Lätt smör
Med Arla Köket Lätt smör erbjuder vi ett lite smalare alternativ som dessutom passar många plånböcker.
- Lätt smör kan användas till matlagning och även till att breda direkt på bröd.
- Att steka i Lätt smör fungerar bra och det man steker får en härlig smak och doft av smör.
- Vill man baka med Lätt Smör fungerar det allra bäst i bröd, bullar och mjuka kakor.
- Vill man ha spröda kakor och pajdeg, så är det bättre att använda Svenskt Smör. Även smördeg blir bättre på Svenskt smör.
Följ inlägget
7
följare
För några veckor sedan fanns det flera frågor/kommentarer om just lättsmör. Nu kan jag inte se dem längre,varför är de borta?
Mvh
Eftersom vi ändrat namnet från Smör 60% till Lätt smör, samt utseendet på förpackningarna har vi redigerat och uppdaterat inlägget.
Vänliga hälsningar
Vad kul att höra att du gillad det. 😍 Vi hoppas också att du får tag på det!
Vänliga hälsningar
Vänligen, Sara
Det går att bryna Lätt Smör, men det tar en liten stund då vattnet i produkten behöver förångas i pannan, innan smöret kan börja brynas.
Vi rekommenderar att använda Arla Svenskt Smör när du ska bryna smör.
Vänliga hälsningar
Med vänlig hälsning
Vi har utvärderat lanseringen av Arla Köket® Smör 60% och kommit fram till att vi behöver förtydliga produktnamnet och konceptet mot konsumenten. Med namnet Lätt smör blir det tydligare vad produkten fyller för funktion – ett fettsnålare alternativ till matlagning och bakning.
Önskar dig en härlig sommar 🍦🌸
Vi klagar rätt allmänt på att det talas dålig svenska både här där, så jag kan då tycka att vi i rimlighetens namn borde ställa krav på oss själva för att kunna ställa krav på andra.
Ha en skön sommar själv! 😎
Med vänlig hälsning, Marianne
Frågan gäller smör 60%
Vad består de övriga 40% av?
MVH
För att få ner fetthalten till 60% så måste vi blanda i vatten. Det gör man genom att finfördela små, små droppar i smöret. I övrigt är smör 82% och Lätt smör gjord på exakt samma ingredienser: pastöriserad grädde, syrningskultur och salt.
Vänliga hälsningar
Lätt Smör tillverkas på samma sätt och är gjort på samma ingredienser som smör, dvs pastöriserad grädde, syrningskultur och salt. Den enda skillnaden i ingredienser är att mer vatten blandas in för att få en lägre fetthalt.
Ta gärna del av vår produktskola på arla.se. Där kan du se hur både smör och andra av våra produkter tillverkas. 😊
Vänliga hälsningar
Hej Helena,
Skalan på Lätt smör ser lite annorlunda ut än på Svenskt Smör.
På Lätt smör märker vi också ut varje 25g med en linje, kan det vara så att råkat använda dig av den linjen?
Svenskt Smör till vänster, och Lätt smör till höger:
Vänliga hälsningar
Nu blir jag nyfiken på att köpa 50% eller mindre fett lätt-smör om det finns därför att det skulle kunna vara ännu godare än 60% fett.
Vad kul att höra att du gillar det! 😃
Trevlig sommar!