Till senaste kommentaren

Skillnaden mellan ekologisk och icke ekologisk mjölk

Hej!
jag har ett projekt i skolan och skriver om varför man ska äta ekologiskt och kom bara på tanken att det finns både arlas ekologiska mjölk och icke ekologiska. Jag tänkte bara hur det är med den ekologiska och icke ekologiska mjölken om det liksom finns kor som är ekologiska och vissa kor som inte är ekologiska eller om det är så att vissa bondgårdar tillverkar ekologisk mjölk och vissa tillverka icke ekologisk.  :)

Kommentarer

 • Hej,
  Du har alldeles rätt!
  Det finns inga ekologiska koraser. Det beror istället på hur bönderna sköter om korna för att få kalla sin mjölk ekologisk.

  För att en ko ska få kallas ekologisk måste hon ha ätit ekologiskt foder och varit omskött enligt KRAVS regler ( Krav= kontrollorganisation av ekologisk produktion) på gården i minst 6 månader. Gården måste vara godkänd som ekologisk under tiden. Kon måste funnit i minst 12 månader på en sådan gård för att köttet ska kunna säljas som ekologiskt.

   De gårdar som producerar ekomjölk brukar kallas för ekogårdar. Alla Arlagårdar även de konventionella ska följa Arlas kvalitetsprogram och djurskyddslagen.
  Här kan Du läsa mer om Arlas ekologiska mjölk
  och KRAVS regler
  Lycka till med skolarbetet!

  Inger

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.