Kasein i mjölk?

Mjölk innehåller en blandning av olika proteiner, grovt indelat i kasein och vassle.

Kaseinerna består bland annat av en grupp proteiner som heter beta-kasein, och denna grupp består av en mix av två olika typer, som populärt kallas A1 och A2.

Alla våra produkter innehåller därför en naturlig mix mellan dessa två beta-kaseiner. Hur mycket är i direkt relation till den totala proteinhalten.

Så mycket protein behöver du varje dag

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Det är synd att ni inte tar fram en premiumlinje med A2 beta-kasein produkter för oss som vill testa det. Hade utan problem betalat 3-4x priset för att få testa det.
 • Hyfsat ny studie som visar att mjöl med A2 beta-kasein orsakar mindre magproblem. Dags för Arla att följa utvecklingen annars kommer större internationella mjölkföretag att konkurrera ut er på er hemmamarknad. Kan bli en utmärkt premium segment produkt för er.

  Milk Containing A2 β-Casein ONLY, as a Single Meal, Causes Fewer Symptoms of Lactose Intolerance than Milk Containing A1 and A2 β-Caseins in Subjects with Lactose Maldigestion and Intolerance: A Randomized, Double-Blind, Crossover Trial
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33348621/
  Tobbe
 • Hej Tobbe och tack för att du skriver till oss,

  Vi följer noga utvecklingen för A2-mjölk och är medvetna om de nya studierna. Hittills har emellertid ingen europeisk eller nationell hälsovårdsmyndighet tagit en positiv ställning till fördelarna med A2-mjölk för befolkningens hälsa, och inga påståenden är tillåtna för A2-mjölk. Men skulle den situationen förändras är vi redo.

  Vi önskar dig en fin dag🌞


  Christina Kommunikatör
 • Plockar upp den här tråden med följande rön om att A1 kaseinet orsakar pms, medan A2 inte gör det. https://www.larabriden.com/whats-the-story-with-dairy-and-period-problems/
  Stina
 • Är ren A2 mjölk på gång i Sverige? Såg tex att det fanns i alla matbutiker i USA, verkar populärt där. Mycket bättre för hälsan och magen, märkte även detta personligen när jag provade den. Skulle lätt betala minst trippla priset för ren A2 mjölk här i Sverige.
  Mr G
 • Är ren A2 mjölk på gång i Sverige? Fanns i alla matbutiker i USA och verkar vara populärt där. Mycket bättre för hälsan o magen, märkte även detta när jag provade den. Skulle lätt betala trippla priset för den i Sverige.
  Mr G
 • Hej!

  Nej just nu finns det ingen information om att detta är något vi kommer att lansera.

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.