Nya skruvkorkar som sitter fast


Varför sitter korken fast?
Arla gör nu de förändringar som krävs för att följa EU´s engångsplastdirektiv som träder i kraft 3 juli 2024. Lagstiftningen kräver att förpackningar för drycker upp till 3 liter ska ha fastsittande korkar. Syftet med lagen är att minska risken för nedskräpning i naturen.


För vilka leverantörer gäller lagen?
Lagen kommer gälla för alla leverantörer av varor, som till exempel mjölk, juice och läsk.


Hur ska förpackningen sorteras? 

Hela förpackningen ska sorteras som pappersförpackning. Eftersom vi börjar bytet av korkar under hösten 2023 kan det till början finnas vissa förpackningar som har gamla sorteringsanvisningen (att man ska sortera korken som plast). Det beror på att vi inte vill kassera förpackningsmaterial och att vi i övergången kan ha både gamla och nya korken på våra förpackningar.


Varför återgår man inte till förpackningar utan skruvkork?

Det är en förpackningstyp med tillhörande maskiner som inte tillverkas längre.Vi vet också att de flesta konsumenter föredrar kork på förpackningarna, eftersom det bland annat har en stor betydelse för produktens hållbarhet efter öppnandet.


Funktionen inte bra, gör den bättre!
Arla utvecklar mejeriprodukter, men vi har ingen egen utveckling och tillverkning av förpackningar. Här tar vi hjälp av våra största leverantörer av förpackningar, Tetra Pak och Elopak som är experter inom det området.

Ta gärna del av mer information på vår hemsida

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Måste det till en ny kork, ja då e de så. Men gör ett omtag med den nu nya. Tack. Tyvärr helt oduglig som kork :-(
  Per-Olof
 • Alltså snälla. Dessa korkar är så otroligt korkade och nu har vi spillt här hemma för femtioelfte gången på grund av korken. Kan vi få tillbaka vanliga gamla klassiska förpackningen utan skruvkork?


  Anna
 • Med den nya korken så kan man inte lägga förpackningen efter att den öppnats. Har precis torkat ur ett kylskåp.

  Christina
 • Inte dom nya korkarna, svårt för barn att stänga dom. Vill ha dom gamla tillbaka./Ab
  Ann-Britt
 • Värdelöst skräp, korken håller ju inte tätt så mjölken blir ju dålig mkt fortare & korken är i vägen när man ska hälla mjölken & det blir spill & söl & den fastnar i tröjor mm & för den som har problem med grepp är den också sämre, åtminstone för mig.
  Christina
 • De nya är otroligt dåliga och svåra att återförsluta. Vore till och med bättre att ta bort plastkorkar helt om man nu inte får ha kvar de lösa...
  Jenny
 • Ser att även korken ska sorteras som papper. Innebär inte det att återvinningen av plast minskar? Jag brukar sortera den lösa korken som plast, kan jag göra det med den nya också (om jag lyckas få loss den)?

  Annalena
 • Den nya korken är väldigt svår att öppna för oss med artros i händerna.
  Annalena
 • De nya korkarna är HEMSKA. Väldigt svåra att öppna för någon med artros eller fibromyalgi, och jag måste ifrågasätta designen... antingen tryckkork eller skruvkork, en tryckkork med skruvgängor går ju aldrig att stänga!

  Nej, snälla, lös det här.

  Vill personligen ha den gamla skruvkorken tillbaka, men är det EU direktiv så är det, antar jag. Så finns det möjligtvis något material annat än plast som skulle fungera? Eller iallafall en helt annan design, för det här fungerar inte.
  Carola
 • Ett riktigt "korkat" beslut av politiker någon annanstans. En produktförsämring som rimligen inte leder till någon som helst miljöeffekt.
  Lasse
 • Hej!
  Förstår inte vad problemet är, dessa skruvkorkar fungerar alldeles utmärkt bara man gör som man ska, hur svårt kan det vara. Se nedan och följ anvisningarna , de varken läcker eller droppar om man gör som man ska alltså, har själv testat olika scenarion och inga problem.


  Ta gärna del av mer information här:
  Fastsittande korkar

  Christer
 • Jag håller med övriga här att nya korken är skit. Hoppas nåt annat företag kommer på en mindre ”korkad” lösning så jag kan byta leverantör av mjölk och grädde. Korken är svår att öppna, Den hänger i vägen . Gamla korken gick att återanvända till diverse saker som tex möbeltassar som fungerat jättebra i badrum tex.
  Christa
 • Usel kork! Typiskt politiker med för lite att göra att komma på idiot idéer att kränga på företagen. Dock kan man ju tycka att företagen hade kunnat ha lite ryggrad att stå emot dessa EU idiotier. Gör om, gör rätt, byt tillbaka till rätt kork!
  Logan
 • Eftersom korken snurrar runt så blir det lätt söl och spill, så det handlar inte om att folk inte vet hur man öppnar den och nej den håller inte tätt, det kommer in luft och lägger man ner tetran så läcker mjölken ur. Dessutom kunde man sopsortera korken som plast förut, men nu åker plastkorken med till kartonginsamlingen, vad är det för miljövänligt med det. Det är bara till att sluta köpa Arla's produkter.
  Christina
 • Helt värdelös är den nya skruvkorken. Nu slaskar och spiller mangag klarar mig utan skruvkork om ni gör om tetran som förr då man fick vika upp pipen.


  Sonny
 • Oacceptabelt att paketen läcker när de ligger ner. Kommer sluta köpa Arla. Det här duger inte.
  Peter
 • En förpackning utan plastkork måste ju vara både billigare att tillverka och bättre för miljön.

  Det är väl bara att ta bort plastkorkarna,
  sänka priset,
  tvinga oss att öppna mjölkpaketen som vi gjorde förr,
  och motivera det med att det sparar miljön
  (vilket faktiskt skulle vara sant, till skillnad från nu när vi ska elda upp den "förnybara plasten" )
  Beckebus
 • Håller med helt värdelöst skruvkork kommer att börja köpa någon av er konkurrenter !!!!
  Kent
 • Håller med övriga här, den nya korken är helt värdelös.
  Funkar inte alls bra. Läcker när man måste lägga mjölkpaketen i kylen, är i vägen när  man häller m m.
  Ta tillbaka den gamla eller som det var tidigare när man vek ut en pip att hälla ur. Snälla lyssna på era konsumenter, det är vi som köper!!!
  Ewa
 • Super nöjd med nya korken lätt att öppna och att stänga, tycker den är lätt att svänga undan så den inte är ivägen när mjölken serveras.
  Christer
 • Tur det fortfarande finns andra aktörer på marknaden som inte använder denna helt hopplöst värdelösa kork. Dags att överge Arla till förmån för vettiga aktörer. Detta är helt värdelöst - korken alltså. Förpackningen går inte att lägga ner i kylen, barnen kan inte hälla själva då de inte har koll på kork och förpackning och att innehållet hamnar i frukostskålen samtidigt, fil och yoghurt hamnar utanför. Vi har vridit av korken helt för att underlätta för barnen, men då kan man inte stänga den igen. Det blir ett sånt slöseri med mat hur man än gör. Men det kanske var tanken. Slösa lite mer med maten så köper konsumenterna mer. Mer pengar till er på Arla. Som sagt - tur att det finns andra aktörer som fortfarande gör rätt.
  Elisa
 • Tanken med EU-regeln var god, att mindre skruvkorkar från plastflaskor skulle hamna i naturen. Men på en pappersförpackning så innebär det sämre återvinning då mer plast hamnar i pappersåtervinningen. Arla hade kunnat driva detta mot EU och fått undantag, det var knappast lagens mening att öka miljöpåverkan och man hade nog inte pappersförpackningar i åtanke. 

  Våga tänka själv och vad som är bäst för miljön.

   (Men om detta leder till att plastkorkarna försvinner helt från mjölkpaketen så har EU-regeln iaf gjort nytta)
  Ron
 • Här är en till som avskyr korken. Morgonen blev helt förstörd när jag skulle hälla grädde i kaffet och korken inte lossnade. Varför blir det mer och mer plast i förpackningarna? Yoghurtförpackningar man ska sorter överdel och underdel olika för att den ena är plast och och den andra kartong. Tetrorna vi hade förr var mycket bättre och lättare att förvara.
  Elisabeth
 • Tillbaka med den gamla plastkorken! Eller ta tillbaka den äldre förpackningen utan kork, bara i papp med "veckförslutning".
  Den nya korken sitter i vägen när man häller, enormt irriternade! Den håller inte tätt, t.ex. när man lägger mjölkpaketet ner.
  Dessutom bör den ju (om man ska källsortera helt korrekt) tas bort när man återvinner!

  Ännu ett urbota dumt beslut från EU, som inte alls är anpassat till "svenska återvinningsvanor". Vi har ju varit väldigt effektiva jämfört med andra länder - dvs. vi var det INNAN den nya förslutningen kom!
  Torbjörn H
 • Hej, vill också kommentera nya skruvkorken som sitter fast.
  Den är i vägen!
  Den sitter också fast när den borde slängas i plaståtervinningen. Jag brukade i och för sig låta gamla/lösa plastkorken sitta på mina mjölkpaket när jag återvann de i kartongåtervinningen, så det inte skulle lukta. Det vore kanske bra med "kartongkork" så de kan återvinnas med korken på och inte lukta gammal mjölk? Och så man slipper återvinna plast i kartongåtervinningen fel alltså.
  Olle
 • Hej. Jag arbetar som barista och har märkt att det inte längre blir samma resultat när man skall skumma mjölken från 1 ltr paketet som är Frsk Mjölk 3%.

  Har ni ändrat innehållet på ngt sätt eller kan den nya korken ha med det att göra? (Högst osannolikt men..)


  Jens
 • Er kapsyl till mjölk- och filmjölk är HELT VÄRDELÖS. Jag letar efter en annan leverantör.
  Ingbert
 • Riktigt riktigt dålig kork.
  Det som nog är sämst med den är att man inte känner om korken är åtdragen eller inte.
  Näst efter är att korklocket sitter på ett sätt så att det är väldigt lätt att vätskan hamnar rakt på korken och det skvätter överallt!

  Byt, gör om, gör rätt.
  Nils
 • Hej Jens,

  Mjölken är densamma, det är endast en ny typ av kork på förpackningarna.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej Ewa och övriga!

  Den nya korken varken läcker eller är i vägen när man häller upp, den böjs ju upp lite när man öppnar den och sedan så håller ju korken sitt läge där tills man har hällt upp, ( den åker inte ner av sig självt när man häller upp eller flyttar på sig utan hjälp) eller när man  lägger förpackningen ner i kylen, även om man lägger den med korken nedåt eller håller den upp och ned  så får jag den ej att läcka det beror ju på att jag har förvissat mig om att korken är stängd, och det är inte svårt med den nya korken den är ju lättare att stänga än den gamla tycker jag  bara man gör på rätt sätt ! Ta och testa en gång till så får ni se att det fungerar alldeles utmärkt med den nya korken.
  Christer
 • Ny korken helt kass. Hamnar lätt på sniska och blir spill och kladd.
  Ingen i familjen lyckas sätta tillbaks den rätt efter öppning.
  mvh

  Birgitta
 • För oss fungerar korken bra på de 1,5 liters filmjölk vi köper. Men det saknas text om hur den skall återvinnas. På förpackningen står att förpackningen skall sorteras som pappersförpackning. Men vad jag förstår är korken av plast och skall därmed tas bort vid korrekt återvinning eller har jag missuppfattat något?
  Anders j
 • Läcker när de ligger ner i kylskåp - även oöppnade. Väldigt opraktiskt.
  Sara
 • Hej
  Jag skrev ett inlägg om nya korken. Härefter får jag ett Mail varje gång någon annan har kommenterat korken. Det har jag inte bett om och det vill jag inte ha. Tacksam om ni kan fixa det.
  Mvh

  Christa
 • Hej Anders,

  Toppen att ni tycker korken funeger bra😊 Hela förpackningen, inkluisive korken, ska sorteras som pappersförpackning. Plast och papper separeras sedan under processen vid återvinningen.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej Sara,

  Läcker förpackningen vill vi att du återkommer med en reklamation. På så sätt får vi möjlighet att informera ansvarigt mejeri för åtgärder.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Denna nya typ av kork är värdelös. Bättre om det kommer fram en som är som en knäppkork om den måste sitta fast, typ så som på matoljeflaskor te.x. 
  Så som det nu är så sitter den ivägen vid hällandet samt svår att stänga, (märks att den är utformad för högerhänta) då den enbart snurrar runt med sitt fäste. Gör om och gör rätt. Tack!!!
  Kim
 • Hej Christa,

  Du kan själv välja att avfölja ett foruminlägg och det gör du genom att klicka på länken för avföljning längst ned i något av de mejl du mottagit sedan du började följa inlägget.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Jag håller med alla tidigare talare som anser att den nya korken är "korkad"!
  Den här nymodigheten är lika dum som när sockerbolaget bytte förpackning
  till bitsockret.
  Bo-Lennart
 • De nya korkarna sluter inte tätt. Det är en urusel förändring
  Claes
 • Håller med övriga här, den nya korken är helt värdelös.
  Funkar inte alls bra. Läcker när man måste lägga mjölkpaketen i kylen, är i vägen när man häller m m.
  Ta tillbaka den gamla lyssna på era konsumenter, det är vi som köper!!!
  Freddy
 • Håller med alla tidigare inlägg om att det nya skruvlocket är sämre än den tidigare !
  Bengt
 • Hej, helt värdelös kork. Svår att sätta på, locket är i vägen, och så läcker den. Ett riktigt korkat <—- beslut från Arla. Som tur är finns det andra alternativ, så ingen mjölk från Arla. Uselt.
  Anders
 • Fick Arla lättmjölk med nya korken idag. Den är svår att öppna för svaga händer, den är svår att stänga, och därför läcker den, och den hänger i vägen när man häller. Extremt opraktiskt.
  Karin
 • Usel ny kork på alla sätt. Har gått över till att endast köpa från andra tillverkare. Bojkott av Arla f r o m nu. Bojkotta! Om de tappar många kunder lär de gå tillbaka till den gamla.
  Peter
 • Vilket j.....a påfund med dessa korkar. Mjölken rinner både här o där pga korkskrället. Svårt o stänga ordentligt. Jag sliter av korken då den bara är ivägen. Den sitter ordentligt fast så jag får bända o dra ordentligt. Sen går det inte att skruva på korken rätt. Tacka vet jag gamla förpackningen, tiden innan korken kom till. Hållbarheten på mjölken blir bättre med kork....det tror jag bara ni skyller på. Mjölken håller ju upp till 3 veckor efter bäst före datum. Utom den ekologiska. Den klarar inte många dagar efter utgånget datum.
  Anette
 • Den nya korken är totalt värdelös när man har öppnat en förpackning.
  Patrik
 • Det är väl nått jävla direktiv från Eu något måste dom ha att göra.Jag sorterar sämre nu på grund av korken blir så förbannad byter märke men snart har ju alla korken.
  Johan
 • Det går inte att halsa direkt från mjölkpaketet för då rinner det åt alla håll. Tar man då bort skruvlocket så läcker förpackningen när den ligger ner. Som tur är finns det fack i kyldörren där paketet kan stå. Ska man nu vara tvungen att hälla upp mjölken i ett glas? Dricker läsk, öl och mjölk direkt ur förpackningen. Det är godast och det sparar disk. Kanske kunde man förpacka mjölken i plåtburkar? Det går ju bra med vin numera. Förse burken med en kossa, så blir den glad och tillgänglig
  Ove
 • Hej. Skulle ni kunna ta tillbaks dom gamla korkarna. Har det gått så långt att vi Svenskar inte längre kan hålla reda på locket till mjölken? Det går inte att dricka direkt ur mjölken. Nu får man jaga mjölkproducenter som anser att vi faktiskt kan hålla reda på eyy lock. Det här är förnedrande!
  Mats
 • Jag bryter bort korken från förpackningen för att slippa spill och kladd. Dålig lösning men vad gör man?
  Blir nog att byta ut Arla mot annan leverantör!


  Jonas
 • Jag håller med alla som klagar på den nya korken. Den är helt värdelös, öppningen är mindre och korken är i vägen när man ska hälla. Måste Sverige alltid vara så följsamma till EUs alla fåniga påhitt. Bästa är att inte ha någon plats alls. De gamla tegelstensförpakningarna var bäst.

  Örjan
 • Dessa nya korkar är helt värdelösa. Vi bryter av dem direkt numera eftersom de är so jobbiga - och inte hamnar de mer i naturen för det. Folk som skräpar ner naturen bryr sig väl inte om korken sitter fast eller inte - byt tillbaka till de gamla korkarna!
  Luise
 • Svårt med nyanser? Värdelös är ju att ta i för korken håller ju tätt från produktion till konsument. Alltså har den ett värde. Sämre än den förra? Ja det tycker jag. Stänger inte alltid helt. Skulle behöva fler gängor. Kanske svårt för barn i farten och de av oss där fingrarna inte alltid gör som man vill. EU-direktivet är ju väl menat, för de flesta av oss känner ju till problemen med plaster i naturen och haven. Upp till ingenjörerna att hitta bättre teknisk lösning.
  Om några av oss tycker det är jobbigt att bryta loss korken så känns det lite som ett i-landsproblem. En fråga jag har är dock vilket som är bäst när det gäller återvinning; är det bäst att låta återvinningsföretaget separera korken från plasten eller är det att jag bryter loss den och sorterar som plast?

  Tänk på att vi har det som vi har det för att vi gör som vi gör
  Urban
 • Det måste rimligtvis gå att konstruera en mer användarvänlig lösning. Det är ju bra att korken håller tätt under transport. Men att den ska gå att öppna och återförsluta är väl ändå ett minimikrav. Barn, oavsett om de är i farten, och de som inte har så starka fingrar på grund av ålder eller sjukdom utgör en stor andel av befolkningen.

  Karin
 • Vad var det för fel på dom gamla?  Har dom som styr blivit så verklighetsfrämmande att vi fått okunnighets/barnstatus. När man tar bort dom så sitter dom inte klokt på. Jag är utbildad uppfinnare/produktutvecklare och det här var en av dom dummaste sakerna jag sett i min karriär. Bort med dom

  Mats
 • I morse  hamnade  filmjölken på golvet när jag skulle skaka om filmjölken . Så det  var bara att ned på knäna och torka runt. . Har  alltid varit noga med att sortera ,nu får mjölk och filmjölkspaketen hamna i brännbart i ställe. Kommer inte att skruva av korken i fortsättningen.

  Ulla-Britt
 • Sällar mig till kören mot den korkade korken! Svåröppnad, lossnar, faller av, läcker och är i vägen - sämre kork än den gamla. Vi byter mjölkleverantör tills Arla åtgärdar felet. Blir billigare att köpa dyrare mjölk då förpackningen inte stängs ordentligt och får kasseras. Matsvinn pga designmiss - dåligt Arla.
  Maria
 • Usch vad onödigt med plastkork, innan de uppdaterades va det så viktigt att man sorterade korken till plast. Men nu ska dom sitta fast och vara ivägen när man ska hälla. Usch bort med all plast!
  Kristin
 • Världens sämsta idé!! Har fått stått och skrapa ur torkad mjölk flera gånger som suttit som berget i kylen, på grund av eran förbannade kork som läcker. Även oöppnade mjölkpaket läcker. Har dessutom sett i affären när jag tagit mjölk ur kyldisken att det läckt mjölk ur flertalet av paketen från Arla. Kommer aldrig mer köpa Arla!
  Daniel
 • En Christer sa:
  ”Förstår inte vad problemet är, dessa skruvkorkar fungerar alldeles utmärkt bara man gör som man ska, hur svårt kan det vara.”
  Jo Christer, det ska jag tala om för dig, du har inte artros va? För oss med artros är det väldigt svårt att öppna några som helst förpackningar och nu denna korken som är i vägen och man har svårt att få igen den också. Och som många här har påpekat så är man ju rädd att lägga ner en sån förpackning för man vet inte om den är ordentligt fast eller man får läckage i kylen.
  Och vem kom på att tillverka 2-liters mjölken. Den är svår! Alla har ju inte USA kylskåp hemma och att lägga den, det funkar ju inte då korken är som den är.
  Och när jag ändå håller på:
  Och jag undrar sedan länge, varför sjunker inte Oboyen ner till botten som förr? Har ni gjort något med mjölken, det är så svårt att blanda Oboy och mjölk nu. Tidigare så sjönk den ner snabbt och det vara bara att snurra runt några ggr med skeden så var det klart.
  Lintott
 • MEN LOL sluta följ trender som är DÅLIGA!!! Herre.gud. Jag köper nån annan mjölk så länge.
  Jonas
 • Men EU skärp er! Bara för att de slänger skräp i Indonesien gör vi det inte i Sverige! Snälla sluta upp med detta, nu går det ju inte hälla mjölken!! Sedan NÄR såg man en kork ute i naturen?
  Jonas
 • Det mest korkade arla gjort inte nog med att man faktiskt har förenklat för den som vill förgifta varan i butik, den gör att mjölken tar åt sig smaker av andra produkter i kylskåpet. Höll på ta en 2-liters häromdagen men upptäckte att någon stulit nästan en liter.
  Mjölken kommer bli dålig fortare då den suger åt sig annat skit i kylen. Jag hatar mjölk som inte smakar mjölk.
  Fredrik
 • Hur har ni tänkt nu ? När man öppnat en mjölkliter så är korken förstörd så det går inte att få tillbaka den utan man får riva lös den och slänga den i plastsoporna som alltid men förpackningen är nu utan kork , skärp er för fn , tillsvidare så bojkottar jag er för det finns dom som har bra förpackningar fortfarande , fd kund hos er 😪
  Anders
 • Nu ska alla i Bryssel uppfinna hjulet igen vilka dårar hur många plast korkar hittar du på gatorna ??? Och det här betalar vi för vad är det för idioter.

  Johan
 • Denna nya kork är det sämsta som finns.
  Man spiller mjölk överallt utom där man vill ha det.
  Gör om gör rätt.
  Annars får man hitta en annan produkt med en annan leverantör.
  Testa produkten innan ni går ut till konsumenterna.
  Jörgen
 • Jag har löst problemet med med de värdelösa korkarna: jag har bytt till ett annat märke. Om alla missnöjda gjorde det, lovar jag att Arla snabbt som ögat skulle göra om och göra rätt.
  Anki
 • Sämsta korken mer mjölk på bordet än i glaset. Det måste vara ett jätte problem med mjölkförpackningskorkar på våra stränder om man nu ska kunna komma på något så korkat som "Nya skruvkorken" som sitter fast. Vem har 1L mjölk eller mer med sig till stranden? Läsk kan jag förstå det har dem flesta men inte mjölk. Så ni som dricker mjölk på stranden nu i slutet av oktober kan ju köpa Arlas mjölk så ni inte "tappar" korken på stranden. Jag som dricker mjölk hemma jag köper av ett annat märke
  J.W
 • Extremt dålig kork, massor av läckt mjölk varje vecka! Om nu EU direktiv kräver fastsittande korkar är det så korkat att det skapar nya problem! Hitta alternativ utan plast i stället, det funkade förr! Av 100 personer kan so mest 2, förmodligen färre, skilja korkarna från förpackningen när den slängs. Har aldrig sett det på någon slängd förpackning! Så vilket problem försöker man lösa? Återgå till gamla förpackningen utan kork!
  Micke
 • Dessa korkade förslag som hela tiden kommer från EU måste stoppas!
  Hoppas alla ser till att motarbeta alla dessa farliga miljömuppar som inte har något annat för sig än att hitta på dumheter för att på så sett uppbringa lön till sig själva och sko sig på andras lidande!
  Det ena förslaget värre än det andra
  Erik
 • Håller inte tätt sitter o vägen för att man ska se vad man häller. Svårare att sopsortera. Riktigt dålig produkt. Måste locket sitta fast enligt regler så skapa en vettig produkt.
  Charlotte
 • Håller med inlägg om att de nya korkarna är värdelösa. Svåra att återförsluta. Svåra att återvinna separat (förut var det lätt att bara skruva av korken och lägga i plast). Lätt att spilla eftersom de hänger för. Har börjat att aktivt leta efter alternativ, och köper alltid andra produkter som har kvar löstagbara korkar. Att det var ett EU-beslut är förfärande. Motverkar sitt syfte.
  Jan
 • Hur många slänger korkarna från mjölkförpackning ni naturen??
  Barbro
 • Jag håller med majoriteten. Korken är dels i vägen när man ska hälla och den håller inte tätt. Och gängningen är dålig. Irriterande hantering, mer spill och kortare livslängd. Är inte arg på Arla men ni kan påverka tillverkarna och tar en konkurrent fram en mjölk med bättre kork så kommer det bli ett argument för att köpa den mjölken istället.
  Karl
 • Den nya fasta korken är VÄRDELÖS jag river ALLTID loss den ändå. Jädra påhitt. Svår att öppna för äldre med reumatism i fingrarna den gamla va mycket bättre.
  USCH!
  Mjölkkossa
 • Den nya korken är en helt useöl konstruktion.
  - Det går inte att hälla upp fil utan att spilla
  - det går inte att skaka grä'ddeförpacklningen utan att få grädde i nästan heöla rummet
  - det går inte att lägga förpacknibngen för korken läcker.
  Sannolikt ökar svårigheten att återvinna och den totala plastnedskräpningen ökar genom att korken i plast följer med kartongen i kartonginsamlingen ( fast det bränns väl ändå allt o ger istället giftiga ångor)
  - det är svårare att tömma förpackningen i botten, vilket leder till fler transporter med förpackningar som väger mer, för det är fil kvar.
  Klimat o miljömässigt är detta en katastrof mot en enda liten förbättring av mindre plast i naturen.
  Kan ni göra om förpackningsmaskinerna till ny kork, går det också att konstruera om för att ta bort korken ( en lösning på EU-kravet)
  Och allra bäst: Återgå till "Brik-förpacklningen". Den kräver minst papp per liter, är lätt att hälla ur och att tömma. är låg så den ryms på alla hyllor i kylskåpet o behöver alltså inte läggas och väger mindre. (förtjänst i transportledet).
  Enda problemet är att det kräver speciallösning för grädden ; öka antalet gänger påp nuvarande är EN lösning. Det går förmodligen att hitta bättre.
  Sedan tetran försvann har era förpackniungar hela tiden utvecklats i fel riktning ur klimat o miljöperspektiv om man ser till helheten. De fördelar ni påtalar tycker jag mest får ses som "grönmålning"


  Lars
 • En tilläggsfråga:
  Betraktar EU fil o vispgrädde som "dryck" ?
  Annars finns här ett gratisutrymme för förbättring. Behåll gamla korken på grädden o häll filen på "BRIK" utan kork.

  L
  Lars
 • Hej Lars,

  Eftersom vi produceras mjölk, fil och grädde på samma produktionslinjer måste alla dessa produkter få samma typ av skruvkork.
  Christina Kommunikatör
 • Jag tycker inte om de nya plastkorkarna, som sitter fast på förpackningen, känns konstigt att sortera hela förpackningen inklusive korken som papper. Har tidigare varit noga med att sortera plastkorken som plast, och har nu försökt slita av plastkorken och sortera som plast, men det är inte lätt, och jag ser nu att allt ska sorteras som papper. Känns inte bra.
  Dessutom tror jag inte förpackningen håller tätt med den nya korken, om man behöver lägga den i kylskåpet, eller när man har med mjölken i kylväskan vid utflykt, och den inte får plats stående.
  Även i viss mån svårare att hälla mjölken ur den, även om det är det minst dåliga.
  Birgit
 • Dessa två förpackningar är levererade med några dagars mellanrum. När vi öppnade dem gick locken sönder så att det var omöjligt att förvara förpackningarna liggande, utan att mjölken läckte ut. Att ni inte upptäckt och rättat till felet under de dagarna förvånar oss. Nu vet vi inte om vi i framtiden kan köpa Arlas mjölk utan att få samma felaktiga förpackningar.

  Harry
 • Ser att jag inte är ensam om åsikten kring de usla korkarna. Har redan mailat Arla som skickade mig hit, så jag skriver här med.
  Jag AVSKYR verkligen de nya korkarna på mjölkpaketen. Locken som sitter kvar är ivägen när man vill hälla/dricka ur paketet. I höstas blev jag dessutom skadad och fick amputera en del av min tumme på min mest använda hand (höger) och helt plötsligt blev korkarna ÄNNU sämre - för de är nämligen också svåra att öppna första gången och med en begränsad funktion så blev de ÄNNU svårare.

   Eftersom det verkar vara EU-direktiv på att grejerna ska sitta fast, så hoppas jag att Arla börjar kravställa mot sina kork-leverantörer att komma på en annan lösning!
  Jenny
 • Världens sämsta beslut, dom är så otroligt hemskt dåliga, finns inget bra överhuvudtaget med dessa, river av dom varje gång, och är dåliga på alla sätt och vis
  Niklas
 • Ni skriver att era produkter håller längre än datumet att vi ska lukta och smaka. Då är argument att hållbarheten blir längre med skruvkork inget värd. Jag tror Sverige är världens bästa Åv sorterare- nu får vi sortera plats i kartong - det skäääär i 💚Varför görs inte dessa tetras längre? Ingen plats behövdes och när vi behövde ta med dem fick de plats stående. Det fanns campinglock också.

  Karåla
 • Helt värdelös konstruktion, gör om gör rätt!
  Ylva
 • Tack för de nya korkarna!! För mig som har lätt artros så har jag inga problem att öppna dem, de är lättöppnade och de har en "större yta" att hålla i när man ska skruva korken. Jag är supernöjd med detta :-)
  Laila
 • Jag förväntar mig en kommentar från Arla till mitt inlägg 19 november. Jag törs inte köpa Arlas lättmjölk förrän jag fått uppgift om att locken ändrats eller att jag gör fel när jag skruvar av dem. De jag såg i butiken i går såg ut som de jag klagade på, så jag köpte normala mjölkförpackningar i en annan butik i stället.
  Harry
 • Hej Harry,

  Kika gärna på instruktionerna och den korta filmen på vår hemsida om hur man öppnar och stängen förpackningen, förhoppningsvis kan det vara till hjälp för dig. 🙂

  Du ska inte dra loss korken, då finns det risk att den går sönder.

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Nu har jag förstått finessen. Tack.

  Harry A
  Harry
 • Vill instämma att korken inte är populär här hemma. Den är i vägen, svår att stänga och allmänt vägen när man häller upp mjölk.
  Sara
 • Hur många människor äter egentligen fil o mjölk ute i naturen i Sverige? Och de som gör det, tar de hem själva förpackningen men slänger korken i naturen ...??
  Den avtagbara korken fungerade utmärkt. Den nya är katastrof, precis som många påpekat.
  Inga
 • Då vi skall minska på allt plast så är det underligt att det blir mer och mer plast till våra förpackningar. De nya korkarna till mjölk, fil m m är ju inte någon utveckling precis det blir mer kladdigt runt korkarna än det blev när vi var utan korkar på mjölk och fil. Har också svårt att tänka att det skulle vara mer hygieniskt med dessa plastkorkar. Det gamla systemet utan plastkorkar kunde man se om den blivit öppnad det är svårare idag. Nej det var bättre för i alla fall vad gäller mjölkförpackningar.

  Cacke
  C-G von Rosen
 • Pecis
  Lars Månsson
 • Harry
  Var hittade dumjölkförpackningar m gamla korken?
  Lars
 • Gör om och gör rätt! Dessa nya korkar är URUSLA!
  Dräller, är i vägen, håller inte tätt och är svåröppnade...
  Stor källa till irritation.
  Om de inte kan fungera bättre, har jag hellre en förpackning utan skruvkork i plast. Det borde vara bättre för miljön också!
  Miriam
 • Jag vet inte hur ni andra gör, men har jag skruvat igen rätt så kan jag skaka om mjölkpaketet ganska ordentligt och det måste man ju innan man använder ekologisk Lantmjölk.
  Bertil
 • Gillar inte dom nya skruvkorkarna.
  Dom är bara ivägen.
  vill helst ha tillbaka dom gamla
  tror inte att dom släng ute i naturen.
  då finns det värre saker som tex fimpar som slängs. Staten kan lösa det problemet istället. 
  Magnus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.