Smör 60%

Med Arla Köket Smör 60% erbjuder vi ett lite smalare alternativ som dessutom passar många plånböcker.

  • Smör 60% kan användas till matlagning, bakning och även till att breda direkt på bröd.
  • Att steka i Smör 60% fungerar bra och det man steker får en härlig smak och doft av smör.
  • Vill man baka med Arla Köket Smör 60% fungerar det allra bäst i bröd, bullar och mjuka kakor. 
  • Vill man ha spröda kakor och pajdeg, så är det bättre att använda Svenskt Smör. Även smördeg blir bättre på Svenskt smör.



Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Men då får ni ju inte kalla det för smör. Då det ska Max få vara 16%vattenhalt och lägst 8

    mvh
    Pierre
  • Hej Pierre,
    Smör 60% och Smör två olika produkter.

    Enligt lagstiftningen finns det olika varubeskrivningar för Smör och Smör 60%
    - Smör 60% - kännetecknas av en fetthalt mellan 60-62%
    - Smör - kännetecknas av en fetthalt på minst 80%

    Vi önskar dig en fin vecka🌞
    Johan Kommunikatör
  • Det här känns bara som oärligt hittepå. Vad är det för lagstiftning du hänvisar till?
    Bitte
  • Hej Bitte,

    Smör 60% och Smör 40% finns sedan tidigare på andra marknader i
    Europa, bland annat både Tyskland och Frankrike.

    Varubeskrivningen Smör regleras enligt EU-lagstiftningen
    1308/2013 för bredbara fetter av mjölkfett.

    Vänliga hälsningar
    Johan Kommunikatör
  • OK, tack för svar. Jag hittade förordningen. Det var ny kunskap.
    Bitte
  • Är det någon poäng med att steka i Smör 60 % i förhållande till att ta 3/4 så mycket smör? Jag menar, tillför vattnet något till produkten över huvud taget?
    Fredrik
  • Hej Fredrik,

    Vi vill erbjuda konsumenter ett prisvärt och lite smalare alternativ till vanligt smör.
    Du kan steka i Smör 60% precis som med Svenskt Smör.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Jag har nu köpt Smör 60% och bakat med det. Funkade bra! Smaken var ingen skillnad. Men jag vill ha svensk mjölk i smöret, inte dansk!
    Bitte
  • Hej Bitte,

    Kul att höra! 😀

    91% av allt vi säljer i Sverige är gjort på svensk mjölk, men vissa av våra produkter tillverkas på Arlamejerier i andra länder. Till exempel Smör 60% som tillverkas i Danmark. Genom att producera för fler marknader på ett ställe, kan vi vara effektiva och på så sätt skapa bästa möjliga avkastning för våra ägare, Arlabönderna.

    Vi erbjuder även Svenskt Smör som vi tillverkar i Sverige på svensk mjölkråvara.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Testade smör 60%, det funkade bra bortsett från att det var på tok för salt! Tänkte först att det innehöll mer salt som smakbärare för att kompensera för det lägre fettinnehållet, men enligt innehållsförteckningen ska det innehålla 1g salt mot 1,2g i vanligt normalsaltat smör. Kan det verkligen skilja så kraftigt i hur sältan upplevs, eller var det bara nån miss i produktionen?
    saltfråga
  • Hej och tack för din fråga,

    Även om saltnivån är olika i två produkter, så kan salthalten uppfattas lika. Det beror på att saltets smakintensitet är mycket beroende av hur produkten smälter i munnen. Ju snabbare produkten smälter i munnen, desto snabbare frigörs smaken och desto starkare uppfattas smaken.

    Det kan också vara så att något hänt i produktionen. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt ber vi dig göra en reklamation. Då får vi möjlighet att reda ut vad som hänt med ansvarigt mejeriet.

    Tack på förhand! 

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Är det här en produkt som efterfrågats av konsumenterna eller är det en
    produkt sprunget ur råvarubrist?
    Mvh

    Tommy
  • Hej Tommy,

    Vi vill med Smör 60% kunna erbjuda konsumenter ett prisvärt och lite smalare alternativ till vanligt smör.
    Svenskt Smör 82% finns förstås också kvar för den som önskar använda det, så lanseringen är inte kopplad till råvarubrist.

    Vänliga hälsningar


    Johan Kommunikatör
  • Hej! Ris & ros
    Testade att vispa smör 60% för att göra smörkräm, dvs smöret + floursocker..
    Det blev flytande :/
    Så de rekomenderas inte.
    Däremot till småkakor funkar det toppen och den goda smöriga smaken finns!

    Bra intiavtiv.
    Ida
  • Tack för både ris och ros Ida🌹 All återkoppling är bra återkoppling!

    Härlig att du gillar vårt initiativ med Smör 60%.

    Vi önskar dig en fin sommar! 🌞

    Christina Kommunikatör
  • Gjort av ingredienser "som grädde och  salt" !! 60 % Vad är detta? Resten av innehållet då? Ser ut som margarin. Stabiliseringsmedel? Är det är mer grädde och salt (100%)  än i riktiga smöret? Hur får man till smör med mindre fett om man inte ersätter 40% av fettet?
    Leena
  • Hej Leena,

    Smör 60% är gjort på samma ingredienser som smör (som har en fetthalt på minst 80%), dvs pastöriserad grädde, syrningskultur och salt. Den enda skillnaden
    i ingredienser är att vatten blandas in för att få en lägre fetthalt.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej! Köpte 60% smöret av misstag. Förstod inte att det var skillnad. Försöker bryna det, det gick inte. Sen försökte jag doppa kronärtskocka i det smält - gick inte- var som att doppa i vatten, smöret fastade inte. Sen såg jag en annons från er och förstod vilket lur som hade förstört två fina måltider. Vet inte vad jag ska göra med resten, försökte steka pannkaka i det men det gick inte heller, var som att man hällde extra vatten i pannan - det gör man ju inte när man steker pannkakor. Nu ska jag göra paj, men får nog åka till affären och köpa riktigt smör först. Tycker att ni borde skriva smör med vatten stort på förpackningen så inte fler måltider behöver bli förstörda.
    Linda
  • Jag skulle också vilja ha svar på det Fredrik undrade 27 juli, ni svarade aldrig på den frågan.

    Jag vill också veta HUR ni har gjort för att binda in massa vatten i smöret. Härdat?
    Anna
  • Hej Anna,

    Mjölkfettet i grädden är inte härdat och vi använder ingen härdad vegetabilisk olja i produkten.

    Den enda skillnaden i ingredienser är att vatten blandas in för att få en lägre fetthalt
    men fortfarande en rik och krämig smörsmak. Vi använder samma tillverkningsprocess som till smör och fördelar vattnet i små, små droppar i produkten.

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.