Lätt smör

Med Arla Köket Lätt smör erbjuder vi ett lite smalare alternativ som dessutom passar många plånböcker.

  • Lätt smör kan användas till matlagning och även till att breda direkt på bröd.
  • Att steka i Lätt smör fungerar bra och det man steker får en härlig smak och doft av smör.
  • Vill man baka med Lätt Smör fungerar det allra bäst i bröd, bullar och mjuka kakor. 
  • Vill man ha spröda kakor och pajdeg, så är det bättre att använda Svenskt Smör. Även smördeg blir bättre på Svenskt smör.


Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej,
    För några veckor sedan fanns det flera frågor/kommentarer om just lättsmör. Nu kan jag inte se dem längre,varför är de borta?
    Mvh

    Stefan
  • Hej Stefan,

    Eftersom vi ändrat namnet från Smör 60% till Lätt smör, samt utseendet på förpackningarna har vi redigerat och uppdaterat inlägget.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Älskar det här smöret. Hoppas att den kommer tillbaka till min lokala livsmedelsbutik 😀
    Maria
  • Hej Maria!

    Vad kul att höra att du gillad det. 😍 Vi hoppas också att du får tag på det!

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej, går lättsmör att bryna? Blir det samma smak som med vanligt smör?
    Vänligen, Sara
    Sara
  • Hej Sara!

    Det går att bryna Lätt Smör, men det tar en liten stund då vattnet i produkten behöver förångas i pannan, innan smöret kan börja brynas.

    Vi rekommenderar att använda Arla Svenskt Smör när du ska bryna smör.

    Vänliga hälsningar 


    Camilla Kommunikatör
  • Men alltså. Lätt smör. Kom igen. Vi vill inte ha särskrivet smör. Gissar att 400 g lätt smör fortfarande väger 400 ? Lättsmör ska det vara!
    Anneli
  • Hej! Jag skulle vilja vet varför ni döpt det till Lätt Smör? Varför särskrivning? För det är väl Lättsmör ni menar?
    Med vänlig hälsning
    Marianne
  • Hej Marianne, tack för din fråga.

    Vi har utvärderat lanseringen av Arla Köket® Smör
    60% och kommit fram till att vi behöver förtydliga
    produktnamnet och konceptet mot konsumenten.
    Med namnet Lätt smör blir det tydligare vad produkten
    fyller för funktion – ett fettsnålare alternativ till
    matlagning och bakning.

    Önskar dig en härlig sommar 🍦🌸

    Kerstin Kommunikatör
  • Hej Kerstin och tack för snabbt svar. Men, det är fortfarande särskrivning! Det blir alltså inte tydligare, snarare tvärtom! Som sagt, man säger ju inte lätt mjölk utan lättmjölk, eftersom vi i sammanhanget inte pratar om vad produkten väger, utan att det är mindre fett i den.
    Vi klagar rätt allmänt på att det talas dålig svenska både här där, så jag kan då tycka att vi i rimlighetens namn borde ställa krav på oss själva för att kunna ställa krav på andra.
    Ha en skön sommar själv! 😎
    Med vänlig hälsning, Marianne
    Marianne
  • Hej,
    Frågan gäller smör 60%
    Vad består de övriga 40% av?

    MVH

    Toomas
  • Hej Toomas,

    För att få ner fetthalten till 60% så måste vi blanda i vatten. Det gör man genom att finfördela små, små droppar i smöret. I övrigt är smör 82% och Lätt smör gjord på exakt samma ingredienser: pastöriserad grädde, syrningskultur och salt.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.