Tips och råd när du ska vispa grädde!

  • Vispgrädde med hög fetthalt är lättare att vispa. Understiger fetthalten 30% är den för mager för att vara vispbar och stabil på egen hand. Laktosfri vispgrädde innehåller ofta en lägre fetthalt än vanlig vispgrädde och kan därför ta lite längre tid att vispa till perfekt fluffig konsistens.
  • Vispgrädde som är för varm är svårvispad och blir lätt till smör. Kyl därefter grädden till 5°C, gärna i 12 timmar före du vispar den. Du kan med fördel även kyla bunken.
  • Vispa långsamt med lätt lutad bunke för att tillåta luft att komma in. Det gör grädden fluffigare.
  • När det är lätt att bilda toppar med vispen är grädden luftig och färdig.
  • Utan visp kan du fylla upp en återförslutningsbar förpackning till hälften och därefter skaka den förslutna förpackningen till grädden blir fluffig.
  • Kanske det viktigaste tipset av alla, är att komma ihåg att ta med sig en kylväska med kylklampar när man åker och handlar. Grädde som åkt runt i butiken och sedan kanske i en varm bil, smakar inte bara sämre utan blir inte stabil och då spelar det ingen roll om man följt alla andra tips!

Känner du dig fortfarande osäker på hur man vispar grädde har Arla Köket publicerat en instruktionsvideo


Har du vispgrädde där hemma som enligt bäst före-datumet gått ut? Mejeriprodukter som förvaras på rätt sätt håller ofta långt efter bäst före-datum. Avgör istället om grädden är färsk genom att lukta, titta och smaka.


Fluffigt, gräddiga hälsningar!
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.