Fruktyoghurt - Nu med 30% mindre socker!
För att erbjuda våra konsumenter en fruktyoghurt med mindre socker har vi vidareutvecklat vår omtyckta Arla Ko fruktyoghurt och lanserar nu hela vårt konventionella Arla Ko fruktyoghurtsortiment med 30% mindre socker (jämfört med genomsnittlig fruktyoghurt på marknaden).
Vår ambition har också varit att vår nya Arla Ko fruktyoghurt ska vara nyckelhålsmärkt, vilket inneburit att vi också sänkt fetthalten från tidigare 1,8 % till 1,5 %.
Vårt sortiment består nu av smakerna Jordgubb, Hallon, Mango och nyheten Blåbär.
Följ inlägget
3
följare
- men hur stor är sänkningen från ursprungsprodukten?
Det tillsatta sockret i produkten minskar vi från cirka 7g till 3,9 g tillsatt socker, en minskning motsvarande mer än 40 %.
Vänliga hälsningar
Vi har gjort flera försök att framställa en fruktyoghurt helt fri från socker, eller med mycket små mängder, men det blir helt enkelt ingen god fruktyoghurt.
Vänliga hälsningar