Till senaste kommentaren

Kommer Arla sluta klimatkompensera?

Den klimatkompensation Arla gjort för Arla Ko® Eko-sortimentet kommer i enlighet med kommunikation som gått ut tidigare att fasas ut vid årsskiftet i takt med att vi växlar upp andra klimat- och hållbarhetsåtgärder.

Våra totala satsningar på klimat- och hållbarhetsområdet kommer inte miska, utan tvärtom öka. Det finns många sätt att bedriva hållbarhetsarbete. Arlas mål att nå netto noll klimatavtryck för den svenska produktionen 2045 gäller även fortsättningsvis.

Klimatkompensation kan aldrig ersätta ett ambitiöst arbete för att minska utsläppen. Vi kommer därför framåt att fokusera på fler aktiviteter närmare gårdarna i Sverige. Exempelvis har vi infört en ny hållbarhetsersättning för att finansiera och motivera åtgärder som bidrar till att minska mjölkgårdarnas klimatutsläpp med 30 procent till 2030. Totalt öronmärks 5 miljarder kronor om året till detta initiativ.

Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete på Arla.se
Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

 • Jag har tagit del av informationen kring Arla’s planerade förändringar och konstaterar tyvärr att det kommer förändra mina val i butiken.
  Per-Johan
 • Jag hoppas att Arla inte slutar klimatkompensera. För isåfall så kommer jag behöva sluta vara kund hos Arla och välja en konkurrent som klimatkompenserar. Det är mycket tråkigt självklart, men planeten är viktig.
  Gunilla
 • Det var väl inte riktigt såhär er hållbarhetsansvariga beskrev det i artikeln som nu sprids som en löpeld. Ni kanske mest poserar i ert miljöintresse. Isf så kanske mitt intresse av att bidra till er affär också avtar. Alternativ finns ju.
  Maria
 • Skamligt

  Inga mer Arla produkter
  Kommer informera både privat och i arbeter
  Maria
 • Läste denna artikel: https://www.di.se/hallbart-naringsliv/arla-slutar-klimatkompensera-nar-det-inte-far-anvandas-i-reklamen/

  Att ni lagt så mycket reklam på att kommunicera en klimatneutral produkt för att sedan avveckla hela satsningen när det visar sig att ni använt för stora ord. Om inte detta är hyckleri eller ett exempel på hur ni inte är beredda att på riktigt ta ert ansvar för klimatet så vad?

  Och klimatneutralt 2045…? Vi vet väl alla att det är en hopplöst otrillräcklig tidslinje.

  Som kund, konsument och klimatmedveten person blir jag djupt besviken och om detta är så här ni tänker agera får jag söka andra alternativ.
  Erik
 • Mycket besviken över att ni lägger ner klimatkompensationen. Viktigt att göra så mycket det bara går för att minska utsläpp. Påverkar direkt mitt val i butiken.
  Ella
 • Tack Arla, för att ni lägger era pengar påbatt försöka minska era faktiska utsläpp istället för att klimatkompensera. Det är ett mycket mer effektivt och ärligt sätt att motverka klimatkrisen på. Att folk blir upprörda över det gör mig ärligt talat ledsen. Hoppas att den här mediastormen inte går ut allt för mycket på er verksamhet, det vore oförtjänt.
  Herman
 • Det som skaver är att när Arla blev stämda av KO angående falsk marknadsföring i frågan korrigerade man inte klimatsatsningarna för att uppnå klimatneutralitet utan man drog istället tillbaka klimatkompenseringen och strök målet om klimatneutralitet för aktuella produkter!
  Detta ger signaler om att ekonomiska mål går före klimatansvar.

  Att man sedan hävdar att satsningar istället görs i leverantörskedjan utan att redovisa hur eller hur mycket, ökar inte trovärdigheten.
  Jag förstår väl företags ekonomiska förutsättningar och krav men en poäng för mig är att marknadsledare som Arla måste visa vägen, vara en förebild och skicka rätt signaler.
  Per-Johan
 • Hej!
  Tack till alla som vågar kommentera och kritisera senaste beslutet (slut på klimatkompensering), som i stället för att bidra till att höja människors medvetenhet och utveckla klimatmålen, i Sverige och i världen, ramlar tillbaka i gamla "bonde-tongångar". Som tur är, finns en och annan bonde, som oxå tycker att Arla ibland inte tänker framåt!

  Steinar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.