Har Arla slutat klimatkompensera?

Den klimatkompensation Arla gjort för Arla Ko® Eko-sortimentet fasades ut vid årsskiftet 2022/2023 i takt med att vi växlar upp andra klimat- och hållbarhetsåtgärder.

Våra totala satsningar på klimat- och hållbarhetsområdet kommer inte miska, utan tvärtom öka. Det finns många sätt att bedriva hållbarhetsarbete. Arlas mål att nå netto noll klimatavtryck för den svenska produktionen 2045 gäller även fortsättningsvis.

Klimatkompensation kan aldrig ersätta ett ambitiöst arbete för att minska utsläppen. Vi kommer därför framåt att fokusera på fler aktiviteter närmare gårdarna i Sverige. Exempelvis har vi infört en ny hållbarhetsersättning för att finansiera och motivera åtgärder som bidrar till att minska mjölkgårdarnas klimatutsläpp med 30 procent till 2030. Totalt öronmärks 5 miljarder kronor om året till detta initiativ.

Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete på Arla.se
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Är det sant att ni ställer er bakom avskaffandet av beteskravet och hur går det i linje med en klimatsmart och djurvänlig produktion? Själv trodde jag att vi hadde lite etik och moral i det här landet men man får väl gå å bli vegan så djurens lidande inte fläckar ens samvete... Så jävla besviken. Bor i Vimmerby där Arla är en av de största aktörerna och är det något vi tycker om är det väl kossorna som går å betar i våra hagar?

    Om ni inte ställer er bakom avskaffandet av beteskravet borde ni ta ett större tag i att säga ifrån och sätta ner foten i debatten.
    Fredrika
  • Hej Fredrika,

    Det här är i första hand en fråga för LRF. Arla tycker att det är bra att det bedrivs forskning för att öka kunskapen om djuromsorgen inomhus i Sverige. Vi vill öka svensk mjölkproduktion och om det går att garantera god djuromsorg är det rimligt att mjölkbönderna får större flexibilitet kring att utforma betesdriften så att det passar förutsättningarna på deras gård. Vi får följa vad LRF och Växas studie kommer fram till och vad djurvälfärdsutredningen landar i för förslag.

    Det är viktigt att komma ihåg att det här handlar om att skapa en större flexibilitet. Oavsett hur lagstiftningen ser ut kommer bete att vara en viktig del av svensk mjölkproduktion. Bete innebär stora miljömässiga fördelar för den biologisk mångfalden. Arla kommer med all säkerhet fortsätta erbjuda produkter från kor som betat utomhus långa perioder av året oavsett hur lagstiftningen ser ut.

    Önskar dig en fortsatt fin dag! 😊
    Camilla Kommunikatör
  • Hej
    Undrar vad det är för nytta med att kapsylen/skruvkork skall ha en extra ring av plast på mjölktetrorna som kapsylen skall hänger i.
    Alla klara sig nog utan denna dumhet. .
    Ni kan både skruvkorken o ringen hamna i naturen eller på olämpliga ställen.
    Vad är vitsen med att använda mer plast än nödvändigt ?
    Trodde att man vill minska på användning av plast för att värna om naturen/miljön
    Fördyrar även produktionen som vi kunder får betala.
    Arla Tänk om o gör rätt
    Larry
  • Hej Larry!

    De nya fastsittande korkarna måste vi ha på grund av en ny lagstiftning från EU.
    Det är mindre eller lika mycket plast i dessa som tidigare korkar. 🙂

    Om du är intresserad av mer information och vad som ligger till grund till den nya lagen finner du mycket bra information på Håll Sverige Rents hemsida.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.