Lätt smör
Med Arla Köket Lätt smör erbjuder vi ett lite smalare alternativ som dessutom passar många plånböcker.
- Lätt smör kan användas till matlagning och även till att breda direkt på bröd.
- Att steka i Lätt smör fungerar bra och det man steker får en härlig smak och doft av smör.
- Vill man baka med Lätt Smör fungerar det allra bäst i bröd, bullar och mjuka kakor.
- Vill man ha spröda kakor och pajdeg, så är det bättre att använda Svenskt Smör. Även smördeg blir bättre på Svenskt smör.

Följ inlägget
7
följare
För några veckor sedan fanns det flera frågor/kommentarer om just lättsmör. Nu kan jag inte se dem längre,varför är de borta?
Mvh
Eftersom vi ändrat namnet från Smör 60% till Lätt smör, samt utseendet på förpackningarna har vi redigerat och uppdaterat inlägget.
Vänliga hälsningar
Vad kul att höra att du gillad det. 😍 Vi hoppas också att du får tag på det!
Vänliga hälsningar
Vänligen, Sara
Det går att bryna Lätt Smör, men det tar en liten stund då vattnet i produkten behöver förångas i pannan, innan smöret kan börja brynas.
Vi rekommenderar att använda Arla Svenskt Smör när du ska bryna smör.
Vänliga hälsningar
Med vänlig hälsning
Vi har utvärderat lanseringen av Arla Köket® Smör
60% och kommit fram till att vi behöver förtydliga
produktnamnet och konceptet mot konsumenten.
Med namnet Lätt smör blir det tydligare vad produkten
fyller för funktion – ett fettsnålare alternativ till
matlagning och bakning.
Önskar dig en härlig sommar 🍦🌸
Vi klagar rätt allmänt på att det talas dålig svenska både här där, så jag kan då tycka att vi i rimlighetens namn borde ställa krav på oss själva för att kunna ställa krav på andra.
Ha en skön sommar själv! 😎
Med vänlig hälsning, Marianne