Upptäck Apetina Paneer!

Äntligen är vår egen Paneer här!

En mångsidig indisk ost som är rik på protein, med få och naturliga ingredienser. Med Apetina Paneer får du oändliga möjligheter att variera din vegetariska matlagning med nya rätter och smaker.

Välkommen in i Arla Köket för att hämta recept, tips och inspiration med Apetina Paneer.


Matglada hälsningar!

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Arla, shit vad glad jag blev när jag läste om detta! Men! Var kan jag hitta? I vilka butikskedjor är det listat?


  Madeleine
 • Hej,
  Härligt att du blev glad över att kunna köpa Paneer!

  Axfood, ICA, Coop och Bergendahls har listat osten.

  Vi ber dig framföra dina önskemål direkt till mejeriansvarig i de butiker du brukar handla om att de tar in Apetina Paneer i sitt sortiment,

  Det är butikerna som till slut bestämmer hur deras sortiment ska se ut.

  Lycka till och fin helg till dig!
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Finns det laktosfri paneer?
  Emma
 • Hej,

  Nej, någon laktosfri Apetina Paneer har vi inte.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Jag har precis varit och letat efter denna produkt på en av Stockholms största Coop butiker. Tjejen som jobbade med ostar hade aldrig hört talats om denna. Är det alltid vi konsumenter som ska tvingas beställa, gör ni ingen egen införsäljning? Det blir lite knepigt när man skriver ut era recept och sen när man åker till affären för att handla så finns inte den viktigaste ingrediensen.
  Henric
 • Hej, och tack för att du skriver till oss!

  Vi önskar att alla butiker hade så många av våra produkter som möjligt, men det är varje butik som bestämmer vad som ska finnas i deras sortiment. Vid varje lansering av våra nya produkter, genomför våra säljare kampanjer i butik. Det som ofta styr utbudet är efterfrågan. Hoppas du snart hittar vår Apetina Paneer!

  Vänliga hälsningar
  Johannes
 • Hej!
  Undrar om det är svensk mjölk i denna produkt. Skulle vara tacksam för ett ärligt svar. Mvh Cornelia
  Cornelia
 • Hej Cornelia,

  Denna produkt produceras i Danmark med dansk mjölk.

  Önskar dig en fin dag!
  Nickolina Kommunikatör
 • Hej! Vad är det för skillnad på paneer och er white cheese?
  Erika
 • Hej,
  Tack för bra och kort fråga, som dock kräver ett något längre svar!

  Paneer är en mild, färsk matlagningsost med indiskt ursprung. Paneer görs genom att koka upp mjölk och sedan få den att koagulera genom att tillsätta någon syra, som citronsyra, vinäger eller yoghurt. Paneer är lätt att göra själv.

  Paneer är osaltad och därför mycket mild i smaken. Den används som huvudingrediens i maträtter, oftast i en smakrik gryta men man kan också krydda/marinera den innan tillagning och steka eller grilla den. OBS! Den behöver kryddas.

  Apetina® paneer rik på protein men har låg fetthalt och har en mycket mild smak eftersom den är osaltad. Paneer är vanlig i det indiska såväl som det pakistanska och persiska köket.

  Vitost (White Cheese) är en smakrik färskost som ofta förvaras/lagras i saltlake. Den i Sverige mest kända typen av vitost är grekisk feta. En vitost får bara kallas feta om den tillverkas i Grekland på minst 70% fårmjölk och där resten är getmjölk. Numera används oftast ystenzym (mikrobiellt löpe) i processen.

  Apetina® vitost är något mildare än en grekisk feta eftersom den görs på komjölk, men användningsområdet är detsamma. Ostarna passar perfekt som ingrediens i sallader, som snacks, i varma rätter och som smaksättare i kalla såser.
  Apetina® har flera olika vitostar i sortimentet: traditionella men också krämiga samt varianter av tärnad ost i saltlake eller olja, vissa av dem är smaksatta.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Hej! Vad glad jag blir att ni börjat tillverka paneer och har använt produkten vid ett flertal tillfällen. Senast upptäckte jag, till stor besvikelse, att er paneer är tillverkad av dansk mjölk.
  Jag köper endast produkter tillverkad av svensk mjölk och undrar därför om det finns planer på att börja tillverka paneer på svensk mjölk?
  Anders T
 • Hej,
  Kul att du gillar Apetina Paneer!

  Just nu finns det inga planer på att tillverka Paneer i Sverige eftersom vårt danska mejeri har en befintlig och modern tillverkning för just den här typen av ost. I Sverige har vi ingen liknande produktionsanläggning. Det är mer rationellt ur ett produktionsperspektiv att samla vår kompetens kring en viss tillverkning på få mejerier.

  Läs gärna mer om vårt gemensamma kvalitetsprogram Arlagården® som visar hur våra bönder ska sköta sin gård och mjölkproduktionen. Kvalitetsprogrammet har varit igång i Sverige och Danmark sedan 2003.

  Betalningen till Arlabönderna är den samlade vinsten för alla produkter på alla Arlas marknader. Köper du en Arla-produkt så stöttar du alltså de svenska bönderna, även om produkterna har ett annat ursprung än Sverige.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Jag köpte Paneer i min lokala ICA Kvantum i vintras. Sedan dess har jag inte sett till den. Idag frågade jag, och till min förvåning fick jag höra att "vi säljer den inte längre för ingen köpte den så vi fick slänga allihop". Eftersom jag letat efter den i princip varje gång jag varit i butiken var jag tvungen att fråga hur det här gick ihop. Svaret var att butiken placerat produkten bland "övriga vegetariska produkter", alltså inte i den självklara hyllan där alla andra Apetina-ostar ligger. Inte så konstigt att ingen köper dem, jag går ju inte till hyllan för fejkbacon och låtsassalami för att köpa ost...
  Tjejen i butiken sade att de placerat produkten så här på "säljarens inrådan". Är det alltså ni på Arla som talar om för butiken att lägga Paneer på ett så dumt ställe? Nu kommer den här butiken inte ta in osten igen; "du får lova att köpa allihop i ett tiopack i så fall". Kanske ni borde ta ett snack med era säljare och/eller butikerna ni säljer till om ni vill att konsumenterna ska köpa Paneer? Personligen skulle jag köpa den minst ett par gånger i månaden om den bara fanns att få tag på...

  Emil
 • Hej,
  Toppen att du gillar vår Apetina Paneer!

  Det är alltid butiken som har sista ordet var de vill placera våra produkter. När det gäller Apetina Paneer är vår rekomendation att placera den i hyllan där övriga Apetina ostar finns. Mest optimalt skulle såklart vara att placera den båda i Apetina hyllan och bland vegetariska produkter, där den också hör hemma.

  Hoppas du hittar Apetina Paneer i någon annan butik nära dig.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Jättetråkigt att det är dansk mjölk i Apetina Paneer då användningen av antibiotika i mjölkproduktionen är väldigt hög i Danmark.

  Vi kommer därför inte köpa den mer.
  Robin
 • Hej och tack för att du hör av dig till oss!

  För hela Arla gäller kvalitetsprogrammet Arla Gården.
  Arla Gården är vårt sätt att jobba för att djuren på gården mår bra, att de får foder av god kvalitet och att gården sköts på ett miljömässigt bra sätt. Det är enbart mindre skillnader på Arla Gården i de olika länderna. 

  Vi har samma regler för antibiotika, det vill säga att ingen antibiotika accepteras i mjölken, på Arlagårdar i alla länder. Vi har noggranna kontroller för att se till att det aldrig finns antibiotika i mjölken eller produkterna.

  Vi önskar dig en bra dag!
  Johan Kommunikatör
 • Hur hög är laktoshalten i er paneer?
  Sarah
 • Hej Sarah,

  Paneer innehåller 3,2g laktos per 100g produkt.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.