Kefir
Hösten 2021 uppdaterade vi Kefir med nytt recept och kompletterade med smaksatt Kefirđ
- Smaken Àr frisk, lÀtt syrlig med en svag sötma, mycket liten smak av jÀst
- Den smaksatta varianten med blÄbÀr Àr sparsamt smaksatt för att man fortfarande ska kunna kÀnna sjÀlva Kefirsmaken
- Samtliga sorter Àr laktosfria
Mer om nya Kefir finns att lÀsa pÄ webben.
Följ inlÀgget
0
följare
Sedan förra veckan finns inte det gamla receptet kvar lÀngre.
VÀnliga hÀlsningar
Mvh
Vi har valt att göra den laktosfri sĂ„ att mĂ„nga fler konsumenter kan Ă€ta vĂ„r Kefir đ
VÀnliga hÀlsningar
Kan inte Arla ha bÄda varianter parallellt? DÄ fÄr ni ju ocksÄ se hur mÄnga som vill ha utan laktos och hur mÄnga som hÄller kvar vid den gamla.
SnÀlla, fortsÀtt med det gamla receptet!
Vi Ă€r ett gĂ€ng vĂ€nner som vanligtvis förenas kring andra intressen Ă€n kefir, bl a landets Ă€ldsta fotbollsklubb Ărgryte IS. TyvĂ€rr har ett Ă€ndrade recept pĂ„ kefiren vĂ€nt uppochner pĂ„ hela vĂ„r tillvaro - vi pratar inte lĂ€ngre fotboll, allt kretsar kring kefir. NĂ„gon funderar pĂ„ att gĂ„ över till Valio (trots inte bra), en annan vill börja pĂ„ tillverka egen kefir och en tredje pratar till och med att sluta med kefir! För att vi ska fĂ„ sinnesro och lugn - tror ni att ni kan Ă„tergĂ„ till det förra, utmĂ€rkta receptet sĂ„ att lugnet Ă„ter kan lĂ€gra sig och vi kan fortsĂ€tta prata om Ăis, dricka vĂ„r kefir och vara glada och se framtiden an med tillförsikt?
Vilken annan produkt liknar den gamla kefiren istÀllet?
Vi har ingen annan fil som innehÄller jÀst, vilket Àr unikt för Kefir. Om du dÀremot Àr ute efter liknande filprodukter med acidofilus rekommenderar vi A-fil och Onaka.
VÀnliga hÀlsningar
Mvh
Som du ser i trÄden ovan har vi inte censurerat negativa kommentarer.
Men vi vill uppmana att man hÄller en god ton sÄ att det fortsatt Àr en trevlig plats att besöka. InlÀgg som inte följer det kommer att döljas.
VÀnliga hÀlsningar
InnehÄller den nya kefiren kefirgryn?
Jag har sedan tidigare gÄtt över till andra fabrikat pÄ Créme Fraiche, eftersom fetthalten bara Àr 32% i Arlas.
Jag hoppas att Arla kan tÀnka om.
Vi har jÀst i Kefiren men inte kefirgryn som fanns i de ursprungliga kefiren som hÀrstammade frÄn Kaukasus. De kulturer vi anvÀnder till syrningen ger dock den karakteristiska smak som kefirgrynen bidrog till.
VÀnliga hÀlsningar
Ber om ursÀkt för uteblivet svar. Konsumenttester har visat att det nya receptet föredras och dessutom kan vi nu smaksÀtta produkten, det gick inte med vÄrt gamla recept. Att den ocksÄ Àr laktosfri gör att fler konsumnter ocksÄ vÀlja den.
VÀnliga hÀlsningar
Ser fram emot att se de fler som kommer köpa. Personligen har jag efter mer Àn 20 Är helt slutat med Kefir. Vet fyra till som gjort likadant.Prövar nu runt. Er Onaka var lika blaskig som nya Kefir. Har nu helt lÀmnat Arla för FjÀllfil. Inte lika god som gamla Kefir men 10 ggr bÀttre Àn blaskiga nya Kefir med den artificiella bismak som nu tillkommit.
Jag provar ocksÄ att stÀlla om min frÄga:
Kan inte Arla ha bÄda varianter parallellt?
DÄ fÄr ni ju ocksÄ se hur mÄnga som vill ha utan laktos och hur mÄnga som hÄller kvar vid den gamla.
MVH
Det finns inte underlag för att tillverka bÄda varianterna av Kefir, men pÄ sikt kankse det kommer vara möjligt att erbjuda bÄde en "vanlig" och laktsofri Kefir.
VÀnliga hÀlsningar
Hur mÄnga som oss hÀr tror du det behövs för att ni ska införa bÄde "vanlig" enligt gamla receptet och laktosfri?
MVH
Nu var jag otydligt, det gamla receptet kommer vi inte gÄ tillbaka till, det jag menar Àr att det pÄ sikt kanske kommer finns underlag för att lanseras Àven en Kefir med laktos.
VÀnliga hÀlsningar
Har nu provat nya laktosfria Kefir, lite annorlunda smak mot den gamla men inget som jag tycker smakar illa, det viktiga Àr att ni har det som Àr nyttigt kvar i nya receptet.
varför sÄ definitiv? Finns det nÄgon annan orsak Àn den ni angett ovan? Annars mÄste det vÀl finnas en grÀns för hur mÄnga reaktioner som skulle göra att ni börjar tillverka enligt gamla receptet?
FörlÄt tre frÄgor pÄ en gÄng, hoppas ni kan svara ÀndÄ.
MVH
Nuvarande recept Àr framtaget efter noggranna tester och övervÀganden. Och som vi tidigare nÀmnt visar testerna att den nya smaken föredras av flest konsumenter.
Efter att besutet togs, har investeringar pÄ mejerierna gjorts vilket betyder att nuvarande recept Àr det som vi kommer att anvÀndas oss av framÄt.
VÀnliga hÀlsningar
Eftersom vi just nu inte har mer information, Àn det som redan har skrivits om i trÄden, vÀljer vi nu att lÄsa den med följande sammanfattning:
- Vi har uppdaterat receptet eftersom vÄra konsumenttester visar att den nya smaken föredras av fler konsumenter
- Det nya receptet möjliggör att vi kan smaksÀtta Kefiren
- Den Ă€r Ă€ven laktosfri vilket gör att fler kan vĂ€lja denÂ
Mer om nya Kefir finns att lÀsa pÄ webben.