Finns det någon regelmässig definition av grädde?
Ja, det finns en regelmässig definition av grädde.
För att något ska få kallas grädde måste fetthalten vara minst 10 %, och får inte innehålla andra fetter än mjölkfett.
Termen ”vispgrädde” har däremot ingen definierad fetthalt, mer än att grädden ska gå att vispa.
För att något ska få kallas grädde måste fetthalten vara minst 10 %, och får inte innehålla andra fetter än mjölkfett.
Termen ”vispgrädde” har däremot ingen definierad fetthalt, mer än att grädden ska gå att vispa.
Följ inlägget
1
följare
Vi erbjuder olika fetthalter på grädde för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov.
Vispgrädde 36% har dessutom en längre hållbarhet jämfört med Vispgrädde 40%.
Vänliga hälsningar
Mvh
Ingela
Eftersom fetthalten på Klöver Vispgrädde 30% är något lägre jämfört med Arla Köket 36% och Arla Ko vispgrädde 40%, kan visptiden uppfattas som något längre.
Det är viktigt att grädden är väl kyld innan vispning.
Går grädden inte att vispa alls tyder det på att den grädde du köpt har en avvikande kvalitet. Vi tar då tacksamt emot en reklamation, så vi får möjlighet att utreda vad som hänt, samt kompensera dig för grädden.
Vänliga hälsningar
Varför står det inte grädde på förpackningen?
Kärt barn har många namn. Mellangrädde, matlagningsgrädde, kaffegrädde, vispgrädde, alla används de för olika ändamål beroende på vad man är ute efter.
Vispgrädde gör det enklare att i butik hitta en grädde som har en hög fetthalt och går att vispa.
Vänliga hälsningar