Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har ni slutat använda löpe i er hårdosttillverkning?

Hej! Har upptäckt att det inte längre står löpe på era hårdostar utan ystenzym. Ska ni sluta med löpe? Om ja, varför?
Tack på förhand! Vänligen Sara

Kommentarer

  • Hej Sara!

    Ystenzym är ett mikrobiellt alternativ till animaliskt löpe, och fungerar lika bra som löpe. Ystenzym är mikrobiellt framtaget i laboratorier och väl lämpat för vegetarianer.

    Det finns flera anledningar till att vi går över till ystenzym i ost. Dels varierar tillgången på animaliskt löpe, dels blir vi mer resurskloka eftersom vi genom att undvika animaliskt löpe kan använda biprodukten vassle på nya marknader och nå nya konsumenter som exempel: vasslen blir en godkänd halal- och kosherprodukt och vegetarianer som vill undvika animaliskt löpe nu kan äta våra ostar. Kvaliteten på enzymet är också jämnare vilket bidrar till en jämnare kvalitet på osten.

    I ingrediensförteckningen på förpackningarna står deklarerat om produkt innehåller löpe eller ystenzym.

    Med vänlig hälsning

    Christina Kommunikatör
  • Vad är det för ystensym i er Kravmärkta Herrgårdsost och hur är det framställt? Är det också en GMO- produkt?
    Helena
  • Hej Helena och tack för att du skriver till oss!

    För våra KRAV märkat  ekologiska ostar använder vi ystenzymer som mikroorganismer producerar naturligt, och ystenzymer är godkända av KRAV. Inga av enzymerna varken innehåller GMO eller klassas som GMO.

    Vi önskar dig en fin helg!
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy