Till senaste kommentaren

Fruktyoghurt med 30% mindre socker

För att erbjuda våra konsumenter en fruktyoghurt med mindre socker har vi vidareutvecklat vår omtyckta Arla Ko fruktyoghurt och lanserar nu hela vårt konventionella Arla Ko fruktyoghurtsortiment med 30% mindre socker (jämfört med genomsnittlig fruktyoghurt på marknaden).

Vår ambition har också varit att vår nya Arla Ko fruktyoghurt ska vara nyckelhålsmärkt, vilket inneburit att vi också sänkt fetthalten från tidigare 1,8 % till 1,5 %.

Vårt sortiment består nu av smakerna jordgubb, hallon, mango och blåbär.

Vanilj och jordgubb finns även som laktosfri.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • "30% mindre socker (jämfört med genomsnittlig fruktyoghurt på marknaden)."
    - men hur stor är sänkningen från ursprungsprodukten?
  • Hej Anders och tack för din fråga!

    Det tillsatta sockret i produkten minskar vi från cirka 7g  till 3,9 g tillsatt socker, en minskning motsvarande mer än 40 %.

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Varför tillsätta socker alls? Frukt och bär är ju redan sött och gott.
  • Hej Anders och tack för din fråga,

    Vi har gjort flera försök att framställa en fruktyoghurt helt fri från socker, eller med mycket små mängder, men det blir helt enkelt ingen god fruktyoghurt.

    Vänliga hälsningar
  • Det finns väl inget aspartam eller annan sötning i dessa istället?
  • Hej Petra,

    Nej, det finns inget aspartam i yoghurten. På vår hemsida kan du se alla ingredienser.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Jag äter hemgjord Kefir med aroniabär till frukost. När jag var på resan ville jag köpa en fil eller yoghurt med bär men utan tillsatt socker. Det finns Hur många olika sorters yoghurt med frukt som helst men ingenting utan tillsatt socker. Det kanske är så att ni har lite annan smaken vissa av era kunder som inte vill äta socker till frukost?
    Helena
  • Hej Helena,

    Socker förhöjer smaken, det blir helt enkelt inte lika gott med smaksatt yoghurt och filmjölk utan tillsatt socker. Det är framförallt bärsmaken som försvinner i en helt osötad produkt. Om du helt vill utesluta socker är det bättre att själv lägga färsk frukt eller bär på naturell yoghurt.

    Önskar dig en fortsatt fin dag!
    Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.