Kefir

Hösten 2021 uppdaterade vi Kefir med nytt recept och kompletterade med smaksatt Kefir😊

  • Smaken Ă€r frisk, lĂ€tt syrlig med en svag sötma, mycket liten smak av jĂ€st
  • Den smaksatta varianten med blĂ„bĂ€r Ă€r sparsamt smaksatt för att man fortfarande ska kunna kĂ€nna sjĂ€lva Kefirsmaken
  • Samtliga sorter Ă€r laktosfria


Mer om nya Kefir finns att lÀsa pÄ webben.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )
Visa bÀsta svaret

Kommentarer

  • InnebĂ€r den nya lanseringen att den gamla 3 Procentiga, ej laktosfria kefiren inte ska finnas lĂ€ngre?
    Margareta
  • Hej Margareta och tack för din frĂ„ga,

    Sedan förra veckan finns inte det gamla receptet kvar lÀngre.

    VÀnliga hÀlsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hej! GĂ„r det inte att göra Kefir med laktos i nya receptet?
    Mvh
    Lotta
  • Hej Lotta och tack för din frĂ„ga!

    Vi har valt att göra den laktosfri sĂ„ att mĂ„nga fler konsumenter kan Ă€ta vĂ„r Kefir 😊

    VÀnliga hÀlsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Jag saknar den vanliga kefiren, den som inte Ă€r laktosfri. Inte bra att Arla slutade den.
    Nina
  • Jag har druckit vanlig kefir i 40 Ă„r, men nu Ă€r det slut đŸ„Č FortsĂ€tt med den gamla!
    Henrik
  • Uppenbart att Arla kan komma att fĂ„ nĂ„gra fler köpare av den nya laktosfria kefiren,  men Ă€nnu tydligare Ă€r att de samtidigt kommer förlora mĂ„nga. Är det vĂ€rt det? Ja, det kan ju bara Arla bedömma.
    Nina
  • TyvĂ€rr Ă€r det ju mindre fetthalt och ej samma smak som tidigare pĂ„ det nya receptet. Vad var anledningen till att ni bytte recept pĂ„ Kefir naturell?
    peter
  • JĂ€ttetrĂ„kigt efter alla Ă„r att ni slutar med den. Jag tycker ocksĂ„ att den var mycket godare. Den innehöll ju ocksĂ„ nyttiga acidophilus. Min pappa Ă€r 92 Ă„r och har Ă€tit denna i mĂ„nga decennier.

    Kan inte Arla ha bÄda varianter parallellt? DÄ fÄr ni ju ocksÄ se hur mÄnga som vill ha utan laktos och hur mÄnga som hÄller kvar vid den gamla.
    Daniel
  • Nej, nej, nej!!! Den nya smakar inte lika gott 🙁
    SnÀlla, fortsÀtt med det gamla receptet!
    Kaspar
  • Hej!
    Vi Ă€r ett gĂ€ng vĂ€nner som vanligtvis förenas kring andra intressen Ă€n kefir, bl a landets Ă€ldsta fotbollsklubb Örgryte IS. TyvĂ€rr har ett Ă€ndrade recept pĂ„ kefiren vĂ€nt uppochner pĂ„ hela vĂ„r tillvaro - vi pratar inte lĂ€ngre fotboll, allt kretsar kring kefir. NĂ„gon funderar pĂ„ att gĂ„ över till Valio (trots inte bra), en annan vill börja pĂ„ tillverka egen kefir och en tredje pratar till och med att sluta med kefir! För att vi ska fĂ„ sinnesro och lugn - tror ni att ni kan Ă„tergĂ„ till det förra, utmĂ€rkta receptet sĂ„ att lugnet Ă„ter kan lĂ€gra sig och vi kan fortsĂ€tta prata om Öis, dricka vĂ„r kefir och vara glada och se framtiden an med tillförsikt?
    Lisa
  • Kan bara instĂ€mma med flera tidigare kommentarer! Den nya Kefiren Ă€r inte god! Den har förlorat sin ursprungliga unika smak som gjort att jag har Ă€tit den i 30 Ă„r! Att den inte smakar som filmjölk var dess styrka! Nu Ă€r den som Ă€nnu en i raden av filmjölksprodukter! Gör nĂ„got annat som kan smaksĂ€ttas och lĂ„t Kefir vara Kefir!
    Camilla
  • JĂ€ttetrĂ„kigt med förĂ€ndringen av Kefir. Inte alls gott lĂ€ngređŸ˜Ș
    Vilken annan produkt liknar den gamla kefiren istÀllet?
    Eva
  • Hej Eva,

    Vi har ingen annan fil som innehÄller jÀst, vilket Àr unikt för Kefir. Om du dÀremot Àr ute efter liknande filprodukter med acidofilus rekommenderar vi A-fil och Onaka.

    VÀnliga hÀlsningar

    Christina Kommunikatör
  • Som mĂ„nga andra i komentarsfĂ€lltet tycker Ă€ven jag att den nya kefir varianten inte alls smakar lika gott som föregĂ„ngare. I jĂ€mförelse med den gamla Ă€r den nya nĂ€stintill Ă€cklig och gĂ„r inte att dricka lĂ€ngre! Har försökt att skriva kommentar i 2 omgĂ„ngar utan att det blir publicerat! Varför inte? Censurerar ni kommentarer som ni inte tycker om, trotts att jag följde policyn för innehĂ„ll?

    Mvh
    Borut
  • Hej Borut,

    Som du ser i trÄden ovan har vi inte censurerat negativa kommentarer.

    Men vi vill uppmana att man hÄller en god ton sÄ att det fortsatt Àr en trevlig plats att besöka. InlÀgg som inte följer det kommer att döljas.

    VÀnliga hÀlsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej.
    InnehÄller den nya kefiren kefirgryn?
    Jaakko
  • Jag önskar ocksĂ„ att Kefir som den var innan ska komma tillbaka. Smaken förloras nĂ€r man gĂ„r ner i fetthalt och eftersom jag tĂ„l laktos sĂ„ vill jag ha produkten sĂ„ naturlig som möjlig.
    Jag har sedan tidigare gÄtt över till andra fabrikat pÄ Créme Fraiche, eftersom fetthalten bara Àr 32% i Arlas.
    Jag hoppas att Arla kan tÀnka om.
    Elisabeth
  • Hej Jaakko,

    Vi har jÀst i Kefiren men inte kefirgryn som fanns i de ursprungliga kefiren som hÀrstammade frÄn Kaukasus. De kulturer vi anvÀnder till syrningen ger dock den karakteristiska smak som kefirgrynen bidrog till.

    VÀnliga hÀlsningar
    Christina Kommunikatör
  • StĂ€ller min frĂ„ga igen dĂ„ den inte besvarats Ă€nnu: varför har Arla Ă€ndrat receptet?

    peter
  • Hej Peter,

    Ber om ursÀkt för uteblivet svar. Konsumenttester har visat att det nya receptet föredras och dessutom kan vi nu smaksÀtta produkten, det gick inte med vÄrt gamla recept. Att den ocksÄ Àr laktosfri gör att fler konsumnter ocksÄ vÀlja den.

    VÀnliga hÀlsningar
    Christina Kommunikatör
  • Tack Christina.
    Ser fram emot att se de fler som kommer köpa. Personligen har jag efter mer Àn 20 Är helt slutat med Kefir. Vet fyra till som gjort likadant.Prövar nu runt. Er Onaka var lika blaskig som nya Kefir. Har nu helt lÀmnat Arla för FjÀllfil. Inte lika god som gamla Kefir men 10 ggr bÀttre Àn blaskiga nya Kefir med den artificiella bismak som nu tillkommit.
    peter
  • Hej igen!

    Jag provar ocksÄ att stÀlla om min frÄga:
    Kan inte Arla ha bÄda varianter parallellt?
    DÄ fÄr ni ju ocksÄ se hur mÄnga som vill ha utan laktos och hur mÄnga som hÄller kvar vid den gamla.

    MVH

    Daniel
  • Hej Daniel,

    Det finns inte underlag för att tillverka bÄda varianterna av Kefir, men pÄ sikt kankse det kommer vara möjligt att erbjuda bÄde en "vanlig" och laktsofri Kefir.

    VÀnliga hÀlsningar
    Christina Kommunikatör
  • Tack Christina! Du tĂ€nder ett hoppets ljus.

    Hur mÄnga som oss hÀr tror du det behövs för att ni ska införa bÄde "vanlig" enligt gamla receptet och laktosfri?

    MVH

    Daniel
  • Daniel,

    Nu var jag otydligt, det gamla receptet kommer vi inte gÄ tillbaka till, det jag menar Àr att det pÄ sikt kanske kommer finns underlag för att lanseras Àven en Kefir med laktos.

    VÀnliga hÀlsningar
    Christina Kommunikatör
  • Trodde att den ”vanliga” med laktos var tillfĂ€lligt slut dĂ€r jag handlar sĂ„ jag köpte andra filsorter ett par veckor tills jag fick se att det var nytt recept med bara laktosfri Kefir som ni tillverkar nu.

    Har nu provat nya laktosfria Kefir, lite annorlunda smak mot den gamla men inget som jag tycker smakar illa, det viktiga Àr att ni har det som Àr nyttigt kvar i nya receptet.

    Lotta
  • Tack Christina,

    varför sÄ definitiv? Finns det nÄgon annan orsak Àn den ni angett ovan? Annars mÄste det vÀl finnas en grÀns för hur mÄnga reaktioner som skulle göra att ni börjar tillverka enligt gamla receptet?

    FörlÄt tre frÄgor pÄ en gÄng, hoppas ni kan svara ÀndÄ.

    MVH

    Daniel
  • Som kommentar till tidigare svar frĂ„n Arla gĂ€llande konsumenttest vars resultat blev att den nya ”Kefir” var godare Ă€n den gamla undrar jag hur mĂ„nga i testpanelen som köpte Kefir innan den förĂ€ndrades och tyckte om den? Kefirs unika smak, konsistens och innehĂ„ll Ă€r det sol har vĂ€rdesatts av oss som kommenterar hĂ€r. Det unika Ă€r borta och nu Ă€r Kefir bara som alla andra filsorter.
    Camilla
  • Hej igen Daniel,

    Nuvarande recept Àr framtaget efter noggranna tester och övervÀganden. Och som vi tidigare nÀmnt visar testerna att den nya smaken föredras av flest konsumenter.

    Efter att besutet togs, har investeringar pÄ mejerierna gjorts vilket betyder att nuvarande recept Àr det som vi kommer att anvÀndas oss av framÄt.

    VÀnliga hÀlsningar
    Christina Kommunikatör
  • Jag hĂ„ller med de flesta andra inlĂ€gg. Den nya kefiren Ă€r tyvĂ€rr oanvĂ€ndbar. Efter 20 Ă„r som jag har Ă€tit denna finns det inga alternativ kvar. TrĂ„kigt att bĂ„de den nya och den gamla inte kunde fĂ„ samexistera.
    Alex
  • Det verkar som om SkĂ„nemejerier fortfarande gör en 3%, naturlig Kefir. DĂ€remot tycks den inte finnas att köpa kring Göteborg. Förhoppningsvis kan man pĂ„verka sin lokala affĂ€r att ta in den i sortimentet.
    Elisabeth
  • Hej, undrar vad var det egentliga anledningen till att Ă€ndra Kefir receptet? ser hĂ€r att vi Ă€r mĂ„nga som har anvĂ€nt jĂ€ttelĂ€nge utan att tröttna pĂ„. Den nya Ă€r inte alls gott varken smaken eller konsistensen. Ingen i familjen tycker om, mina barnbarn Ă€lskade den gamla sorten, inte den nya. Mycket ledsen men det blir inget mera  "nya Kefir" för oss.

    Amiamia
  • Det Ă€r mĂ„nga som har hört av sig, och vi tycker det Ă€r fantastiskt att sĂ„ mĂ„nga har tagit sig tid att skriva till oss, och vi vill tacka alla för ert engagemang.

    Eftersom vi just nu inte har mer information, Àn det som redan har skrivits om i trÄden, vÀljer vi nu att lÄsa den med följande sammanfattning:
    • Vi har uppdaterat receptet eftersom vĂ„ra konsumenttester visar att den nya smaken föredras av fler konsumenter
    • Det nya receptet möjliggör att vi kan smaksĂ€tta Kefiren
    • Den Ă€r Ă€ven laktosfri vilket gör att fler kan vĂ€lja den 
    Mer om nya Kefir finns att lÀsa pÄ webben.

    Arla Konsumentkontakt
    BĂ€sta svaret
InlÀgget Àr stÀngt för ytterligare kommentarer.