Kan kor äta omogna äpplen?

Hej! Jag är en husägare som har ett par omogna äpplen över och undrar om det är nåt som kossorna kan äta?
Tack på förhand.

Kommentarer

 • Hej,
  Ja kor kan äta omogna äpplen,men om de äter för många kan de få en sjukdom som heter fång som är en sorts överkänslighetssjukdom. Så några äpplen för skojs skull fungerar utmärkt men man kan t.ex inte ge en ko en hel korg med äpplen för då reagerar hennes kropp eftersom det skiljer sig så mot hennes vanliga foder. När man ändrar fodret till djuren måste man göra det långsamt och använda foder i kombination som passar och kompletterar varandras näringsämnen. Jag brukar själv stå och kasta in fin fallfukt till kossorna i hagen ibland på hösten. Vissa kor blir rädda och vill inte äta medan andra försöker äta så många som möjligt.Så därför kastar jag bara in några stycken.
  Ha en fin dag!
  Hälsningar
 • Hejsan nu när äpplena är slut. Vad kan man då ge kossorna. Känns inte bra att sluta ge dom något. Dom står och råmar på oss. Tack i förhand

 • Hej,
  Ja kor är vanedjur och tänker nog att de där personerna brukade ge oss något gott, Så de kommer nog att fortsätta råma efter äpplen så fort de ser er. Men antagligen får de extrafoder av bonden nu när betet är slut så de klarar sig ändå. Det bästa är att fråga bonden om vad hen vill att ni ska mata djuren med. Det bästa är att ge dem hö eller ensilage för det kan de inte bli dåliga i magen av.
  Lycka till med komatandet!
 • Får kor äta häst godis??
  Elin
 • Hej!
  Jag skulle inte ge korna något utan att prata med lantbrukaren som äger dom.
  Ha en bra dag!
  Ewa Arlabonde
 • Kan man ge rabarber till kossor. 🤔
  Anton
 • Hej!
  Visst kan korna äta lite rabarber, men du ska inte ge något till korna utan att prata med deras ägare först.
  Se även kommentarerna ovan.
  Ha en trevlig helg!
  Ewa Arlabonde

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.