Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Pengar för en Ko vid slakt

Hej, jag undrar hur mycket pengar en mjölkbonde får för att skicka en ko till slakt? Alltså hur mycket pengar de får för en mjölkkos kött.

Kommentarer

 • Hej!
  När vi skickar en ko på slakt så får vi 35-40 kr kg beroende på ålder på kossan och hur hon klassar sig. Kons slaktvikt ligger på 250-320 kg lite beroende på vilket djur det är.
  Ha en trevlig dag!
  Ewa Arlabonde
 • Hej!
  Jämför de priserna sen med din handlare. "Äkta hängmörad svensk oxfilé". Kampanj 479 kr / Kg! eller ännu dyrare, 799 kr/kg.
  Ludwig
 • Hej!
  Ja priserna i handeln ligger bra mycket högre än vad vi får i avräkning, men då ska man tänka på att av slaktvikten på 250-320 kg är hälften ben i princip.
  Sen är just oxfilen den dyraste styckningsdetaljen och det finns bara 2 stycken filéer per djur som på en ko kanske väger 1,5-2 kg styck. Den största delen blir faktiskt köttfärs och den är inte alls lika dyr i handeln. Ibland kan man köpa köttfärs för 39,90 på kampanj och då är det alldeles för billigt.
  Vänliga hälsningar
  Ewa Arlabonde
 • Det är snudd på pinsamt att se skillnaden från det bonden får till produkten i köttdisken. Handlarna tar hutlöst bra betalt för allt och vi konsumenter, iaf många går på deras knep om både det ena och andra. Jag blir bara upprörd!
  Ludwig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.