Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har ni slutat använda löpe i er hårdosttillverkning?

Hej! Har upptäckt att det inte längre står löpe på era hårdostar utan ystenzym. Ska ni sluta med löpe? Om ja, varför?
Tack på förhand! Vänligen Sara

Kommentarer

  • Hej Sara!

    Ystenzym är ett mikrobiellt alternativ till animaliskt löpe, och fungerar lika bra som löpe. Ystenzym är mikrobiellt framtaget i laboratorier och väl lämpat för vegetarianer.

    Det finns flera anledningar till att vi går över till ystenzym i ost. Dels varierar tillgången på animaliskt löpe, dels blir vi mer resurskloka eftersom vi genom att undvika animaliskt löpe kan använda biprodukten vassle på nya marknader och nå nya konsumenter som exempel: vasslen blir en godkänd halal- och kosherprodukt och vegetarianer som vill undvika animaliskt löpe nu kan äta våra ostar. Kvaliteten på enzymet är också jämnare vilket bidrar till en jämnare kvalitet på osten.

    I ingrediensförteckningen på förpackningarna står deklarerat om produkt innehåller löpe eller ystenzym.

    Med vänlig hälsning

    Christina Kommunikatör
  • Vad är det för ystensym i er Kravmärkta Herrgårdsost och hur är det framställt? Är det också en GMO- produkt?
    Helena
  • Hej Helena och tack för att du skriver till oss!

    För våra KRAV märkta ekologiska ostar använder vi ystenzymer som mikroorganismer producerar naturligt, och ystenzymerna är godkända av ​KRAV​​​.

    Inga av enzymerna varken innehåller GMO eller klassas som GMO.

    Vi önskar dig en fin helg!
    Christina Kommunikatör
  • Det är jätte bra att ni har så många ostar med vegetabiliskt ystenzym men ni glömmer den allra viktigaste anledningen att övergå till vegetabiliskt ystenzym och det är att färre kalvar (barn) mister sina liv så varför inte ta och sluta med animaliskt löpe totalt när vegetabiliskt ystenzym fungerar lika bra som animaliskt löpe?
    Sabina
  • Hej Sabina!

    Anledningen till att vi har kvar löpe i några få av ostar är helt enkelt att det är ostar med lång tradition som alltid tillverkats med löpe. Till exempel Svecia får inte tillverkas på annat sätt än med just löpe.

    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej !
    Jag är glad att ni har börjat använda just enzym istället för löpe.
    Vill dubbel kolla. Är det på alla produkter ?
    Jag visste att ni levererar ost till dominos pizza . Det är också utan löpe eller hur ?
    Mvh
    Haider
  • Hej Haider,
    Toppen att du uppskattar att vi använder ystenzym!

    De flesta av våra ostar är tillvekade med ystenzym, men inte alla. I ingrediensförteckningen på förpackningarna står deklarerat om produkt innehåller löpe eller ystenzym.

    Vilken ost det är på Dominos pizzor känner vi däremot inte till.

    Vänliga hälsingar
    Christina Kommunikatör
  • Tack för svaret
    Det är på första hand mozzarella ost .

    Haider Jaddoa
  • Hej igen,

    Vår Arla® Familjefavoriter Mozzarella 21% innehåller ystenzym.

    Vänliga hälsningar
    Johannes Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.