Prissättning på Smör och Bregott

Det råder brist på smör och grädde i Sverige. Det är en följd av att det helt enkelt produceras mindre mjölk i landet, samtidigt som konsumtionen av fetare mejeriprodukter ökat de senaste åren.

Vi befinner oss på en kommersiell marknad, där tillgång och efterfrågan styr. Effekten av att tillgången just nu är lägre, och att efterfrågan är hög, är att priserna på just grädde och smör går upp.

Generellt sett så är det på grund av att världsmarknadspriserna, särskilt på fett gått upp, och för att kunna erbjuda våra bönder ett konkurrenskraftigt pris för deras mjölk behöver vi också höja priserna till kund. Genom att räkna på hur mycket mjölk/fett det går åt till respektive produkt får en fet produkt som grädde eller smör mer höjning än till exempel mjölk.

Vi får inte kommunicera till vilket pris vi säljer till våra kunder av legala skäl, konkurrenslagstiftning. I Sverige har vi fri prissättning och butikerna bestämmer själva vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter. Butikerna lägger på egna marginaler, vilket kan variera en del mellan olika butiker.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.