Nya skruvkorkar som sitter fast


Varför?
Arla gör nu de förändringar som krävs för att följa EU´s engångsplastdirektiv som träder i kraft 3 juli 2024. Lagstiftningen kräver att förpackningar för drycker upp till 3 liter ska ha fastsittande korkar. Syftet med lagen är att minska risken för nedskräpning i naturen.

Engångsplastdirektivet har krävt många förändringar där detta bara är en liten del. Ta gärna del av ytterligare förändringar som skett och vad som kommer att ske framåt på Håll Sverige rents hemsida.

Källsorteringen då?

Hela förpackningen ska sorteras som pappersförpackning eftersom lagen är att skruvkorken ska sitta kvar. Återvinningsstationerna är medvetna om det. Läs mer om återvinning här.

Varför inte en förpackning utan skruvkork?
Undersökningar har visat att skruvkorken är önskad och det har även en stor betydelse för produktens hållbarhet efter öppnandet.

Men skruvkorken är inte bra!

Arla utvecklar mejeriprodukter, men vi har ingen egen utveckling och tillverkning av förpackningar. Här tar vi hjälp av våra största leverantörer av förpackningar, Tetra Pak och Elopak som är experter inom det området.


Ta gärna del av mer information på vår hemsida

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej, kan väl inte vara meningen att man ska behöva använda tång för att öppna korken på exempelvis lättfil när man har normal styrka i händerna ! Om ni vill att folk ska köpa era produkter, gör om gör rätt !
  Vill påminna er om att det finns flera leverantörer av mjölkprodukter .
  Jan
 • Hej, snälla sluta med dessa. Det är en en helt kass lösning
  Mvh alla kunder
  All kunder
 • Hej!
  Skruvkorken uppfanns av en fransman 1859.
  Har sedan modifieras för att passa olika förpackningar tex.
  olika medicinburkar, men inget slår den gamla skruvkorken.
  Den nya korken som sitter fast på mjölkförpackningar tycker jag
  är ett steg i helt fel riktning. Med andra ord den är inget bra.
  Är bara i vägen, svår att stänga då den lilla ringen som håller fast den
  oftast kommer upp på gängorna.
  Hälsningar

  Sven
 • Bra att tänka på naturen - men tänk på alla som bara har en hand att använda, eller personer med reumatiska besvär osv - nu måste man använda tvåhandsgrepp, annars riskerar mjölk att spruta ut åt alla håll. Tycker faktiskt det här är en urdålig produkt.
  Anna
 • Ett litet tips att få tillbaka korken i rätt läge för att skruva åt:
  Vrid moturs tills det klickar och korken sjunker ner i gängan. Vrid sedan medurs så att korken tätar. Plätt lätt!
  Pär
 • Jag har läst flera inlägg om de nya korkarna och håller med alla om att det är en vansinnigt dum konstruktion. Som vanligt har de som kommit på något nytt inte tänkt hela vägen och på alla åldrar av konsumenter.
  Att detta ska vara ett led i miljötänket måste bara en idiot tro på när det gäller förpackningarna av mjölk, fil, yoghurt, grädde mm. I övrigt kan jag som orienterare som är ute mycket i naturen i sporten men även annars säga att jag ALDRIG upplevt korkarna som ett av de större miljöhoten, har nog aldrig sett en kork från en mejeriprodukt slängd så. Tillhör man den gruppen av personer som slänger korken i naturen går nog hela förpackningen samma väg.

  Det är svårare att klämma ut det sista ur paketet med korken hängande kvar, det blir lite kvar. Men det kanske är en tanke med det. Om alla lämnar liiite måste konsumenterna totalt handla fler paket. Smart i så fall... men var finns miljötänket med det?
  Helt plötsligt kan dessutom korken slå igen under tiden man häller, är inte bara självupplevt. Som både mormor och farmor kan jag bara hålla med deras föräldrar och säga att det är svårare fram för allt för barn att hälla upp vad det än är, men resultatet blir detsamma. Det måste torkas upp och då försvann miljötänket där också oavsett om man använder papper eller disktrasa då mer vatten går åt för att skölja ur trasan.
  Jag har ärligt talat inte pratat med en enda person som tycker att detta är en bra idé. Men eftersom vi är svenskar så tiger vi, svär vid köksbordet, torkar upp, river av den förbannade korken helt från paketet och går vidare med en ilsken tanke mot mejerierna och mot nya ogenomtänkta EU-direktiv.

  Margareta
 • det var det mest idiotiska påhitt att låta korken sitta kvar, sitter bara i vägen,
  jonny
 • Hej,
  Vi har provat mjölkpaketen med era nya plastlock. Vi är mycket missnöjda. De är svåra att få täta, det blir kladdigt när man ska försöka skruva på locket igen (gäller främst filförpackningarna). Vi söker nu annan mjölkleverantör med användarvänliga lösningar. Återgå heller till förpackningarna som de var 'förr', dvs att man fick 'bryta' upp längst upp på ena sidan. Dessa var mycket bättre. Då slipper vi ju plasten också.
  Sofie
 • Vi verkar vara tämligen överens här i tråden: ett utomordentligt uselt tilltag detta.
  Gör om gör rätt.
  Anna
 • Idioti att korken sitter fast,återgå till förpackningar man river eller klipper av som det var en gång för längesedan,då behöver man inte ha någon plast alla…

  Erica
 • Något så förbannat kork-at som denna nya kork måste vara svårt att komma på, hamnar den lite snett så spiller man ut tex mjölken utanför glaset..!! Bättre att hänga den i ett snöre än denna idiotkonstruktion!!
  Magnus S
 • Snälla, tänk om och ta tillbaka de gamla locken. Kan vara mer okej/förståeligt på dricka-flaskor. Men till såna här produkter som gärna ska vara praktiska i hemmet blir det löjligt.
  Frans
 • Kass lösning korken. Att man måste dubbelkolla korken varje gång man har stängt förpackningen är fruktansvärt irriterande.
  Johannes
 • Verkar inte vara ensam om att inte tycka om de nya korkarna!

  Kerstin
 • Den förbannade nya korklösningen på alla drycker blir man tokig på. Sliter bort varenda kork jag ska dricka ur. Helt värdelöst att den sitter fast för det går fan inte att hälla ur paketet då. Tänk om tänk rätt.
  Johnny
 • Sämsta påhittet på länge. Vad kostade att stifta lag på det & priset på mjölken??? Jag köper bara mjölk för ca 250kr i veckan. Stoppar i fingret i locket för att den inte ska vara i vägen när man häller. Kul för nästa att ta mjölk när den är utspädd med nåns finger avtryck. Ta bort korken helt & ha gamla utvikningen kvar.
  Kia
 • Tycker som alla ovan, vem tusan tar med ett mjölkpaket till skogen och slänger korken, mfn tar med paketet hrm?

  Osvsett så köper jag alltid Arla eko mellanmjölk, och 1 lit förpackningsrna har haft fast kork ett tag och de fungerar hyffsat.

  Men nu sista veckorna har även 1,5 lit förpackningarna fått fast kork men de är helt kassa, går inte få att bli öppna.
  Man måste hålla undan den med andra handen.
  På nåt paket lossnade hela korken, och gick knappt få dit igen och blir inte tätt

  Gör om gör rätt
  Ta helt enkelt tillbaka paket utan plastkork, måste väl vara bättre miljömässigt?

  Ni är verkligen dåliga på att svara i forumet

  /Anders
  Anders
 • Tycker att korken är ett korkat påfund för våra Mjölk- Juice- Yoghurt förpackningar.
  Man letar efter problem och får oss att tro att det är ett problem, sen tar man fram en lösning och implementerar.
  Innehållet får längre hållbarhet, jag vet inte riktigt?
  I min familj räcker inte en liter mjölk lägre bara för att den har längre hållbarhet eller kork.

  Har fortfarande kvar i kökslådorna ett lock som man kunde sätta över paketet, sen flyttades den över till nästa paket och den har funkat jättebra under mina år.
  Hittade en länk, kanske flera som känner igen den:
  https://www.produktsaljarna.se/mjolk.html

  Vet att min mor också hade en hållare som man kunde stoppa paketet i för att lättare kunna hälla, tror hon har den kvar i skåpen och då är vi i början på 90-talet.

  Man kan alltid dra allting på sin spetts, man sparar på miljön genom att gå till butiken ist för att ta sin bil för de som kan mm, givetvis ska vi göra allt vi kan till bästa förmåga.

  Företag som är större ska oftast följa ISO 14001 miljöledningssystem där förbättringsåtgärder ska finnas. Men korken är det en förbättring miljömässigt?

  Förutom väldigt dyra investeringar för företaget och vad är miljöpåverkan för tillverkningen, transport av den maskinen?

  Må gott.
  Niklas E
 • Hej

  Ja dessa korkar måste väl vara en de mer dåliga utvecklingar man kommit på. Har ni ingen som kontrollerar och testar produktutveckling i verklighet innan ni drar på full skala och utsätter oss kunder.
  Detta gör oss kunder bara förbannade då korken hamnar i vägen vid upphällning av mjölken.
  Snacka om att sila luft och svälja kameler vad gäller miljöarbetet.
  Gör om - Gör rätt !
  Nicke
 • Detta är ett verkligt uselt försök att minska plastnedskräpning!

  1. Mjölkförpackningar är nog bland det sista folk skulle slänga ute i naturen! Nedskräpningen av dem är alltså närmast obefintlig! Så varför ändra en fungerande korklösning som redan fanns? 
  2. Sverige är sannolikt bland de bästa länderna i världen på att återvinna förpackningar. Så varför ändra något som redan fungerar?? På detta sätt omyndigförklarar myndigheter och Arla de ansträngningar som vi redan gjort och fortfarande gör!
  3.Om Arla menar allvar med att begränsa användningen av plast - byt då tillbaka till de gamla kartongerna som var helt i plast, som man fick vika upp! Nackdel: de kan ej läggas vågrätt sedan de har öppnats. (Vilket f.ö. inte alltid går med de nya usla korkarna heller, de läcker ofta!)
  4. Själva locket är svårare än det gamla att ta bort när man återvinner. Delar av plastkorken blir dessutom kvar i återvinningen, det sitter ju fast i kartongen!
  5. Om ni gör en ny kork, varför inte testa den först och se hur den fungerar och höra vad folk tycker?

  Vad säger våra politiker om detta fiasko??
  TobbeH
 • Den mest värdelösa design jag varit med om!
  Kristoffer
 • Hej!
  Den nya korken med strap är en mycket dålig förpackningsdetalj. Lite fingertoppskänsla hos marknadsavdelningen hade snabbt gett till resultat att den skapar en missnöjd kundkrets, och eventuellt felaktig investering i ny maskinpark.
  - Korken är i vägen när man skall hälla upp mjölk.
  - Strappen som håller korken gör det mycket svårt att känna när man når rätt gänga för att skruva fast korken.
  - Det är svårare att se om korken till slut sitter rätt, eller sitter lite snett och läcker.
  - Miljötänkandet är fel. Med största sannolikhet slängs det ytterst få mjölkpaketskorkar i naturen.
  Den allt överskuggande mängden korkar från mjölkpaket finns i hushållssoporna, förhoppningsvis rätt sorterade som plast.
 Övriga dryckesförpackningar, t.ex. läsk och öl, skräpar inte ner i naturen med enbart korken. Där åker hela förpackningen ut, kork eller inte kork.

  Gör om, och gör rätt, alternativt få branschen att hitta kanaler för att begära undantag från EU-regeln för just denna produkt, som har ett så tydligt kretslopp!
  Grundfelet är gjort hos EU, men branschen har ett ansvar för att återkoppla snabbt i situationer som denna.
  Lars-Göran
 • Ni har två olika korkar, den på grädden är suverän, den på mjölken är värdelös! 

  Malin
 • Tycks vara fler än jag som tycker att den nya varianten på kork är ett stolleprov, så fruktansvärt dumt för att inte säga korkat!
  Ulla
 • De fasta skruvkorkarna på alla(?) ekologiska produkter från Arla fungerar i alla fall ganska bra - de "låser" sig i uppfällt läge och är lättstängda.

  De fasta skruvkorkarna på alla(?) andra "vanliga" produkter (de som avbildas här ovan) är däremot närmast en omöjlighet att använda - de låser sig INTE i uppfällt läge (det är alltså inte lätt att hälla ur, utan att det spiller), de är svåra att öppna samt att skruva på igen (att få täta).

  Alltså, om det är lagkrav på att korkarna ska vara fasta - använd lösningen för de ekologiska produkterna på ALLA förpackningar!

  Tills vidare kan jag annars konstatera att de "fasta" korkarna är förhållandevis lätta att bara rycka lösa och använda "som förr" - inte lika lätta att skruva dit igen, men ändå betydligt bättre än att de sitter fast och stänger sig när man häller upp mjölk/fil o.s.v.
  Magnus H.
 • Förstår alla negativa kommentarer då jag i veckan tvingades inhandla mellanmjölk.  Insåg att den korken var av betydligt sämre utförande än den som först lanserades på lättmjölken och som funnits över ett år (?). Den senare och bättre har jag även stött på på grädde 5dl. Lätta att öppna och flippa upp, kan med lätthet vridas runt för att inte vara i vägen när man häller.
  Fördelen med att korken nu "får"/ska sorteras som pappersförpackning är att jag sparar rent vatten, sköljer inte ur, och ändå slipper lukt.
  Så Arla, satsa på RÄTT KORK och BESVARA kommentarer annars tappar ni trovärdighet. Varför forum om ni inte bryr er om våra åsikter!?
  Therese
  Therese
 • Exakt Therese - varför besvaras inte kommentarerna här av ansvariga?
  Anna
 • Bra skrivet Therese, men jag har inte sett 2 versioner. Vet däremot att den enda förpackninge (2,5 dl) mjölk som regeln är verkligen borde gälla, fortfarande har gamla löstagbara korken. Det har oxå en liters laktosfri öättmjölk, medan alla fil har skitkorken. Liksom all grädde. DRYCK ?  Att ta med dig i naturen ?
  Lasse
 • Hej Anna,

  Vi försöker svara på konkreta frågor vars svar inte går att finna i inlägget ovan.
  Återkom gärna med din fråga så ska vi titta på den.

  Vänliga hälsningar


  Johan Kommunikatör
 • Utöver att den nya korken är korkad så är den väldigt svår att öppna då den inte är tillräckligt hög. Detta innebär att man inte får grepp och när man då kramar hårdare så kläms den åt mer.
  Mitt tips är öka höjden på korken.
  Andra mjölkleverantörer har högre korkar, vi får köpa av dem tills Arla förstår detta.
  Själv klipper jag bort den korkade korken när jag till slut lyckats öppna den.

  Ett av de dummaste EU direktiven som nånsin funnits.


  Roland
 • Hej
  Coca cola började med denna kork för det är praktiskt när man går omkring med flaskan. Du slipper hålla korken i andra handen när du dricker. Men man går inte omkring och dricker mjölk så det finns ingen anledning.
  För mjölk är det bara problem. Ibland när det är fullt i kylskåpsdörren lägger jag mjölken plant i kylen men då riskerar man få mjölk i hela kylen för korken läcker lätt.
  Jag köper alltid annat märke än arla när valmöjlighet finns för att slippa detta problem.
  Johan
 • Eftersom ni (Arla) vill ha konkreta frågor: Varför används inte de korkar (som i alla fall fungerar "ok") som sitter på de ekologiska förpackningarna till ALLA förpackningar där det är skruvkork? Är de förpackningarna dyrare eller är det något annat problem?
  Magnus H.
 • Återgå till förpackning helt utan plastkork!!!
  Lättare att öppna, tömma, återanvända och återvinna. Säkert också billigare.
  Christian
 • Hej!

  Jag vill veta varför det är korkar på mjölkkartongen?
  Lösningen gör att man inte får ut allt innehåll ur kartongen utan att öppna den helt. Jag tycker det är vettigt med lösningar som minskar svinnet. Lösningen med att använda 2 material i förpackningen är inte heller smart även om det är väldigt lätt att få bort plasten från pappkartongen innan återvinning.
  Korken på 1,5 liters paketen är anpassad för människor med stora händer. Jag som har mindre händer öppnar flikarna för att kunna greppa och hälla.
  Karin
 • Det måste vara en person som inte dricker mjölk som har uppfunnit den nya korken. Det går inte att hälla upp mjölk utan att det kommer mjölk i korken och sen utanför. Svår att ta bort korken när man sopsorterar, eftersom jag har funktionshinder. Svårt att stänga korken ordentligt. Varför ska EU bestämma över vårt land. Mycket har blivit sämre efter EU inträdandet.
  Angeliqa
 • Hej!

  Jag undrar varför man började med korkar på mjölkkartongerna?
  Karin
 • Som övriga säger. Detta funkar inte!! Det blir att köpa från andra som har fungerande system. Utan kork om nu EU har korkade direktiv. Det är ju inte första gången dom gör fel. Men vill Arla tappa kunder så blir det så.
  Rickard
 • Jag är för paket utan kork, som en del här nämner som ett alternativ.
  MEN nu är ju även kylskåpstillverkarna ganska korkade. I vårt nya kylskåp kan vi inte förvara mjölkpaket ståendes annat än i dörren - måste ha en del liggande, och då krävs skruvkork.

  Tänk att så mycket som fungerat tidigare, numera ska vara så krångligt.
  Anna
 • Jag tror att Arla använder den "kassa korken" på de flesta produkter för att vi konsumenter ska ha möjlighet att rycka bort den bara. 😅
  Johan A
 • Lena
 • Frågade min sambo, vad är det med den här konstruktionen av korkarna? Jag vet inte sa han. Han är ingenjör.

  Om tanken är att det ska sitta fast är detta ingen
  Bra idé. För det är svårt att skruva fast korken igen.

  Bättre isåfall med en typ av ring runt som korken är föst vid. Som sportdryck brukar ha.


  Kajsa
 • Vore trevligt om Arla kunde ge några kommentarer på kritiken. De vi hittills fått är hyckleri.
  Lasse
 • Det första som sker är att med sax snippa av korken.
  Osedvanligt korkad design.
  Martin
 • Hej!
  Hur går det i ”korkupproret”? Någon reaktion från Arla?
  Kerstin
 • Bra på läsk som man vill bära runt på stan. Helt värdelöst och krångligt på mjölk och filpaket. Nu har jag stått flera gånger och klabbat med förpackningar, och hör hela tiden folk säga samma sak. Gör om gör rätt. Det här blir bara fel.
  PJ
 • Ingen reaktion. De tycker mog aty vi ska prata oss trötta
  Lasse
 • Så nonchalant av Arla.
  Inga svar, inga reaktioner, ingenting från Arla på forumet.
  Konsumentmakt nu…
  Bojkotta Arla!
  Thomas
 • Inga problem. Det gäller bara att tänka om och träna lite. 😀
  Pirkko-Liisa
 • Hur fan tänker ni? Ska man inte man källsortera?
  Plast för sig och papper för sig. Om korken sitter kvar kommer ju folk slänga allt i pappersinsamling.
  kalle
 • Ja, verkligen helkorkat med plastkork på pappförpackning. Bättre med okorkat!
  Christian
 • Ovanligt korkad kork
  När korken är öppen skall den enligt er på arla stå uppfälld så att det ej skall störa strålen
  Locket går ej att fälla över det stör strålen med söl på utsidan kartongen ned på bord å duk
  Tidigare hade Lidel ett prov med aktuell kork funderade bra
  Var den för dyr
  Den som sitter nu fungerar Ej

  Kennet
 • Totalt värdelöst med den nya, fastsittande korken på mjölkpaketen! Det första jag gör är att klippa bort den. På förskolan kan inte barnen längre öva sig i att hälla upp mjölk själva då korken är ivägen. Sen ska man ju sortera paketet som kartong och korken som plast, så då måste man ju ändå bryta/klippa loss korken….helt korkad lösning!
  Marie
 • Gör om gör rätt! Skar mig i fingret när jag öppnade den jävla korken. Dessutom är den i vägen när man häller upp. Tänker ni ha kvar den?
  Nästa gång jag köper mjölk ska jag kolla om nån annan producent har bättre förpackning.
  Per Nygren
  Per
 • Hej
  Ny kork är helt otroligt dålig blir irriterad varje gång jag ska hälla upp mjölkprodukter,korken går även sönder ,vet inte hur de går att lösa smidigt ,,men för mig får de motsatt effekt ...

  Annelie
 • Hej!

  Vi läser allt ni skriver och är tacksamma över ert engagemang 😊

  Svar på era frågor:

  • Vi kommer fortsätta ha förpackningar med skruvkork då det fortfarande är majoriteten som efterfrågar det. För hållbarheten på produkten så har korken en stor betydelse. Vi har nyligen inlett ett samarbete i hopp om att kunna erbjuda en fiberkork i framtiden.

  • Vi har olika förpackningsleverantörer och förstår att många tycker den ena skruvkorken är bättre än den andra. Det har vi skickat vidare.

  • Återvinning är viktigt men lagen säger att skruvkorken ska sitta fast så vi kan inte uppmana till att man ska slita eller klippa bort den. Läs gärna mer här om hur återvinningsstationerna hanterar detta. 


  Michaela Kommunikatör
 • Ni kommer att fortsätta med idiotkorken oavsett hur mycket kundtapp det blir????.??...

  Kennet
 • Det finns inget som säger att den ska sitta fast på fil o grädde. , men däremot på lilla mjölkförpackningen. Det gör den INTE
  Ni hycklar.
  Lasse
 • Det stämmer att filmjölk och grädde inte är drycker 😊

  Den nya typen av skruvkork har gjort att vi byggt om våra maskiner i mejeriet. Ska vi ha två olika skruvkorkar måste vi även ha olika maskinlinjer. Det finns inte utrymmet för det och det skulle heller inte vara ekonomiskt hållbart.

  Vänliga hälsningar
  Michaela Kommunikatör
 • Det är fantastiskt att se att så många har engagerat sig i denna frågan!
  Dock tror jag att vi endast är en minimal procent av den svenska befolkningen som faktiskt tagit sig tiden att gå in på ert forum för att protestera dessa hemska nya korkar.
  Så fort de nya korkarna kommer på tal med familj och kollegor syns en uppenbar frustration hos alla man talar med. Jag har ännu inte träffat någon som tycker de är en förbättring, eftersom ett skruvlock inte är något som i regel försvinner ut i tomma intet när man öppnat förpackningen. Man vet var man har den och sätter tillbaka den efter att ha använt produkten. Arla kanske inte har tid att fokusera på sin image, men som lekman kan man ju tro att detta skadar arlas anseende grovt. Hur många procent av era kunder börjar tänka på er med en irritation istället för de fridfulla bilderna av betande kor på gröna ängar ni vill associeras med? Vi förstår att ni får riktlinjer att följa från högre ort, men snälla, det är väl ändå ni som säljer era produkter och inte någon vanvettig miljöapokalyps-ivrare? Det har gått för långt, snälla ta tillbaka de vanliga vettiga locken!
  /Urless
  Urless
 • Det är jättesvårt o hälla från förpackningen. Locket är i vägen hela tiden.  Jättesvårt o sätta på locket. Sätter man det minsta snett så rinner det mjölk i hela kylen.
  Idiotisk ide. Väldigt dåligt, tyvärr :((((((
  Anna
 • Räfflorna på korkens utsida är vassa och gör ont i fingrarna när man öppnar eller stänger korken för man måste trycka ordentligt för att öppna eller stänga den. Sedan håller jag med om dom övriga synpunkterna som ni fått.

  Henry K
 • Håller helt med Malin 29 februari.

  De låga korkarna är usla. Kräver tvåhandsfattning och gör det i princip omöjligt att tömma det sista ur ett filpaket utan kladd.

  De höga korkarna som går att klicka upp och vrida till lämplig position är däremot riktigt bra! De stör inte och det är praktiskt att slippa undra vilken kork som ska sitta på vilken förpackning när man har många framme. Om ni ser till att bara ha funktionella fastsittande korkar ska ni se att även svenska folket kan vänja sig.

  (Nästa gång ni ska genomföra en större förändring, som det här med korkarna uppenbarligen är, är rådet att göra förarbetet mer noggrant. Se till att testa alla nyheter ingående och lägg även märke till detaljer. En förpackning ska vara praktisk! Ni måste rimligtvis kunna ställa krav på era underleverantörer.)

  Med hopp om BRA fastsittande korkar på alla era korkförsedda förpackningar i framtiden.
  Jenny
 • Varför ska allt försämras, de nya korkarna är helt värdelösa. Ta bort dem o återgå till de gamla. Men som vanligt ingen som lyssnar. Ni vet ju bäst. Tack o lov finns det andra mejerileverantörer.
  Ulla
  Ulla
 • Hej Ulla,

  Skruvkorken är en ny EU-lag och det innebär att innan Juli månad så kommer alla företag som har drycker upp till 3 liter att ha bytt till denna skruvkork.

  Vänliga hälsningar
  Michaela Kommunikatör
 • Tror knappast att alla i EU kommer att byta till just denna undermåliga kork. Där har Arla missat något som så mycket annat.
  Att EU vill spara på miljön är något annat !
  Nicke
 • När nu EU åter igen har kommit på denna dumma ide att skeuvkorkarna ska sitta kvar på förpackningen så får vi tyvärr leva med det,antar jag, men då kan ju Arla åtminstone se till att det är en lösning där skruvkorken inte är i vägen när man häller!!!
  Godmorgon juice har skruvkorkar som går att fälla upp så att de inte är i vägen när man häller! Så Arla kolla upp detta med tillverkaren av Godmorgon juice förpackningar!!! Kalla inte detta för en innovation - för det är det definitivt inte!!!
  Mvh irriterad mjölkdrickare!
  Peter
 • Givetvis följer Sverige minsta vink, trots att problemet inte en existerar i Sverige. Ska Sverige sin miljöhänsyn så är det inom produktionen. Har ni varit i Sydeuropa. Där ligger plasten ute i naturen och haven. Givetvis hamnar inte Svenssonfamiljernas kapsyler i naturen. Möjligen i de vanliga soporna som förbränns, som huvuddelen av plasten också görs.
  En sjukt opraktisk lösning som gör att det spiller, krånglig att skruva tillbaka. Det första vi gör är att klippa loss kapsylen, alternativt välja andra förpackningar.
  Tänk om här.
  Hans
 • Hej,
  Tanken är god men varför införa det på t.ex. mjölkförpackningar som till 99% (tror jag) används inomhus och väldigt sällan tas med utomhus. Lite förståelse för denna lösning på t.ex. 33 cl läskflaskor men INTE på mjölkförpackningar o liknande. Denna lösning är bara irriterande och skapar mer användande av rengöringsmedel när man tvingas torka upp och tvätta dukar m.m. efter att man spillt p.g.a. av den kvarsittande korken.
  Nä EU/Arla, tänk om och gör rätt.

  Mvh

  Martin
 • Denna skruvkork är helt ok UTAN koppel.

  Trött på idiotiska EU-direktiv.

  Kan inte vara omöjligt att låta bli kopplet.

  Positiv Mjölkdrickare
  Johan
 • Håller med alla andra…verkligen urdåligt att ha skruvkoren sittande kvar. Tycker att det är onödigt med skruvkork över huvud taget på tex mjölkförpackningar…den gamla förpackningen där man vek fram en pip var mycket enklare att hantera och helt utan plast
  Anders
 • En skruvkork som sitter fast på Yoghurtpaketet är lika praktiskt som att äta soppa med slips. Släpp den fri, eller skippa den helt!
  Per
 • Kort sammanfattning: Hål i huvet på de som kom på detta.
  Anders
 • Denna kork är den mest idiotiska kork som någon har hittat på. Jag klipper bort korken på alla dessa för den funkar inte. Då försvann miljötänket. Men ärligt talat hur många korkar har ni sett liggande i naturen eller på gator och torg?

  Gunilla
 • Korken på Lätt A-fil är suverän något sämre på 1,5 liters mjölk men båda funkar, lätt att sätta tillbaka dra liten bit motsols tills det knäpper dra sen medsols. Inga korkar på golvet att hämta upp. Alla förändringar tar väl tid att lära sej. Och vissa bara måste klaga på alla förändringar, dom skulle kanske röstat nej till EU.

  Maud
 • Inser att jag inte bidrar till något nytt, men det blir ännu tydligare hur många som tycker samma sak: Den nya kapsyl-lösningen är totalt värdelös. Den är svår att hantera och den ökar risken för spill/läckage. Har full förståelse för bakgrunden, men det är häpnadsväckande att denna lösning hittade ut till mejerihyllan från ritbordet utan att någonstans på vägen fastna hos någon som insåg att det inte fungerade i praktiken. Om Arla nu skyller på förpacknings-partnern så kanske ni borde leta bättre partners eller kravställa tydligare.
  Andreas T
 • Har retat mig en hel del på den ”nya” skruvkorken som sitter fast på mjölkförpackningen. Den är i vägen när jag häller upp mjölk i ett glas. Sliter därför av den i ren ilska.
  Tror inte att det är huvudsakligen mjölkdrickare som är ute i skogen och skräpar ner. Inga fördomar mot läskedrycksdrickare i övrigt, men andra drycker än mjölk är nog vanligare på en utflykt. Så ta bort plastkorten i dess nuvarande skepnad. Låt en förnuftigare produktdesigner titta på helheten. Skyll inte på eu !
  Sedan hoppas jag på en förklaring varför det skall vara nödvändigt att låta en plastkork sorteras som papperavfall ihop med själva förpackningen. Det är något i min värld som inte stämmer.
  Som tur är finns det andra mejerier som inte har skruvkork av plast.
  Mats
 • Skruvkorken är inte en bra lösning. Argumentet nedskräpning i naturen håller inte.
  Locket sitter ofta i vägen när man ska hälla. Att lämna hela förpackningen som kartong innebär en försämrad återvinning och är ologiskt och ett slag i ansiktet på dem som försöker återvinna så mycket som möjligt.
  Jag har inte talat med någon som tycker att de nya locken är bra och ingen förstår varför man gått över till denna typ av lock.
  Arla - detta är ett hån mot kunder, konsumenter och alla som vill vara noggranna med återvinning!
  Oscar
 • En konkret fråga :
  Har någon förändring ni gjort orsakat så mycket reaktion någonsin tidigare?

  I vår familj byter vi nu märke på fil och grädde till ett där inte korken sitter fast . Vi gör som så många andra att vi sopsorterar och lägger korken som plast. De som slänger skräp i naturen är ju knappast grädd-drickare…

  Gör om gör rätt och samla pluspoäng att ni lyssnar på kunden !

  Ewa W
 • Filmjölken till morgonens frukost hamnade överallt utom på tallriken. Fy f-n!
  Per
 • Detta är dumheter från EU, vi ska rädda världenshav från plast!!

  90% av all plast i våra hav kommer från 10 floder ingen av essa har kopplingar till EU. utan till Indien, Kina och Afrika
  Mikael
 • Jag ställer mig också i ledet, som tycker att Arlas mjölkförpackningslock som kommer från Jönköping med tillverkningskod 1028 är kass. Det är svårt att få korken sitta tillräckligt öppen. Måste ge beröm för Arlas grädde som har tillverkningskod 1029 och kommer från Järfälla, den korken fungerar mycket bra. Mitt råd till Arla är att byta korkkonstruktion på mjölken till typ Järfälla modell som grädden har.
  Ulf
 • Jävla pajasar i EU,  175 tusen i månaden och man kan sitta och sticka på jobbet , röst för swexit
  Dennis
 • En liten reflektion på kommunikatör Michaelas inlägg 8 mars. Hon skriver att ”innan juli måste alla företag med drycker upp till 3 liter ha bytt till denna skruvkork”.
  Alla företag… Hur blir det då för alla bryggerier som säljer öl på flaska??? För inte kan de väl få ett undantag. Kan tänka mig att det ligger betydligt många fler ölkapsyler i naturen än just plastkorkar från mejeriprodukter.
  Margareta
 • Grädde är ingen dryck o behöver följaktligen ingen fast kork
  Lasse
 • Sluta Arla, bara sluta. Jag blir arg varje gång som jag ska hälla upp mjölk. Är detta ett EU-direktiv? EU alltså, och dessa byråkrater.. Vad sysslar dessa gökar med egentligen? Vad har detta spektakel kostat? Vilket skämt. Egentligen är det ju en småsak men en väldigt irriterande och onödig småsak. Detta kan väl inte ha med miljön att göra. Helt omöjligt.
  Känns som om man är statist i en konstig film som handlar om byråkrater som sätter upp en massa regler bara för att det ska vara så byråkratiskt som möjligt.
  Eller är det något slags test kanske? En hemlig undersökning? För att se hur folk reagerar på den här typen av försämringar. Isåfall så är det väl en lyckad undersökning 😀
  Filip
 • Har nyss torkat upp mjölken som idiotkorken såg till att sprida.
  Plastkork på mjölkförpackningar kan aldrig vara miljövänliga.
  Se till att skrota idiotkorken, det är bättre som det var förr där man brör ut och fick en pip.
  Sluta med skruvkorken så blir det inga korkar att slänga i naturen.
  Hållbarheten påverkas marginellt om man har otät plastkork eller inviken pip.
  Nils-Erik
 • Vilken idiotisk lösning. Riktigt irriterande.
  Robin
 • Jag förstår att ni måste följa EU direktiv. Men direktivet säger inte att det måste vara en usel kork. Vad gör ni för att få fram en kork som inte retar gallfeber på alla era kunder?
  Jan
 • Jag gick in på Arla för att jag skulle skriva en reklamation på locken på 1,5l mjölk-förpackningarna, därför att de läcker och inte är formstabila. Så hittade jag denna tråd.

  Jag har inte ens märkt att de sitter fast, bara att de är helt förkastliga och lämnar efter sig en massa plasttrådar som man får pilla bort.
  De håller som sagt inte tätt, de droppar på sidan när man häller, och gängorna rappar över när man drar åt korken. Det är nog den sämsta skruv-korken på den här sidan av millenieskiftet.

  Det skulle ju vara lätt att beskylla konstruktörerna för att vara verklighetsfrämmande eller inkompetenta, men sanningen är nog att de har fått sådana ekonomiska begränsningar att det inte går att göra något vettigt.
  För det går självklart att designa en utmärkt skruvkork i enlighet med direktiven, men då skulle marginalen minska för exempelvis Arla.

  Det enda som biter i det här fallet är utebliven intäkt, så köp produkter från företag som väljer att gå en annan väg.
  Mats
 • Omygud så många som tycker som jag..idiotiskt och som någon skriver om korken, har heller aldrig sett nån kork liggandes på nån strand eller skog. Ta väck korken och återgå till att öppna hela förpackningen hur svårt kan det va.
  Lise-Lotte
 • Hej Arla. Hur mycket räknar ni med att matsvinnet minskar tack vare att förpackningarna har skruvkork?
  Jag upplevde aldrig några större problem med de gamla förpackningarna utan kork, men jag antar att det finns konkreta siffror som visar att en mångdubbling av mängden plast i förpackningen kompenseras av att svinnet minskar?

  Fredrik W
 • Just den här specifika skruvkorken är så pass dåligt konstruerad så den kommer garanterat ersättas med en något bättre variant.
  Faktum är att den sannolikt inte heller uppfyller direktivet, eftersom den helt enkelt inte verkar vilja sitta kvar efter att man har öppnat den.
  Det är bara att göra en anmälan till myndigheterna.

  Däremot är jag positiv till att behålla skruvkorkarna, för innan tog produkterna smak av varandra i t.ex. ett kylskåp.
  Och nej, divers eftermarknadslösningar för detta är inte lika effektivt.
  Mats
 • Hej Arla. Varför skriver ni så här på eran hemsida:

  "Visste du att den vanligaste orsaken till nedskräpning i naturen är plastlock från flaskor? För att ändra på det har en helt ny typ av kork tagits fram – och Arla hänger så klart på! Läs mer om nya förpackningen och hur du återvinner den."


  När Naturvårdsverkets sammanställning av insamlat skräp längs våra stränder ser ut så här för skräp som innehåller plast:


  "Stadsnära referensstränder:

  Cigarettfimpar 50,6%
  Övrig plast 17,7%
  Förpackn. för snabbmat, snacks, godis, glass o.dyl. 9,2%
  Engångsbestick & sugrör 8,4%
  Kapsyler & flasklock 3,2%"  Hur får ni 3,2% att bli den vanligaste orsaken???


  Fredrik W
 • Arla är skyldig att ha vettiga förpackningar till sina produkter. Galna krav från EU får man hantera på annat sätt.
  Den nya skruvkorken fungerar dåligt, bl a är korken i vägen när man häller vilket orsakar spill.
  Vidare är gängan så dålig att korken inte sitter på ordentligt.
  Gunnar
 • Kära Arla, ni har nu en helt värdelös skruvkork för mjölk. Den gör mig så arg varje gång jag ska använda mjölken, varje gång är den så provocerande! Tänk om och tänk rätt!!

  Att döma av kommentarerna här ovan är det inte bara mig ni riskerar förlora som kund.
  Susanne
 • Inget bra alls med korkarna på någon förpackning. Svårt att stänga och svårt att hälla utan att spilla. Men fil måste jag börja köpa annan tillverkare då jag flertalet gånger hällt på locket och därmed spillt över mina kläder. Tack för det.
  Johanna
 • Men halåååå !!
  Ska öppna förpackningen och spiller ut halv deciliter mjölk på bordet. Sedan när jag ska stänga förpackningen, så blir man blodig därför att det sticker ut en jävla plastpinne. Hur tänkte ni nu ?
  Jag kommer nog inte köpa så mycket mer mjölk ifrån er. Men det är väl inte så viktigt för er ?
  Ps. Jag är INTE intresserad av återkoppling på min mail.   Blir spännande att se om ni förstår det.
  Martin
 • På alla mjölk och fil förpackningar: 
  I och med att fästet på skruvkorken följer med när man vrider på själva ovandelen.
  Hamnar alltid fästet nedåt och man får en "upp och nedvänd" öppning.
  Detta gör att man måste vrida hela fästet uppåt igen, för att kunna hälla.
  Stäng korken och nästa gång du skall öppna så vrids fästet åter igen nedåt, och proceduren fortgår.
  Dvs. mycket krångligare att öppna och man behöver tvåhandsfattning för att korken inte skall slå igen så att fil eller mjölk hamnar i korken med stänk som följd.
  Detta är troligen en ej genomtänkt eller genomtestad lösning.
  Peo
 • Skruvkork i all ära, men nu när den sitter fast går jag hellre tillbaka till tiden innan skruvkork! Bättre för miljön med om vi bara skippar plasten helt!
  Undersökningen som gjorts, gjordes den före eller efter korken sattes fast?
  Elin
 • Jag har aldrig spillt så mycket mjölk som efter införandet av denna kork. Mjölkförpackningen har blivit en riktig irritationskälla. Sluta med kork, de gamla förpackningarna som man vek upp fungerade utmärkt!
  Christina
 • Skruvkorken som nu sitter fast är en riktigt dålig idé!! Funkar INTE bra. Ny uppfinning behövs eller tidigare utan skruvkork.
  Carina
 • Tummen ner, för nu struntar jag i korken och kör med det gammla sättet sålänge jag kan!

  Lotta
 • Nya skruvkorken som sitter fast är helt värdelös.

  pia
 • Arla, ni vill bara svara på konkreta frågor.
  Jag vill att ni svarar på Filip W:s fråga den 15 mars.

  Hur får ni 3,2% att bli den vanligaste orsaken???


  Margareta
 • Den absolut i särklass sämsta uppfinningen genom tiderna. Alla kan göra misstag. Och detta är ett praktexemplar! Man kommer att se tillbaka på detta märkliga påhitt om några år och skratta åt det. EU eller arla eller vem det nu än må vara som tänkt ut detta så är det en "korkad" idé.
  Calle
 • Varför gör ni inget åt att korken är så svår att skruva tillbaka? Mellanmjölk 1,5 l är det jag oftast har problem med.

  Vet inte hur många gånger jag fått torka i kylen.
  Håller med många andra i tråden som påpekar att andra korkar i ert sortiment är bättre.
  jag gillar normalt sett miljöutveckling men den här typen av kork är idiotisk.
  nu när de allra flesta som källsorterar vet att korken kan sitta kvar när man slänger förpackningen tror inte jag att korkar från mejeridrycker/ yoghurt / fil mm kommer hamna i naturen.
  Anna
 • Hej
  Har som många andra letat mig in pga korkarna. Har aldrig i mitt liv spillt så mycket mjölk som nu, man spiller direkt vid öppning, korken åker ivägen när man häller och plötsligt sprutar mjölk över hela bordet.
  Först var nya korkar en ok upplevelse eftersom jag först mötte dem på 40%-ig grädde och de verkar vara annorlunda.
  Men på 1,5-literspaket med mjölk är de svåra.
  Är gammal nog att ha vuxit upp med dem man rev av. Varför går vi inte tillbaka till det om vi ändå ska hantera paket där man lätt spiller?
  Då spiller vi kanske lika mycket som med dessa nya korkar, men vi gör iallafall ekologin en tjänst och skippar plasten?
  Hanna
 • En sak till.
  Väggen på 1,5-litersförpackningen av mjölken håller inte emot när man häller ur full förpackning, gissarxatt plasten inte är lika styv som förr och håller emot. Så även om korken inte rullar ivägen för strålen rinner det alltid mjölk längs sidan av förpackningen hur jag än gör så det går åt mycket hushållspapper till de här förpackningarna av flera anledningar
  Det är på riktigt en gör om gör rätt. Eller behåll ringarna men ha två val - dels att öppna via plastringen, dels att förbered ena sidan av övre förslutningen så att den bildar en hällpip som man kan stänga.
  Lotta ovan har bild på detta!
  Hanna
 • Fastsittande kork på mjölkförpackning gör det svårare att hälla mjölk ur förpackningen. Man spiller mycket lättare med den nya korken! Det är en kontraproduktiv utveckling! Minskar inte plasten heller!
  När så många klagar på den korkade lösningen så måste Arla rimligen lyssna och återgå till den gamla fungerande lösningen
  Carl-Erik
 • Hej Fredrik!

  Vad bra att du uppmärksammade detta! Det ska stå " en av de vanligaste orsakerna", precis som i stycket under. Vi har bett ansvariga för hemsidan att uppdatera. 😊👍
  Camilla Kommunikatör
 • Vi har två olika leverantörer av korkar och vi skickar all feedback och synpunkter vi får in vidare till dom. ✔
  Camilla Kommunikatör
 • Men 3,2% är väl väl inte heller "en av de vanligaste orsakerna"? eller är det jag som är extremt dålig på matte?
  Fredrik W
 • Precis som flera sagt så är det olika rang även mellan dessa kork-lösningar som sitter fast.

  Den som avbildas ovan i  mjölkpaketet borde man kunna söka skadestånd för då den orsakat förödelse i folks kylskåp, inkl mitt.
  När det gäller miljöaspekten så har nog mycket mer gått förlorat pga matsvinnet nu än det någonsin går att rädda pga dessa korkar.


  Kan inte ni på Arla ta och påpeka detta för våra politiker så att de kan rösta om undantag för er då mjölk inte dricks på det sättet som sagt.

  Och ja,om ni då måste ha denna typ av kork så välj den som sitter på ekoförpackningar.Kan inte den andra leverantören leva upp till era konsumenters krav så får ni väl byta leverantör/endast ha en?


  Boris
 • Bra skrivet Boris. Precis så bör de göra om de inte väljer att återgå till något riktigt klimat- o miljövänligt (brickförpackning utan kork).
  Lasse
 • Skånemejerier har tagit bort korken helt från sin ekologiska mjölk. Låter vettigt att hela förpackningen ska vara mer miljövänlig inte bara innehållet.
  Elsie
 • Här blir vi ju riktigt uppprörda!
  Arla verkar inte alls ta kritiken på allvar. Ni kommer med riktigt dåliga undanflykter vad gäller hur viktigt det skulle vara med att ha en fastsittande kork!
  Ni ger t.ex. nonsens-svar till Fredrik W.
  Se er om i naturen: Bara en extremt liten del av skräp som vi hittar i naturen är kapsyler, enligt en källa alltså 3,2 %. Av dessa 3,2% torde ju bara en extremt liten andel komma från just mjölkförpackningar! Tänk efter - hur ofta tar vi med literförpackningar med mjölk ut i naturen?
  Jämfört med t.ex. små läskflaskor, mineralvatten, drickyoghurt m.m. är ju antalet mjölkförpackningar som ens tas med ut i skogen försumbart! 

  Om ni menar ni allvar med miljötänket så bör ni istället gå tillbaka till de vikbara förpackningarna som var helt utan plast!
  TobbeH
 • Grattis Arla!
  Ni måste har gjort en stor vinst med skruvkorken på yoghurtförpackningen genom att mycket yoghurt blir kvar innanför skruvlocket med dess obegripliga PLAST-konstruktion! Bra miljötänk..
  Dessutom skär man nästan tummen av sig för att få bort hela plasthöljet, och blir kladdig!

  Håller med andras inlägg; den äldre förpackningen som man kunde förse med ett "flergångslock" var utmärkt.
  Lätt också att komprimera för återvinning.
  Eva
 • Jag tycker att den ingenjörn som tror att lösa korkar är en miljöfara skall gå ut i naturen och leta efter korkarna istället för att sitta vid sitt skrivbord och hitta på idiotiska lösningar.
  Tomas
 • Tillbaka till de 3,2 % av skräpet på stadsnära referensstränder. Naturvårdverket redovisar att de består av ”Kapsyler & flasklock”
  3,2 % representerar alltså ALLA olika typer av kapsyler och flasklock från olika typer av drycker. Hur stor del av dessa procent tror ni kommer från just mejeriprodukter? Personligen tror jag att det är helt andra produkter än mjölk, fil, yoghurt och grädde. En konkret fråga. Vad tror ni på Arla?
  Margareta
 • Jag kan bara hålla med tidigare inlägg. Jag är mycket missnöjd med skruvkorken på mjölkförpackningarna och väljer numera andra producenter. Om jag förstått rätt så är det alltså en annan typ av skruvkork på gräddpaketen, en som fungerar bättre. Tror oxå att jag såg att Arla inte ville ha två produktionslinjer, men det blir det väl om man har två olika korkar?
  Däremot tycker jag inte att den gamla hällpipen är ett bra alternativ, den blir ganska äcklig när 20 personer ska ta varsin skvätt till kaffet.
  Lasse
 • Denna vansinnighet är värt att visa sitt missnöje med. Till o med den gamla korklösa vik upp versionen är att föredra.
  Mats
 • Hej!
  Är ganska överväldigad över att vi verkar vara väldigt många som inte tycker om den nya korken som sitter fast. Värre på större förpackningar än på mindre. Har roat mig med att i olika sammanhang där jag träffar grupper, på jobbet eller privat, fråga vad man tycker om den nya korken. Utfallet är bedövande negativt. Hittills har ingen har stått upp och försvarat den. Kanske något att ta till sig. Att inte ha någon kork alls är inte ett alternativ då det försvårar transport efter att man öppnat den men detta försök är nog att betrakta som ett monumentalt fiasko, är jag rädd.
  Michael
 • Nya skruvkorken är värdelös!!!
  Sten
 • Trött på kladdet med skruvkorken som sitter fast. Går an på mjölkförpackningen, men inte på filmjölk. Korken på Onaka är helt hopplös. Sitter i vägen. Ibland kan man få den i klickläget, men för det mesta inte. Jag använder decilitermått för att mäta upp filen, det blir kladd på förpackningen och på korken. Helt värdelös är korken. Korken är även i vägen om man vill halsa direkt ur förpackningen, har jag hört. Återgå till den lösa korken, tack.
  Anna
 • Min livskvalitet har blivit avsevärt försämrad av dessa korkar.
  John
 • Tips till alla mjölkdrickare i Västergötland

  Mjölk från Falköpings mejeri har inte denna idiotiska korken !!!
  Ewa W
 • Har också irriterat mig på den nya korken som sitter fast men läste på denna sida förklaring från er att man ska böja korken tills det hörs ett klick så stänger den sig inte. Bra att ha fått den informationen till slut. Men det som förvirrar ytterligare är att det också står att det är krav på att korken ska sitta på förpackningen vid källsortering! Men på Arlas förpackning om KÄLLSORTERING står det att förpackningen sorteras som pappersförpackning och korken som PLASTFÖRPACKNIG! Nu får ni väl bestämma er. Ändra texten på denna sida eller ändra på förpackningarna.
  Birgitta
 • Säger som Tage Danielsson - "Vad rätt du tänkt fast det blev fel". Helt vansinnigt med den nya skruvkorken. Gör om och återgå till den gamla.

  Lars
 • Tänkte meddela Arla att ta bort korken och återgå som vi hade det förr. Ser dock att fler än mig redan påtalat detta. Ren miljöförstörelse att ha plasten kvar på kartongen när man källsorterar.
  Niklas
 • Jag håller med dem som tycker att plastkork är helt onödigt. Ingen plast alls är bäst. Jag anser att miljö och klimat hänsyn är överordnat i all produktutveckling. Vem har från början önskat plastkork? Konsumenterna ? Snarare producenterna. Var snäll och ta ansvar och jag säger som en del andra: gör om och  gör rätt, utan plast.
  Moder Jord
  genom Annika

  Annika
 • Ta bort dessa skruvkorkar, total värdelösa för oss som är reumatiker eller har funktionsnedsättning i händerna och  inte alltid  kan använda full kraft eller tvåhandsgrepp när man ska hälla upp.😞
  Monica
 • Hej Arla,

  När man öppnar korken måste man alltid snurra lite extra för att säkerställa att korken inte är i vägen för flödet. Varje gång man justerar så lossar korken lite mer från förpackningen och risken är att den lossnar till slut. Då har vi förlorat hela poängen med att den är kvar. Se bild nedan.

  Detta är inget problem för en runt PET flaska då man kan hälla från alla håll.

  Hoppas detta inlägg inte drunknar i problemet att det är fastsatta korkar. Jag förstår lagändringar och man måste tyvärr ibland rätta sig efter dessa även om det känns märkligt kan tyckas. Det vi nu kan göra är att angripa problem som uppstår när korken är där.

  Mvh Emil

  Emil
 • Korken är korkad, för oss med små kylskåp där man måste lägga mjölken ner så har den en tendens att börja läcka utan att man märker det först efter några timmar. Lagom roligt att öppna kylskåpet och ha halva mjölken på golvet. Kan man skicka fuktskaderäkningen till arla?
  Stefan
 • Vem har kommit på detta? Ja EU - alla lagar ska inte följas blind. Har konsumenterna fått veta detta innan?
  Hoppas att de som inte bytte kork inte kommer att göra det. Så kan man byta märke.
  De som dricker ur paketet (finns faktiskt dessa) gör illa sig i näsan, de som öppnar korken eller vill få bort den, gör illa sig på händerna.
  Det blev ett himla geggande på filen. En mycket korkad idé Ändra detta snarast.
  Monika
  Monica
 • Håller med i denna rätt unika samstämnings frustration och ser det som en stor brist i Atlas strategi för hantering av EU lag, som driver dålig lösning. Att ”skylla allt” (gömma sig bakom) på EU, miljö och underleverantörer kommer inte fungera utan man får gå tillbaka till strategin, god ingenjörskunskap och kommunikation.
  T v byter vi till andra leverantörer som har den ”gamla” korken så får vi se hur det ser ut i Juli. Är ganska övertygad om att olika leverantörer i EU och Sverige kommer lösa detta med EU krav/riktlinjer/lag med olika strategier, kommunikation och lösningar/ingejörskunskap specieller när vi kunder utnyttjat får kundmakt och i detta fall missnöje. Kanske Arla här i forumet vara mer PRO-aktiva än säga mer än att ”vi har vidarebefordrat synpunkter” och som sagt skylla på externa faktorer (EU och underleverantörer) - det är inte bra för varumärket.
  Gunnar
 • Nej, man måste inte följa alla EU:s lagar. Det har inte gjorts på GDPR, artikel 17 (offentlighetsprincipen) heller.

  Tur att det än så länge finns andra alternativ än Arlas. De nya korkarna minskar fritiden för att man ska hålla på och att gägga med, slita, dra och klippa av korkeländet.
  Monica
 • Vi som växte upp på 70- och 80-talet klarade oss galant utan plastkork, likaså naturen
  Har ej hört någon säga - ”Jisses va bra med plastkork”
  Joakim
 • Jodå, jag kan säga ”Jisses va bra med plastkork”

  När Arla äntligen införde Tetra Brik 1000 Slim med ReCap öppning runt 2005 så var det ju som en gudagåva. Bort med de gamla dåliga kartongerna som förpestade kylskåpen, och som inte gick att transportera efter att de var öppnade. Ta för guds skull inte tillbaka det eländet igen.

  Problemet här är att miljömaffian har lyckats förhandlat sig till en lag som syftar till att lösa ett problem som egentligen inte finns. Åtminstone inte i Sverige.

  Mats
 • Den nya skruvkorken är fullkomligt värdelös, det skvätter mjölk. Jag trodde första att de var ett dåligt skämt som någon konsult hade kommit på. Kände mig plötsligt tvungen att googla på varför vansinnet fortsätter, varför har inte denna kork dragits tillbaka från marknaden?
  Men det är klart; jag är inte förvånad att avsändaren är EU, det mesta EU kommer med är diplomatiskt uttryckt illa genomtänkt och kostsamt för oss konsumenter. Det försämrar våra liv, ärligt talat
  Nyligen ville EU på allvar försöka tvinga oss att energieffektivisera villor och fritidshus för upp till en halv miljon kronor. Det räcker nu. Jag är övertygad om att vi bör följa Storbritannien och lämna EU. Alla jag känner i London är nöjda med Brexit
  Gustaf
 • Nya korken är av sämsta sort. Blir bara kladd och söl. Nu fläcker vi av den det första vi gör.
  Det finns klart bättre konstruktioner.
  Frank

 • Jag klipper bort plastbandet som håller fast skruvkorken, Tycker EU har fått för mycket att sega till om, dom lägger sig i allt, Så SVERIGE UT av EU, Det röster jag på!
  Erland
 • När kommer 3,5literspaketen?
  Lonte
 • Korkarna som enligt EU-direktiv ska sitta fast för att minska nedskräpning är kanske en bra tanke, men fungerar inte.

  Korken är:
  - för det första för låg och svår att få tag i för att öppna eller stänga (speciellt om man är äldre och inte så stark i fingrarna),
  - för det andra är det svårt att få den på plats igen (och det blir kladdigt) den hamnar snett eftersom öglan "drar" i korken,
  - för det tredje är den i vägen när man ska hälla.

  OM vi måste följa EU och korken måste sitta kvar hade det varit bättre att öglan var längre så korken hänger löst.

  En korkad idé med gott syfte som är värdelös i praktiken.

  (Det är lika illa på pet-flaskor).
  Monni
 • Kan ni inte börja med förpackningarna utan skruvkork igen istället? Borde vara bättre för miljön.
  Hanna
 • Jag växte upp på 50 talet då köpte man mjölk i egen kruka, blev skickad till mjölkaffären för att inhandla mjölk, där hade man mjölk såar på 50l som biträdet hämtade upp med en enliters mått på långt handtag. Sedan blev det plast snurror som man vred ett halvt varv för att få en halv liter mjölk i krukan. Inget problem för naturen, Sedan blev det tetra pack som förstörde bagen man handlade i , påverkade naturen om man slängde det där. De fyrkantade förpackningen där man åstadkom en pip, gick bra att hälla ur, påverkade naturen som ovan. Förpackning med plastkork gick bra att hälla ur. De nya plastkorkarna är vansinniga jag brukar slita loss dom för att kunna hälla. Det är tur att man kan köpa Östgötamjölk för att slippa korkarna.
  Guy
  • Lagstiftningen som gällande de nya korkarna är ett direktiv från EU, och vi måste följa de lagstiftningar som finns. Engångsplastdirektivet har krävt många förändringar där de fastsittande korkarna bara är en liten del. För den som är intresserad finns mer information kring engångsplastdirektivet här.
  • Den nya lagstiftningen gäller egentligen bara drycker, men då fler produkter packas på samma maskiner kommer fastsittande korkar även finnas på produkter som fil, grädde och yoghurt.
  • EU´s engångsplastdirektiv kräver att alla korkar ska fästas vid förpackningar under tre liter från och med 3 juli 2024.
  • Synpunkter på korkens funktion under användning har vi fört vidare till våra förpackningsleverantörer.

  Tänk på att hålla god ton i vår dialog, vi tillåter inte påhopp och ovårdat språk.
  Camilla Kommunikatör
 • Engångsplastdirektivets intention är god men dess tillämpning blir i det här fallet minst sagt olycklig.
  I slutändan är det vi konsumenter som får lida av det, men även industrin är såklart drabbad av dumheterna.

  Det tråkiga är att förpackningsindustrin har lanserat en lösning som är undermålig.
  De som utvecklar förpackningarna är inte dumma, men de har ekonomiska incitament och direktiv att förhålla sig till. Och nu har man dragit en rövare och hoppas på att konsumenterna inte orkar bry sig.

  Det finns självklart andra material att göra korken av, både traditionella och experimentella. Men de kostar mer.
  EU-kommissionen har exempelvis förtydligat att metallkapsyler och korkar i metall med plastförsegling INTE omfattas av kravet. De är alltid undantagna oavsett vilket material dryckesbehållaren består av.

  Hur länge dröjer det tills någon liten uppstickare ser det som sin chans att erbjuda marknaden det den vill ha? Och hur länge tror ni det dröjer tills drakarna ändrar sig då?

  Pengarna styr, så se till att använda den makten till att styra producenterna dit ni vill!
  Mats
 • Vi har nyligen inlett ett samarbete med Blue Ocean Closures i hopp om att kunna erbjuda en fiberkork i framtiden. 🙂
  Camilla Kommunikatör
 • ...och som tillägg till mitt föregående inlägg;
  Det Arla skriver inledningsvis angående skruvkorkarna är alltså INTE sant.
  Metallkorkar är undantagna!

  "Arla gör nu de förändringar som krävs för att följa EU´s engångsplastdirektiv som träder i kraft 3 juli 2024. Lagstiftningen kräver att förpackningar för drycker upp till 3 liter ska ha fastsittande korkar. Syftet med lagen är att minska risken för nedskräpning i naturen."
  Mats
 • Tack för svaret och hänvisningen till Blue Ocean Closures fiberkork.
  Jätteintressant.
  Precis rätt väg att gå.

  Vi får verkligen hoppas att inte någon får för sig att den ska sitta fast bara :-)
  Mats
 • Bästa Arla Bonde kooperationen har alltid förenat bra produkter med sund inställning till miljö Det gillas av mig och nog de flesta. Den nya obegripligt korkade korken är nog en av de mest obegripliga miljö åtgärderna jag sett. Jag ser ni kommenterar att många vill ha skruv kork. Ja det är säkert korrekt Men frågan är inte skruvkork eller ej utan Eu obefripligt fast sittande kork. Nästan varje morgon rinner Arla fil bredvid min tallrik Det blir mjölk geggigt i locket oc runt det och jag måste totalt i onödan ta löss hushållspapper och torka rent filmjölken
  Sen blir det handtvätt igen och sen blir det svarta tankar om EU o korkade ideer
  Jag har rensat stränder längs bihuskusten två gånger årligen och har rätt god koll på all dygn som kommer till oss från England Tyskland och Danmark Arla mjölk korkat vore en enorm raritet i ett sådant sammanhang Det ser ut att vara en ren bluff Jag lägger alltid efter disk korken i plaståtervinnin. Vem skulle var då korkad att man kastar fil mjölk paketet kork i havet eller skogen. Kanske nån högavlönad typ i Bryssel
  Och försök med behag halsa en cola 0,5 efter fisketuren. Den glädjen tog Eu från oss
  Men snälla Arla blanda inte samman kritik mot Korkade EU kork med era sen många år etablerade skruvlock
  Men Arla har ju andra mejeriprodukter med lösa lock och såser kan inte créme fraische burkens lock hamna på villovägar får vi konsumenter ha den tilltron att vi inte åker till Smögen och tippar i den i rännan mot tången…
  Lars Göran
 • Jag förstår att det är ett EU-direktiv och att det måste följas. Tycker att tillämpningen är olycklig. Det är svårt och opraktiskt att hantera. Hur kan det vara bra återvinningsmässigt att slänga mer plats i papp-återvinningen?
  AnnaP
 • Väldigt skönt att se att fler också tycker att den här onödiga och besvärliga korken ska bort. Det gynnar ju inte konsumenten för 5 öre, jobbig att skruva upp, svårare att skruva på, större risk för läckage.

  Att hålla på att hitta en miljövänligare lösning på något som är till för att hålla tätt kommer heller inte lösas med något som är gjort av papp eller liknande. Folk måste sluta försöka så jävla mycket på de små och onödiga grejerna och fokusera på saker som faktiskt kommer leda till bättre statistik av man vill uppnå, inte korkar....

  Hoppas innerligen på att all dålig kritik som lyfts upp och skrivs om detta bidrar till att ta bort skiten!

  Detta ligger såklart inte bara på Arla utan på de som tagit beslutet att tillverka (bland annat) en riktigt korkad kork!!

  Förväntat mig inte ett svar, förväntar mig en åtgärd...
  Minna
 • Hej! Såg fram mot en lugn påskdagsfrukost. Har nu torkat golv, skåp och väggar , mattan måste tvättas. Enligt uppmaning på filpaketet bör den omskakas. Gjorde så, och vips flög filmjölk åt alla håll!!! Korken sluter inte tätt. Om detta urdumma EU - direktiv måste följas måste konstruktionen på korken göras om. Tror att den måste hänga längre ned för att inte störa och för att man ska få ut det sista ur förpackningen.
  A-K
 • Denna nya skruvkork ger följande beteende.
  Öppna
  Slit bort korkens fäste.
  Följer inte ringen med, slit bort den och släng den i soporna
  Häll upp mjölk
  Sätt tillbaka kork

  Min mor ber mig öppna alla hennes mjölkförpackningar och göra samma sak.
  Hon får inte ens upp dem...

  Den mjölkleverantör som kommer med en fungerande kork kommer att få en killerapp...

  Där den finns, blir det köp...
  Richard
 • Instämmer med flera på denna tråd. Nu behöver man ju ha en avbitartång på köksbänken för att knipsa av korkanslutningen. Nuvarande "lösning" skapar spill vid upphällning. Ytterligare ett dumt förslag från EU och som någon påtalade, vad talar för att man just skulle slänga korken i naturen. En modifiering med eventuellt ett annat material bör ske skyndsamt.
  Rune
 • Hej.
  Dessa korkar är det mest korkade ni har gjort. Tänk på alla barnfamiljer där barnen skall ta mjölk Vi är många som har diskuterat detta och ingen av oss har hittat korkar i naturen, isåfall är det hela förpackningen precis som det kommer att bli även i förtsättningen.
  Finns ju, som tur är fortfarande de som inte infört dessa korkade korkar på sina förpackningar. Vi kommer hädanefter att köpa dom. Hälsningar Anitta Johansson
  Anitta
 • Helt värdelös. Ta bort denna lösning och gå i så fall tillbaka till den gamla lösningen med bara en vikbar flik. Eller en kork man kan skruva av. Ren idioti!
  Martin
 • Den här nya korken på Arlas förpackningar är en usel lösning som bara hindrar användandet av Arlas produkter, man få ha en sidavbitare tillhands för att kapa den här korken från förpackningen, typiskt att gömma sig bakom någon dålig EU bestämmelse, finns inget som är OK med EU, de gör fel med det mesta, dags att lämna EU.Jag köper inga mer Arla produkter med denna kork, ta bort den här korken!!
  Sven
  Sven
 • Hej igen
  Bra att ni kollar på annan lösning, en plastfri kork. Då behöver de ju inte sitta kvar. Men fram tills dess behöver man göra något åt problemet med befintlig kork.

  Kolla på hur man löst det på en "oddlygood barista havredryck". Korken öppnas med dragkraft, inte skruv. Korken sitter kvar och hamnar aldrig i vägen för uppgiften.

  Skulle föreslå, kopiera den lösningen imorgon eller byt till fiberkork nästa vecka. Det är ett alldeles för stort problem att korken hamnar ivägen för att hälla.
  Jag kommer byta till annan mjölkleverantör om jag hittar att man löst det bättre än den befintliga Arla har. Och jag antar fler följer efter.
  Emil
 • Hej, jag hade tänkt skriva ett långt inlägg och beskriva hur dålig Arlas ny fastsittande lock på mjölkförpackningarna är. Men jag inser att det redan har beskrivits av ett stort antal inlägg före mej. Jag hade dock tänkt föreslå Arla att titta på t.ex juice-förpackningar från Eckes-Granini som är tillverkade av Pure-Pack. Dessa korkar är lätta att öppna och stannar i öppet läge. De är också lätta att vrida till lämpligt läge innan man häller ur ur förpackningen. Det är även lätt att stänga efter användning.
  Om inte Tetra Pac kan leverera liknande lock måste Arla överväga att byta leverantör av förpackningar.
  Jörgen
  Jörgen
 • Har i vanliga fall problem med att korkar är svåröppnad pga värk i händer, inte är det bättre med dessa hemska korkar som sitter kvar, Vet inte hur många gånger den hamnat nedtill och mjölk / grädde mm, runnit på korken och ut på bänken Och när man drar bort den försvinner halva skårorna på korken och går inte skruva dit igen. Börjar bli tröttsamt hur EU ska bestämma  hur man ska få göra och hur saker ska användas...
  Ewa
 • Den gamla Pure-Pak förpackningen som inte var korkad fungerade i 40 år.

  Vill ha tillbaka denna förpackning som inte var korkad.

  Då slapp man all mjölk som hamnade på fel ställe, och oöppnade paket som läckte.

  Det går med viss svårighet att öppna 1,5L-paket på det gamla sättet trots att skruvkorken delvis är i vägen, om man ska öppna ett mindre paket måste man ofta lossa korken och trycka ut pappret innifrån med ett finger, jag kan inte se hur detta skulle kunna vara mera hygieniskt än att bara öppna utifrån.

  När det gäller filmjölk så måste man ju ändå alltid riva upp de i överkant för att få ut sista glaset.

  Jag öppnar alltid paket på det gamla sättet om det går, eftersom man då enkelt kan undvika att spilla när man häller.

  Eller så klipper jag av toppen med en sax och häller ut hela innehållet.

  Öppna i toppen måste man också ändå göra för att packa sopor i dem, och för att spola de så de inte börjar lukta illa.

  Den korkade lösningen måste rimligen vara både dyrare och förbruka mer resurser. Jag antar att frågan som visade att den korkade lösningen var önskvärd var en i någon mening ledande fråga, och inte redovisade nackdelarna - som man frågar får man svar (som skedde i t.ex. Coca Colas spektakulära produkthaveri med "New Coke" 1985).
  Dan
 • Så otroligt värdelöst med dessa korkar som sitter fast! Svårare att öppna, svårare att hälla, svårare att stänga....vill ni försvåra för era kunder? Håller med de som tycker att isåfall var det väl bättre innan skruvkorken kom öveehuvudtaget, om det är nerskräpning och plast man vill undvika? Gör om gör rätt! Jag kommer tills vidare leta andra leverantörer som eventuellt har bättre lösningar. Sorry Arla!
  Anneli
 • Ta bort plastkorkarna över huvudtaget ingen vill ha dom. Klimatmarodörer.
  Jonas
 • Förstår att det finns EU-direktiv, men det måste finnas en bättre lösningar än den här. Och ni måste klarar av att ställa krav på fungerande lösningar när ni köper in förpackningar. Så trött på det här kladdandet! Jag har återvunnit varenda jävla plastkork, år efter år; känns helt bakvänt att nu slänga i pappersåtervinningen i stället.
  Ett steg framåt, två tillbaka
 • Hatar dom nya korkarna helt värdelösa. Läcker efter att man öppnat dom! Ush!!!
  Jag sliter av dom och kommer aldrig slänga paketet i rätt sortering så länge dom sitter fast i protest! Eldar nu mera upp det ute i en tunna bara för att jag kan. Gör om gör rätt så kommer jag också göra rätt!
  Konsument
 • Usel lösning, tvåhandsfattning klarar inte alla. Mitt tips är att klippa bort korken!
  Hanna
 • Uselt.
  Mitt tips är att klippa bort korken!
  Hanna
 • Mycket illa att ett så katastrofalt dåligt skött produktutvecklinguppdrag på ett multinationellt förpackningsföretag ska få folk att vilja lämna EU........
  Arla, istället för att bara papegoj-skylla på ett kommande EU direktiv så redogör här istället för hur ni / förpackningsleverantören kunde komma fram till denna urusla implementation.
  Det finns mycket i det att lära för andra företagare som vill sätta sina kunder främst. Min gissning är att ingengörerna fick ett krav på sig att lösa det med en sån liten ombyggnad av maskinparken som möjligt. Orginalhöjden på korken fick därför ge ifrån sig höjd till fångremmen i plast. Att få till ett fungerande låsande gångjärn istället hade krävt mycket dyrare ombyggnader. Eller hur Arla?

  Vad har ni för tidsestimering på att få ut pappkorken i full produktion?
  1 år?


  Janne
 • Byt leverantör av dessa nya fastsittande vedervärdiga korkar, SNÄLLA Arla lyssna på era konsumenter! Jag hade inga problem med de gamla som var enkla att öppna och återsluta. Men de nya går antingen sönder, gängas ur, slinter så att man skadar fingrarna, eller stör en när man gång på gång råkar hälla ut mjölken på korken som hamnar i vägen! Jag trodde aldrig att något så korkat som denna nya produkt skulle kunna lanseras. Jag dricker ofta mjölk, men överväger att fullkomligt bojkotta er framöver om denna produkt inte skrotas eller görs om. LYSSNA PÅ ERA KUNDER!
  Niclas
 • Michaela, 7 Mars:
  > Vi kommer fortsätta ha förpackningar med skruvkork då det fortfarande är majoriteten som efterfrågar det.
  Hur har ni etablerat att "majoriteten" föredrar den nya kork-designen jämte den tidigare? Vilket underlag har intervjuats, vad var utfallet, samt viktigast av allt; hur var frågan formulerad?

  Jag finner det oerhört svårt att tro på Michaela's påstående då inte bara utsagor i denna tråd, men även personlig erfarenhet, egen bekantskapskrets, samt feedback från brett tvärsnitt av samhället genom yrket, där alla utan undantag uttryckt oerhört starkt missnöje med den nya kork-designen. Iom att era kunder i denna långa konsumentkontaktstråd uppvisat en kraftigt motsatt bild till Michaela's påstående, så vore det god sed om Arla kunde redogöra alt. länka till underlaget som formade Michaela's påstående om att majoriteten av kunder förordar den nya designen jämte den tidigare.

  Camilla, 28 Mars:
  > Lagstiftningen som gällande de nya korkarna är ett direktiv från EU, och vi måste följa de lagstiftningar som finns. Engångsplastdirektivet har krävt många förändringar där de fastsittande korkarna bara är en liten del

  Ni hänvisar till EU-direktiv 2019/904 som motivering och förklaring till varför ni valt **just den kork-design** ni för tillfället skeppar, men direktivet säger **ingenting** om korkens utformning annat än att den ska sitta fast i behållaren under "tilltänkt användning" [1]. Därmed ligger ansvaret för Arlas nya korkutformning på Arla allena, inklusive möjligheten, vilja eller ovilja att korrigera de här uppmärksammade produktbristerna.

  God sed torde vara för Arla att vara tydliga i sin kommunikation avseende vad (om något) företaget ämnar göra avseende kundkritiken. Helt OK att även meddela att företaget ej avser åtgärda något om sådant skulle vara fallet, såsom att säga "som företag har vi ingen skyldighet att lyssna på våra kunder, och vi tänker inte göra ett skvatt då vår nuvarande kork-design på billigaste sätt givit oss en juridisk möjlighet att i domstol artikulera EU-direktivets efterlevnad".

  Tydlighet och tecken på att era kunders kritik uppsnappats är nog det primära folk i tråden förväntar sig, efter att var och en ha spenderat sin tid att ge er värdefull produktåterkoppling.

  [1]: EU-direktiv 2019/904, Artikel 6 (Produktkrav): "Medlemsstaterna ska säkerställa att plastprodukter för engångsbruk som förtecknas i del C i bilagan och som har korkar och lock gjorda av plast får släppas ut på marknaden endast om korkarna och locken förblir fästa vid behållaren under produktens tilltänkta användningsfas.
  Christer
 • Det verkar inte vara någon som tycker att denna kork är bra. Nu har jag inte läst alla kommentarer, men jag har inte sett någon som är positiv till denna lösning, varken här eller i min omgivning. Miljötänk är viktigt, men ibland känns det inte riktigt genomtänkt.
  Jag röstar för en ny korklösning.

  Zandra
 • Måste vi ha plastkorkar över huvud taget?? Ta tillbaka vikfunktionen! 😀
  Isabella
 • Vansinnigt dålig konstruktion på nya korken. Jag spiller mjölk var och varannan gång då korken sitter ivägen. Ur ett användarperspektiv så är detta uruselt. Måste finnas annan lösning som fungerar i paraktiken.
  Rikard
 • Klart det finns. Tetra Pak gör en som t.ex sitter på Alpro Sojamjölk (fr danmark) den fungerar alldeles utmärkt och vore ett alternativ om nu de magiska pappkorkarna inte funkar...
  https://www.tetrapak.com/solutions/packaging/openings-and-closures/tethered-caps

  bild fr deras site på TwistCap™ OSO 34 Pro - de skickar säkert ett prov till er Arla ;-)

  Janne
 • Charlotta
 • Som jag förstått det så följer Arla EUs direktiv och kan inte bryta mot den nya lagen därför är det ingen idé att klaga till de. Man får ta upp frågan med lagstiftarna istället för att klaga här. Kan Arla kanske hänvisa här vart man kan vända sig med frågan om de otroligt korkade korkarna?!
  Kika
 • Jag kan inte se något i EUs direktiv som kräver korkar.

  Och det fungerade i 40 år utan korkar.
  Dan
 • "Undersökningar har visat att skruvkorken är önskad och det har även en stor betydelse för produktens hållbarhet efter öppnandet."

  Gnäll gnäll - bekvämt... hållbarhet.
  Hur stor skillnad kan det göra för hållbarheten, när man öppnat förpackningen så har man väl normalt inte den kvar i kylskåpet många dagar?

  Ni skiter fullständigt i miljön - ni har korkar för att konsumenten tycker det är lättare och den sitter fast enbart pga EU-krav. Den extra korken och tillhörande hals belastar ju bara miljön - liiite mer än om den inte hade funnits.
  Man är tacksam så länge det finns mjölkförpackningar att köpa i normal förpackning utan kork - INTE Arla.
  Bort med kork! Bort med kork! Bort med kork!
  Fredric
 • Måste säga att lagen om just korkar som sitter fast känns som hyckleri men förstår att ni måste följa lagen
  Håller med alla ovan om att det måste vara rätt kork, t ex den på a-fil (någon skrev även grädde) som går att fästa i uppfällt läge. Det måste ju också vara enklare att ha EN sort vid produktionen

  finns få saker som skapar så mycket vardagsfrustration som de dåliga korkarna. Vi sliter bort fästet på de dåliga. Då blir det ännu mer meningslöst.
  Anna, Stockholm
 • Korkat. Som vanligt sitter idioterna i EU och hittar på massa problem som inte finns för att göra livet värre invånarna.

  Korken är i vägen när man häller och skapar bara spill och elände. Sitter dåligt gör den också så att den inte håller tätt. Det första jag gör är att slita av korken så att man faktiskt kan hälla mjölken.


  Hasse
 • Ni skriver att de flesta vill ha skruvkork. Så kan det säker vara men om alternativet skruvkork är dessa helt värdelösa korkar som gör att det blir kladdigt, går inte att återförsluta, går inte att få ut allt ur förpackningen samt bidrar till allmänt dålig stämning vid frukostbordet, då tror jag att många hellre ser den gamla varianten utan kork. Gör ni en sån undsökning? Det bästa för återvinning lär ju vara utan plastkork alls?
  Andreas
 • Kan ni göra fästet till plastkorken lite mindre hållfast, så den går att dra loss lite enklare....
  Peter
 • Kan man inte bara skippa alla plastkorkar på tetrapacken.
  Det fungerade ju bra innan.
  Inga plastkorkar = mindre plast i naturen.
  Inga plastkorkar = lättare tillverkning
  Inga plastkorkar = lättare att öppna och stänga förpackningen
  m.m.
  Ann-Christine
 • Skruvkorkarna som sitter fast reagerade jag inte så mycket på när de kom för ett tag sen
  Häromdagen fick vi vårt andra barn. Då blev jag plötsligt medveten när jag gick och höll i spädbarn med ena handen…Den fastsittande skruvkorken är knasigt svår att hantera med en hand - något som var busenkelt förut! Nu måste man fippla jättemycket med sin enda lediga hand för att kunna hälla mjölken i kaffet på ett vettigt sätt. Ibland måste man ju vrida rätt hela systemet av kork och plastfixeringar och det är rätt svårt utan att också ha en hand att hålla fast paketet med. Bu! Skulle verkligen föredra en oldschool-förpackning helt i kartong över den här lösningen. Alla dagar i veckan.
  Mikael
 • För oss med artros i händerna är dessa korkar ett helvete. Jag måste använda nötknäckare för att öppna och stänga skiten.
  Maria Anncharlotte
 • Sluta med de idiotiska skruvkorkarna på era förpackningar annars slutar jag köpa era produkter.
  Pär
 • Ansluter mig till tidigare kommentarer, den här skruvkorken är ju vansinne. Tur för er att ni har sådan marknadsdominans så det är ont om alternativ i butikerna, annars hade ni sett massiv kundflykt - och då vet vi att ni hade agerat.
  Klart att det finns bättre lösningar, vilka flera redan kommenterat. En gissning är att er produktlina anpassats till den knäppa skruvkorken och produktchefen sitter löst om ni måste bygga om den igen.
  Det går inte undvika att söla med den knäppa skruvkorken, Arla tvingar alltså stor andel av befolkningen att slicka på fingrarna. Tur att pandemin är över, vågar knappt tänka på vilka konsekvenser det kunde fått.
  Erik på Näset
 • Bojkotta Arlas förpackningar tills de ändrar dem.
  Pär
 • Jag klagade här på att Arla sällan eller aldrig svarar / kommenterar här i detta Forum.
  Den kommentaren har de valt att inte ta med. Vi får se nu om denna också nobbas.

  Janne
 • Bojkotta Arla!

  Pär
 • Hur ska Ni ha det?

  Köpte grädde idag, 2024-04-17 med sista förbrukningsdag 2024-05-11 där korken sitter fast men på förpackningen står det att korken ska sorteras som plast.

  Hur ska Ni ha det, ska den sitta kvar eller inte, bestäm

  //Annelie 

  Annelie
 • Hej Annelie,

  Hela förpackningen ska sorteras som pappersförpackning. Till en början kommer vissa sorteringsanvisningar att vara fel, detta beror på att vi att vissa produkter får fastsittande kork innan vi har hunnit uppdatera förpackningstexten på produkten. Vissa förpackningar kommer även att få en uppdaterad sorteringsanvisning innan korken sitter fast. Detta är enbart i början tills alla berörda förpackningar fått fastsittande kork och uppdaterad sorteringsanvisning.

  (Gäller ej vispgrädde 2.5 dl som ska sorteras helt som plast, då merparten består av plast)

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Köp inga Arla produkter och sorteringsproblemet är löst!
  Sven
 • Är så förbannad på dessa korkar. Får knappt upp. Spiller. Svår att få tillbaks rätt. Ah jag klipper av. 
  Man undrar ju om ingen hänsyn tas till att vi i Sverige inte går och halsar mjölk, grädde eller fil ute på gatan. I Sydeuropa dricks ju knappt någon mjölk.
  Har hört att en del är positiva till detta förslag!
  Har läst många kommentarer här, men ingen som är positiv. Finns de?
  Margreth
 • De som tiger de samtycker.
  Fredric

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.