Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ny förpackning för Arla Köket créme fraiche

Under vecka 40, 2017 rullade vi ut de första artiklarna med vår nya förpackning  för Arla Köket crème fraiche 2 dl. En kartongbägare med drygt 50% lägre klimatpåverkan!
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Jättebra med er nya miljösmarta lansering. Jag undrar bara varför ni ändrade formen från rund till "fyrkantig" samtidigt?
  Den runda formen gjorde det lätt att få ut det sista ur förpackning. Den nya formen gör tyvärr att det gärna blir kvar lite i hörnen.
  Anna M
 • Hej Anna,

  Dina synpunkter är viktiga för oss och vi är tacksamma över att du delar med dig av dem. Vi kommer ta dina synpunkter vidare till produktansvarig.

  Önskar dig en fin höst!

  Nickolina Kommunikatör
 • Hej!
  I vår familj använder vi de ekologiska sortimentet, de är väldigt svårt att se datumstämpel på de gröna locket till Cream fraiche t ex. Önskar större och tydligare märkning. Tack på förhand.
  Ann-Charlotte
  Ann-Charlotte
 • Hej Ann-Charlotte,

  Tack för att du delar med dig av hur du upplever förpackningen. Dina synpunkter är viktiga för oss och vi kommer givetvis att ta dem vidare inför eventuella designförändringar.

  Önskar dig en fin dag!
  Sanna
 • Skulle önska tydligare färgskillnad på fp gourmet creme fraiche då det gäller den med ”Saffran o tomat” resp ” Fetaost och soltorkade tomater”. Väldigt svag färgskillnad nu.
  Ulla
 • Hej Ulla!

  Det är viktigt att vi har tydliga dekorer och färgsignaler på våra förpackningar. Dina synpunkter är viktiga och vi förmedlar dem givetvis vidare in i företaget.

  Vi önskar dig en fin vecka!

  Christina Kommunikatör
 • Bra med ny förpackning på créme fraiche men varför behålla plastlocket? Känns inte miljövänligt
  Annelie
 • Hej Annelie,

  Tack för din fråga.
  Anledningen till att vi har locket kvar på förpackningen är för att skydda produkten. Med den här nya förpackningen har vi kommit en bra bit på väg. Det är en bra synpunkt du har och vi kommer givetvis att ta det vidare inför nästa förändring.

  Önskar dig en fin dag!
  Sanna
 • Varför skriver ni bäst föredatum på plast locket?
  Jag som ser lite dåligt måste ta av det och hålla upp det för att kunna läsa. Snälla skriv det på förpackningen som jag verkligen gillar
  Kent
 • Hej Kent och tack för din fråga!

  Det är viktigt att datummärkningen och är tydlig och lättläst. Just nu har vi ingen teknisk lösning för att trycka datumet på annat tsälle än på plastlocket. Vi framför givetvis ditt önskemål vidare.

  Vi önskar dig en riktigt god jul!
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Undrar om hållbarheten är sämre med de nya förpackningarna? Öppnade en några dagar för gammal burk som tydligt luktade jäst, och ytan var "knögglig". Tidigare har det inte varit något problem och vi har sällan behövt slänga creme fraiche. Detta var andra burken av de nya förpackningarna som det hänt samma sak med.
  Sara
 • Hej Sara!

  Vi är tacksamma om du gör en reklamation så vi får möjlighet att utreda vad som hänt.
  På så vis får vi också dina kontaktuppgifter så vi kan kompensera dig för produkt.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Johannes
 • Jag blir så himla glad när jag ser att ni skiftar ut plast mot träfibrer. Jag vet inte på vilket sätt men det känns bara så mycket naturligare. Det blir Arlas Creme fraiche framöver.
  PatriK
 • Hej Patrik,
  Härligt att du uppskattar vår nya förpackning till creme fraiche!

  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör
 • Det är visserligen bra att ni bytt förpackning till creme fraiche om det det är ur miljösynpunkt men jag har alltid diskat de förra i plast för att använda till små rester. Tex i ett hushåll  med två pers så kanske en hel lök är för mycket om löken är stor. Då är det perfekt att spara den andra halvan några dagar i plastburken med locket som sluter tätt. När så burken blivit dålig slängs den men nu får jag vara rädd om de jag har kvar.
  Barbro
 • Hej
  Jag tycker den nya förpackningen är hal och lätt att tappa. Jag förstår miljöperspektivet men skulle uppskatta en stabilare variant.
  Hälsningar Susann
  Susann
 • Visst, ni har ändrat till kartongbägare, men plastlocket då
  Malte
 • Hej Malte!

  Plastlocket består till största delen av återvunnen PET-plast.

  Ha en trevlig dag!
  Johannes
 • Haft problem med att få av skyddspappret på de laktosfria creme fraicheburkarna. Dom delar sig och går sönder på "fel" ställe. Förra gången var det mögel i förpackningen. Håller med om formen på förpackningen, det är mycket svårare att få ur allt. Creme fraichen känns också tjockare och lite svårare att "röra upp", allrahelst om man vill hålla sig i burken.
  Karin
 • Hej Karin!

  Crème fraiche ska inte vara möglig i oöppnad förpackning. Vi är tacksamma om du gör en reklamation så vi får möjlighet att utreda vad som hänt. På så vis får vi också dina kontaktuppgifter så vi kan kompensera dig för produkt.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Johannes
 • Måste bara berätta varför jag tror att det numera är mycket sämre hållbarhet på creme fraichen. Papperförpackningen är inte lika tät som plasten. Har alltid kunnat ha creme fraiche hemma och den har varit i bra skick när man öppnat den men numera är den alltid möglig och tråkig. Har löst det med att köpa 5 dl istället som håller även öppen men om ni tar bort även denna får det bli någon annan produkt för jag skulle bli tvungen att reklamera varje gång...
  Else-Marie
 • Jag vill klaga på den nya formen på creme fraiche burkarna.Det är omöjligt att skrapa ut allt så det blir att man diskar bort en del. Är det särskilt praktiskt.? visst , bra med miljövänligt men  väldigt irriterande. Går det inte att ha en miljövänlig pappburk som är rund? undrar
  Marie-Louise
  Marie-Louise
 • Hej Marie-Louise och tack för att du skriver till oss,

  Vi tar dina synpunkter angående formen på förpackningen vidare till produktansvarig.

  Önskar dig en fin höst!
  Johannes
 • Har en fråga om den nya creme fraicheburken. Har läst igenom massa frågor o svar, men inte riktigt fått svar på om burken skall sorteras som papper el. plast. Under står det mix.  Tycker att alla förpackningar skall märkas med hur man skall sortera. Den runda förpackningen var bättre. Tycker också att Bregottförpackningen är "knasig", både plast och papper. Gör den i enbart plast istället.
  Tove
 • Hej,

  Både bägaren och oblaten återvinner du som pappersförpackning. De består till största del av förnybar pappersfiber som kan återvinnas. Locket sorteras precis som tidigare som plastförpackning.

  Önskar dig en fin dag!
  Nickolina Kommunikatör
 • Även om konsumenter här vill att ni skall återgå till fossila material så tycker jag att det är mycket mer positivt med Arlas nya vägval och tror mer på träfiber än olja. Jag tror på ett Arla som vågar. Jag tror på en framtid med mindre plast och jag är beredd att gå långt för framtidens skull!
  Patrik
 • Håller med den som tycker att den kantiga creme fraiche bägaren  är hopplös. Gå tillbaka till den runda!! Det blir alltid en hel del kvar.
  Marie-Louise
 • Hej Patrik,
  Toppen att du uppskattar vårt val av förpackning till Creme Fraiche!

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Tråkigt att ni har bytt till plastigare förpackning för yoghurt. Det var väl inget fel på Tetra Briken.
  Jättebra att ni har bytt till miljömässigt mycket bättre bägarförpackningar för tex Creme Fraiche. Fortsätt att byta ut alla polystyrenförpackningar till dessa nya bägarförpackningar som till stor del består av kartong. Att förpackningarna inte är lika runda som bägarna i polystyren gör inget,
  tycker jag.
  Alltså: både ros och ris till Arlas miljöarbete gällande förpakningar.
  Inger
 • Hej,och tack för  både ris och ros,
  Härligt att du uppskattar våra nya förpackningar till Creme Fraiche!

  Maskinerna för Tetra Brik tillverkas inte längre. Därför har vi kommit till en punkt där vi måste pensionera de gamla maskinerna, och därmed säga hej då till en gammal trotjänare och ikon. Ta gärna del av våra  Frågor&Svar kring vårt byte av förpackning till Yoghurt.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.