas och nu blir även den lösa skruvkorken gjord på en förnybar råvara, sockerrör från Brasilien.

Framtida forskning och åtgärder kommer att göra det möjligt att fler delar av förpackningen kan göras på förnybara råvaror. Forskning kommer troligen även möjliggöra användande av avfall från skogs-och jordbruk, och varför inte matavfall i dessa sammanhang. För att komma dit måste vi våga ta de första stegen med vad som finns idag. Vi vill vara en katalysator för att påskynda denna förändring.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.