Till senaste kommentaren

Finns det någon regelmässig definition av grädde?

Ja, det finns en regelmässig definition av grädde.

För att något ska få kallas grädde måste fetthalten vara minst 10 %, och får inte innehålla andra fetter än mjölkfett.

Termen ”vispgrädde” har däremot ingen definierad fetthalt, mer än att grädden ska gå att vispa.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Varför har en del vispgrädde 36 % fetthalt och en del 40% ?
  • Hej Mats,

    Vi erbjuder olika fetthalter på grädde för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov.

    Vispgrädde 36% har dessutom en längre hållbarhet jämfört med Vispgrädde 40%.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hur kan ni kalla en grädde som Klöver med 30 % fetthalt, för vispgrädde? Den är helt omöjlig att vispa upp till ett fast gräddskum. Rena lurendrejeriet.
    Mvh
    Ingela
    Ingela
  • Hej Ingela,

    Eftersom fetthalten på Klöver Vispgrädde 30% är något lägre jämfört med Arla Köket 36% och Arla Ko vispgrädde 40%, kan visptiden uppfattas som något längre.

    Det är viktigt att grädden är väl kyld innan vispning.

    Går grädden inte att vispa alls tyder det på att den grädde du köpt har en avvikande kvalitet. Vi tar då tacksamt emot en reklamation, så vi får möjlighet att utreda vad som hänt, samt kompensera dig för grädden.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.