Fruktyoghurt med 30% mindre socker
För att erbjuda våra konsumenter en fruktyoghurt med mindre socker har vi vidareutvecklat vår omtyckta Arla Ko fruktyoghurt och lanserar nu hela vårt konventionella Arla Ko fruktyoghurtsortiment med 30% mindre socker (jämfört med genomsnittlig fruktyoghurt på marknaden).
Vår ambition har också varit att vår nya Arla Ko fruktyoghurt ska vara nyckelhålsmärkt, vilket inneburit att vi också sänkt fetthalten från tidigare 1,8 % till 1,5 %.
Vårt sortiment består nu av smakerna jordgubb, hallon, mango och blåbär.
Vanilj och jordgubb finns även som laktosfri.
Följ inlägget
1
följare
- men hur stor är sänkningen från ursprungsprodukten?
Det tillsatta sockret i produkten minskar vi från cirka 7g till 3,9 g tillsatt socker, en minskning motsvarande mer än 40 %.
Vänliga hälsningar
Vi har gjort flera försök att framställa en fruktyoghurt helt fri från socker, eller med mycket små mängder, men det blir helt enkelt ingen god fruktyoghurt.
Vänliga hälsningar
Nej, det finns inget aspartam i yoghurten. På vår hemsida kan du se alla ingredienser.
Vänliga hälsningar
Socker förhöjer smaken, det blir helt enkelt inte lika gott med smaksatt yoghurt och filmjölk utan tillsatt socker. Det är framförallt bärsmaken som försvinner i en helt osötad produkt. Om du helt vill utesluta socker är det bättre att själv lägga färsk frukt eller bär på naturell yoghurt.
Önskar dig en fortsatt fin dag!