Hej, Jag vet att det är andra stammar av mjölksyrabakterier i vanlig fil och yoghurt. Men som en jämförelse - hur mycket bakterier är det per deciliter av en helt vanlig fil eller yoghurt?
Jo jag har förstått att i den yoghurt/fil där ni tillsätter Dofilusbakterier är den totala mängden bakterier 10-100 miljoner per ml.
Men det jag undrar är: Hur många miljoner mjölksyrabakterier (av andra stammar) är det i en helt vanlig fil eller yoghurt som INTE är berikad med dofilus. Till exempel antal bakterier i helt vanlig lättfil eller grekisk yoghurt, på ett ungefär.
Jag vill veta skillnaden i antal bakterier mellan en "naturlig bakterieflora" i helt vanlig filmjölk och den som berikats med Dofilus.
Hej, Det går inte att svara på exakt antal. Det som skiljer "vanlig" fil mot de filsorter som berikats med Dofilus är de väldokumenterade bakterierna med probiotisk effekt. Tre arter med större varition av goda bakterier, som inet finns i "vanlig" fil.
Jag vet att det är andra stammar av mjölksyrabakterier i vanlig fil och yoghurt.
Men som en jämförelse - hur mycket bakterier är det per deciliter av en helt vanlig fil eller yoghurt?
Man kan räkna med att det är 10 - 100 miljoner bakterier totalt per ml både i fil och yoghurt.
Vänliga hälsningar
Men det jag undrar är: Hur många miljoner mjölksyrabakterier (av andra stammar) är det i en helt vanlig fil eller yoghurt som INTE är berikad med dofilus. Till exempel antal bakterier i helt vanlig lättfil eller grekisk yoghurt, på ett ungefär.
Jag vill veta skillnaden i antal bakterier mellan en "naturlig bakterieflora" i helt vanlig filmjölk och den som berikats med Dofilus.
Det går inte att svara på exakt antal. Det som skiljer "vanlig" fil mot de filsorter som berikats med Dofilus är de väldokumenterade bakterierna med probiotisk effekt. Tre arter med större varition av goda bakterier, som inet finns i "vanlig" fil.
Vänliga hälsningar