Varför varierar konsistensen på Bregott?
Bregott är ett matfett som är gjort på smör, som kärnas av grädde och sedan blandas med rapsolja och en nypa salt.
Mjölkfettets konsistens förändras av naturliga skäl mellan årstiderna, vilket gör att Bregott periodvis kan få en något mjukare, ibland hal konsistens.
Vi justerar vår tillverkning efter mjölkfettets variationer över året och gör allt för att produkten ska vara så jämn i kvaliteten som möjligt.
Följ inlägget
20
följare
Eftersom vi inte har några tillsatser i Bregott får vi en naturlig årstidsvariation i matfettet, och periodvis kan matfettet upplevas som halt precis som du beskriver. Vi har inte ändrat något i receptet eller drygat ut det med rapsolja.
Vänliga hälsningar
Bregott var gulare i färgen och hade en helt annan konsistens tidigare. Smaken har tappats bort också.
Nu börjar det likna margarin.
Hur mycket har ni ökat vattenmängden de senaste 5 åren?
Inga receptförändringar har gjorts sen 2019, men vi får som ovan nämnt en naturlig årstidsvariation 😊
Vänliga hälsningar
2019 ändrade man något i förhållandet mellan de olika ingredienserna.
Konsumenttester visade då att det inte hade någon märkbar inverkan på konsistensen.
Vänliga hälsningar
Bregott har alltid varit en blandning av smör och rapsolja, och receptet är detsamma sedan flera år tillbaka.
Vänliga hälsningar
Stora temperaturväxlningar påverkar matfettets egenskaper och kan leda till precis det du bekriver. Låt därför inte matfettet stå framme några längre stunder i rumstemperatur.
Gott Nytt År✨
Nä hoppas på en kontroll på tillverkningen
Får se nu när de byter förpackning i feb.
Alla kunder håll koll på PRISET O KVALITÉ.
Det finns ju andra märken isåfall.
Dags att bojkotta finns annat att ha på mackan.
Vi har inget nytt recept för någon av våra bregottvarianter.
Då det inte finns några tillsatser i produkten så får vi som nämnt en årstidsvariation som påverkar produkten. Vi gör allt vi kan för att minimera det.
Ett tips är att använda smörkniv av trä! 😊
Vänliga hälsningar