Upptäck Apetina Paneer!

Paneer en mångsidig indisk ost som är rik på protein, med få och naturliga ingredienser. Med Apetina Paneer får du oändliga möjligheter att variera din vegetariska matlagning med nya rätter och smaker.


Välkommen in i här för att hämta recept, tips och inspiration med Apetina Paneer.


Matglada hälsningar👩‍🍳

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Arla, shit vad glad jag blev när jag läste om detta! Men! Var kan jag hitta? I vilka butikskedjor är det listat?


 • Hej,
  Härligt att du blev glad över att kunna köpa Paneer!

  Axfood, ICA, Coop och Bergendahls har listat osten.

  Vi ber dig framföra dina önskemål direkt till mejeriansvarig i de butiker du brukar handla om att de tar in Apetina Paneer i sitt sortiment,

  Det är butikerna som till slut bestämmer hur deras sortiment ska se ut.

  Lycka till och fin helg till dig!
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Finns det laktosfri paneer?
 • Hej,

  Nej, någon laktosfri Apetina Paneer har vi inte.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Vad är det för skillnad på paneer och er white cheese?
 • Hej,
  Tack för bra och kort fråga, som dock kräver ett något längre svar!

  Paneer är en mild, färsk matlagningsost med indiskt ursprung. Paneer görs genom att koka upp mjölk och sedan få den att koagulera genom att tillsätta någon syra, som citronsyra, vinäger eller yoghurt. Paneer är lätt att göra själv.

  Paneer är osaltad och därför mycket mild i smaken. Den används som huvudingrediens i maträtter, oftast i en smakrik gryta men man kan också krydda/marinera den innan tillagning och steka eller grilla den. OBS! Den behöver kryddas.

  Apetina® paneer rik på protein men har låg fetthalt och har en mycket mild smak eftersom den är osaltad. Paneer är vanlig i det indiska såväl som det pakistanska och persiska köket.

  Vitost (White Cheese) är en smakrik färskost som ofta förvaras/lagras i saltlake. Den i Sverige mest kända typen av vitost är grekisk feta. En vitost får bara kallas feta om den tillverkas i Grekland på minst 70% fårmjölk och där resten är getmjölk. Numera används oftast ystenzym (mikrobiellt löpe) i processen.

  Apetina® vitost är något mildare än en grekisk feta eftersom den görs på komjölk, men användningsområdet är detsamma. Ostarna passar perfekt som ingrediens i sallader, som snacks, i varma rätter och som smaksättare i kalla såser.
  Apetina® har flera olika vitostar i sortimentet: traditionella men också krämiga samt varianter av tärnad ost i saltlake eller olja, vissa av dem är smaksatta.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Hej! Vad glad jag blir att ni börjat tillverka paneer och har använt produkten vid ett flertal tillfällen. Senast upptäckte jag, till stor besvikelse, att er paneer är tillverkad av dansk mjölk.
  Jag köper endast produkter tillverkad av svensk mjölk och undrar därför om det finns planer på att börja tillverka paneer på svensk mjölk?
 • Hej,
  Kul att du gillar Apetina Paneer!

  Just nu finns det inga planer på att tillverka Paneer i Sverige eftersom vårt danska mejeri har en befintlig och modern tillverkning för just den här typen av ost. I Sverige har vi ingen liknande produktionsanläggning. Det är mer rationellt ur ett produktionsperspektiv att samla vår kompetens kring en viss tillverkning på få mejerier.

  Läs gärna mer om vårt gemensamma kvalitetsprogram Arlagården® som visar hur våra bönder ska sköta sin gård och mjölkproduktionen. Kvalitetsprogrammet har varit igång i Sverige och Danmark sedan 2003.

  Betalningen till Arlabönderna är den samlade vinsten för alla produkter på alla Arlas marknader. Köper du en Arla-produkt så stöttar du alltså de svenska bönderna, även om produkterna har ett annat ursprung än Sverige.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hur hög är laktoshalten i er paneer?
 • Hej Sarah,

  Paneer innehåller 3,2g laktos per 100g produkt.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej,

  Era produkter är jätte bra och håller absolut bästa kvalité... Men ibland kommer det in namn och marknadsföring som inte är så genomtänkt och framförallt så har eran avdelning inte tänkt till ordentligt... T ex så har ni satt namn på en indisk ost "PANEER CHEESE". Jag vill bara upplysa er om att PANEER betyder ost och då blir det konstigt med en produkt som heter "OST OST". Den kna hetaPaneer men kanske att man tar bort ost och cheese eller skriver det med små bokstäver under och förklarar att det är en indisk ost.

  Kreativitet är bra, men den får inte bli dum...

  Tack för underbara produkter och den variation ni erbjuder för alla smaker och mat kulturer.

  Mvh
  Aziz
 • Hej Aziz,

  Härligt att du gillar våra produkter🥰 Stort tack för din synpunkt som vi förmedlar vidare till våra medarbetare som jobbar med formulering av texter på förpackningarna.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.