Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka av Arlas produkter är ohomogeniserade?

I mjölk finns det fettkulor som efter ett tag flyter upp på till ytan och lägger sig som ett gräddskikt. Genom homogenisering finfördelar man fettkulorna i mjölken, vilket ger mjölken en jämnare konsistens. 

Följande produkter är ohomogeniserade:

  • Ekologisk Lantmjölk

  • Vispgrädde 40 %

  • Smör

  • Bregott

  • Hårdost

  • Ädelost 

  • KESO (Ystmjölken är inte homogeniserad men dressingen som vi tillsätter ostmassan är homogeniserad)

All filmjölk och yoghurt är homogeniserad för att säkerställa jämn och bra konsistens på produkten.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Varför homogeniserar ni Youghurt, fil, cream frech och andra produkter som har full fetthalt?
    Jenny
  • Hej,

    Tack för din fråga. Vill vill säkerställa en jämn och bra konsistens på produkten.

    Önskar dig en fin dag!
    Winnie Kommunikatör
  • Hej vi är många som efterfrågar ohomogeniserade, och gärna långtidssyrade, mjölkprodukter. Kan ni inte bara tillmötesgå efterfrågan helt oavsett vad forskningen säger? Ni har ju redan lantmjölken. Om inte annat så smakar det ju så mycket bättre med ohomogeniserat. Hellre god smak än helt jämn konsistens. Om det klumpar och skär sig lite så kan man bara röra om.
    Therese
  • Hej,

    Vi vill såklart tillgodose konsumenternas olika önskemål och behov och jobbar för att så ska ske, i den mån det är möjligt. Våra medarbetare som jobbar med utveckling av både nya och befintliga produkter kommer få ta del även av ditt önskemål.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • hur är det med den laktosfria mjölken/grädden finns den ohomogeniserad?
    sanna
  • Hej,
    • Laktosfri mjölk är homogeniserad. 
    • Laktosfri vispgrädde är däremot inte homogenierad. 
    Homogeniserar vi grädde går den inte att vispa.

    Vi önskar dig en fin dag!
    Christina Kommunikatör
  • Skulle vilja ha grädde som är helt oprosessad? Vart vänder jag mig då? Alltså den ska inte vara pastöriserad eller homogeniserad? Bonden har ju inte då ni tar all grädde 

    Johanna
  • Hej och tack för din fråga!

    Vispgrädde är inte homogeniserad. Enligt lag får vi inte sälja grädde som inte är pastöriserad. Läs gärna mer om det via bifogad länk

    Vad innebär pastörisering?

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.