Till senaste kommentaren

Varför varierar konsistensen på Bregott?

Bregott är ett matfett som är gjort på smör, som kärnas av grädde och sedan blandas med rapsolja och en nypa salt.

Mjölkfettets konsistens förändras av naturliga skäl mellan årstiderna, vilket gör att Bregott periodvis kan få en något mjukare, ibland hal konsistens.

Vi justerar vår tillverkning efter mjölkfettets variationer över året och gör allt för att produkten ska vara så jämn i kvaliteten som möjligt.



Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

  • Bra svar på min fråga eftersom jag undrade varför Bregott var så mjuk.
    Tommy
  • Hej den är alldeles för mjuk! Spelar ingen roll vilken årstid!! Känns som ni drygar ut den med för mycket rapsolja som gör att den fastnar inte på smörkniven lika så smöret!!! Hälsningar från en som tillverkar eget smör!
    Katarina
  • Hej Katarina,

    Eftersom vi inte har några tillsatser i Bregott får vi en naturlig årstidsvariation i matfettet, och periodvis kan matfettet upplevas som halt precis som du beskriver. Vi har inte ändrat något i receptet eller drygat ut det med rapsolja.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej!
    Bregott var gulare i färgen och hade en helt annan konsistens tidigare. Smaken har tappats bort också. 
    Nu börjar det likna margarin. 
    Hur mycket har ni ökat vattenmängden de senaste 5 åren?

    Maria
  • Hej Maria,

    Inga receptförändringar har gjorts sen 2019, men vi får som ovan nämnt en naturlig årstidsvariation 😊

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Vad gjordes det för någon förändring då?
    Maria
  • Hej igen,

    2019 ändrade man något i förhållandet mellan de olika ingredienserna.
    Konsumenttester visade då att det inte hade någon märkbar inverkan på konsistensen.

    Vänliga hälsningar
    Johan Kommunikatör
  • Instämmer i att Bregott blivit annorlunda fastnar inte på smörkniven, spiller utanför nu för tiden och smaken känns inte riktigt som tidigare. Tråkigt.
    Birgitta
  • Har Bregott alltid haft rapsolja som ingrediens? Eller för mycke? För konsistens har blivit väldigt konstigt.


    Qamilla
  • Hej Qamilla,

    Bregott har alltid varit en blandning av smör och rapsolja, och receptet är detsamma sedan flera år tillbaka.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Om vi låter Bregott stå framme så att det mjuknar/smälter för mycket upplever vi att det blir hårdare nästa gång vi tar ut det från kylskåpet och därmed svårare att bre. Hur kommer det sig?
    Lena
  • Hej Lena,

    Stora temperaturväxlningar påverkar matfettets egenskaper och kan leda till precis det du bekriver. Låt därför inte matfettet stå framme några längre stunder i rumstemperatur.

    Gott Nytt År✨
    Christina Kommunikatör
  • Det här om att Bregotts konsistens varierar med årstiderna är något nytt. Jag har ätit Bregott i massor av år och det har aldrig hänt förut. Tycker det kräver ett bättre svar från Arla. Min kylskåpstemperatur är densamma men smöret blir rinnigt, nästintill flytande, bara genom att ta ut paketet ur kylen. Även när det är kallt inne. Tycker inte om detta.

    Marie
  • Håller helt med. Det här började då priserna rusade i höjden. Har alltid ätit bregott men nu smakar det saltat margarin. Tyvärr. De skyller på årstiderna ? Vi har ju haft årstider förut också
    Nä hoppas på en kontroll på tillverkningen
    Får se nu när de byter förpackning i feb.
    Alla kunder håll koll på PRISET O KVALITÉ.
    Det finns ju andra märken isåfall.


    Elisabeth
  • Hej, jag och min sambo märker en markant skillnad på smaken mot tidigare. Bregott smakar mer margarin nu. Vi har bytt till Norrgott som tidigare varit något sämre än Bregott, men som nu har klivit upp på prispallen.
    Fredrik Thunholm
  • Det är en stor skillnad på Bregott konsistens och smak nu om man jämför med tidigare, så någonting har absolut hänt med livsmedlet Bregott, det har inte varit såhär mjukt tidigare. Jag undrar vad som har hänt, det verkar absolut som om Bregott har ändrat receptet.
    Maria
  • Nu slutar jag köpa.Bregott, känns plastig och fastnar ej på brödet.
    Ann-Christin
  • När jag bredde Bregott Mellan på smörgåsarna i dag kändes det som att stryka ut salva, den konsistensen vill jag inte ha. Minns att jag tyckt att den och Smör & Raps från Garant (billigare) varit ung likvärdiga i konsistens förr, men nu har Bregotten sjunkit under lågvattenmärket. Kommer väl att prova igen ngn annan årstid innan slutgiltig dom fälls 😉
    Conny
  • Exakt! Det är mim upplevelse också! Särskilt med Bregott mellan!
    Maria
  • Vi är väldigt många som använt Bregott i många års tid och nu märkt en markant skillnad i det som förr var så gott och en premiumvara. Ni har helt klart gjort något med receptet, annat går inte att tro på. Förutom smaken så går det knappt att bre ut på mackan längre och glider av smörkniven.
    Maggan
  • Håller med övriga inlägg. Har köpt Bregott Extrasaltat i många år och den blir snabbt mjukare när man tar ut den från 5 gr kylskåp. Smakmässigt så är den inte lika god som tidigare.  Och nu är den mkt dyrare när man smygändrat vikten från 600 g till 500 g.
    Hasse
  • Ja jsg är jättebesviken på Bregott.
    Dags att bojkotta finns annat att ha på mackan.

    Elisabeth
  • Skulle gå in och fråga vad som hänt med bregott men ser att andra reagerat på samma sak. Det är helt omöjligt att få det på mackan. Har svårt att tro att det inte ändrats på nåt sätt. Har köpt samma i många år och aldrig har det varit så här. Är nästa paket likadant väljer jag till ett annat märke.
    Christina
  • Hej!

    Vi har inget nytt recept för någon av våra bregottvarianter.

    Då det inte finns några tillsatser i produkten så får vi som nämnt en årstidsvariation som påverkar produkten. Vi gör allt vi kan för att minimera det.

    Ett tips är att använda smörkniv av trä! 😊

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Vad har hänt med Bregott !!!! Smakar som margarin bä bä
    Margareta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.