Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur mycket probiotiska bakterier innehåller Dofilus?

  • 10 miljoner per ml
  • 1 miljard per dl
  • 2,5 miljarder per portion om 2,5 dl,
Goda bakterier som tar hand om magen på allra bästa sätt!
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Vilka bakteriestammar ingår i arlas familjeyoghurt?

    christina
  • Hej,

    Yoghurt ska per definition innehålla två olika arter av mjölksyrabakterier för att få kallas yoghurt. De arterna är: 
    • Str. thermophilus
    • Lactobacillus bulgaricus
    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Köper och äter mycket Arla naturell Yoghurt, men undrar över vilka bakteristammar den innehåller per 100 g.

    Om man ska satsa på den produkt av era produkter som innehåller den största mängden probiotiska bakterier, vilken är då att föredra?
    Ann-Cathrin
  • Hej,

    Tack för din fråga. De mjölksyrabakterier vi har i vår Arla Ko yoghurt naturell är
    • Str. thermophilus
    • Lactobacillus bulgaricus
    Vi rekommenderar A-fil Dofilus. Koncentrationen på probiotiska bakerier kan du se i svaren längs upp i tråden.

    Trevlig dag!
    Winnie Kommunikatör
  • I boken Magstarkt av M Johansson, skriver förf. att vissa Lactobaciller motverkar varandra och att alla L inte är goda. Vissa ökar histaminfrisättningen (histamin utsöndras vid allergi och skapar en inflammatorisk process) tex: L. casei, L. reuteri och L. bulgaricus. Goda L är enl förf: L. plantarium, L. L rhamnosus och Bifid.B longum. De senare minskar histaminfrisättningen. Hur tänker Arla kring vilka lactobaciller ni tillsätter?

    Katarina
  • Hej,

    Vi följer lagkrav, tradition, vår egen samt kulturtillverkarnas forskning gällande val av mjölksyrabakterier.

    De mjölksyrabakterier vi använder i yoghurt är de som krävs. Yoghurt ska innehålla Lactobacillus termophilus och Lactobacillus bulgaricus i nivåer på log 6 per milliliter för att få kallas yoghurt.

    För filmjölk använder vi de av tradition använda för att få rätt smak och konsistens på produkterna.

    De probiotiska stammar vi tillsätter förutom yoghurtkulturen i Dofilus är väldokumenterade för sina hälsoegenskaper.

    Vänliga häslningar
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.