Eko Västan 10% har utgått?

Det som ofta styr vilka produkter vi väljer att ha kvar i vårt sortiment är efterfrågan. Så även i detta fall, det var för få konsumenter som valde att köpa aktuell produkt.

Om du önskar en lika god och mager ost rekomenderar vi  Wästgöta Kloster® Munkens Svarta 10%, den är dock inte ekologisk.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Tycker det är tråkigt att ni tar bort Västan 10% som är en mild och god ost jag köpt
  i många år, i butiken sa dom att jag skulle köpa Munkens svarta 10% ,den skulle
  vara god sa dom. Det var en hemsk upplevelse som smakade sur plast.
  Hoppas ni tänker om och inte bara satsar på det feta utan på det nyttiga också.
  Västan 10% var mild och god, som man kunde skära tjocka skivor av.
 • Hej,

  Tack för att du skriver till oss.
  Det var tråkigt att höra att just din favorit Västan 10% har försvunnit och att Munkens Svarta 10% inte uppfyller dina förväntningar på smak. Vi kommer givetvis att föra dina synpunkter och önskemål vidare inom företaget.

  Önskar dig en fin helg!
 • Önskar ni börjar tillverka västan igen.  Först tog ni bort 5% varianten och nu 10% varienten också. Jag har en mjölkfettintollerans och nu finns det bara den vidriga Munkens svarta och den starka osten Slanke Dancia som är för stark att ha på smörgås. Snälla ta tillbaka västan i tillverkningen igen så det finns något att ha på smörgåsen och till fredagsmys. Västan har varit mitt enda alternativ när osten äts som den är. 10% är gränsen till vad jag kan äta utan att bli dålig i magen och få jätte ont. Att ni slutat med västan gör mig enormt ledsen.
 • Hej,

  Vi kommer givetvis att föra även dina synpunkter och önskemål vidare inom företaget. Vi får hålla tummarna att Västan 10% kommer tillbaka i vårt sortiment.

  Önskar dig en fin dag!
  Nickolina Kommunikatör
 • De tummarna håller jag också. Jag har ingenting emot Munkens svarta - annat att den inte är ekologisk - men Västan var vår basost hemma och har varit så länge. Vi saknar den verkligen.
 • Jag har alltid köpt Västan 10% en jättegod mager ost. Har provat munkens 10% som  smakar starkt , vasst och surt snälla ta upp Västan10% igen !!!

 • Hej,

  Härligt att höra att du tyckte om Västan 10%.
  Vi kommer givetvis att föra dina synpunkter och önskemål vidare inom företaget.

  Önskar dig en fin helg och tredje advent!
  Nickolina Kommunikatör
 • Munken svarta är inte alls lika god som västan! Slänger sällan mat men munkens svarta hamnade i soppåsen då den låg till den började mögla för ingen tyckte om den. Småkusinerna spottade och fräste när jag gav dem den istället för västan. Nu gnäller de var gång de kommer att det inte finns någon ost att äta. Västan har jag alltid ätit upp själv efter småbesöken men munkens svarta smakar inte gott.

  Ser gärna att ni tar tillbaka västan igen, alla i familjen tycker om den.
  Om ni börjar tillverka den igen skulle jag tipsa om att göra lite mer reklam för den med exempel som trevlig till fredagsmyset som en ovan kommenterade, omtyckt av hela familjen kan jag och fler tillstyrka.
 • Hej!
  Jag vill också be Arla att uteruppta produktionen av Västan. Ett alternativ vore förstås att ni lanserade en ny ekologisk ost med fetthalten 5-10 %. Men Västan var en fullträff i smak och borde ha en tillräckligt stor marknad. Den var så god även i matlagning .
 • Åhh, vad jag saknar Västan!!! Är förkrossad, har varit min favorit de senaste 2 åren. Har svårt att förstå hur utbudet på magra ostar kan vara så litet.
  Ta bort Munkens svarta istället, den är ju vidrig i jämförelse.
 • Instämmer med övriga inlägg. De finns inga goda magra ostar i Sverige längre.  Först tog ni bort Västan 5% och nu Västan10%. Vi som av medicinska skäl inte kan äta feta ostar vill också njuta av en smakrik ost.  Kan ni inte tillverka en mellan variant på 7%?
 • Önskar också att ni ville tillverka bästa 10% igen, så god. Den andra ni tipsade om smakade hemskt.
 • Jeg er dansk, bor nord for København. Jeg har i flere år taget færgen til Halsingborg for at købe vastans 10% ost, både den økologiske og den man fik i ostebutikker (Bengtsons Ost). Købte som regel 2kg eller mere og er utrolig ked af den er udgået. Forstår slet ikke at Munkens svarta skulle erstatte denne?? De danske 10% oste har en hel anden smag. Da jeg købte Vastans (Snaphane?) hos ostehandleren i starten smagte den meget som en gouda med nøddeagtige toner og var ikke så lagret. De sidste år har den hos ostehandlere været extremt lagret og smuldrende men stadig med god smag.
 • Jag saknar också Västan 10 %, Munkens svarta är verkligen inte god och inte ett alternativ. Ett ekologiskt alternativ till Västan borde vara självklart för er.
  Så nu hoppas jag på att ni snart kommer med det.
 • Saknar också västan. Finns ingen lika god som är 10%. Så snälla tillverka den igen. Munken svarta är inte God!!!!!!!  Alltid köpt den ekologiska västan.
 • Håller med om att osten var suverän. God, lätt att skära, bra till matlagning. Munken svarta smakar riktigt illa. Tillbaka med Västan!

 • Jag saknar också västan 10% tyckte osten verkade gå åt där jag handlade... Ibland var den slut. Hoppas den kommer tillbaka. Den var både så god och nyttig på samma gång
 • Håller med. Var är Västan 10?
 • Har tidligere skrevet at jeg tog fra DK til Sverige (helsingborg) for at købe vastans 10%! Mht salget, så lå osten ofte ganske godt gemt i butikkerne, så det har måske været medvirkende til sparsomt salg!
  mvh
  Dorte
 • Hej,
  Tack för alla engagerade kommentarer och önskemål om att återinföra Eko Västan 10%!
  Vi jobbar kontinuerligt med att undersöka konsumenternas önskemål och behov av olika produkter. Framtiden får helt enkelt utvisa om det finns utrymme för Eko Västan i vårt sortiment igen.

  Vi önskar er alla en fin dag!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.